Close

Säkerhetsåtgärder med anledning av Covid-19

För oss är det viktigt att du som gäst alltid känner dig säker hos oss. Vi vill gärna dela med oss av vad vi gör för att skapa en säker miljö för både vår personal och våra gäster. 

Skärpta nationella restriktioner mellan den 24/12 – 24/1:

De skärpta nationella restriktionerna innebär att:

  • Vi inte får servera alkohol efter kl. 20.00.
  • Att maxantalet för personer som får sitta vid ett och samma bord på restaurang sänktes (från åtta) till fyra personer. Givetvis är ni välkomna att komma i större sällskap än så, men ni fördelas då på fler bord.

Detta innebär att vi har fått se över våra middagstider samt öppettider i Linnéa Art Restaurant som under perioden stänger kl. 20.00 och i Glasbaren (se öppettider här) samt att större sällskap fördelas på fler bord. 

Dessa förändringar innebär att du som gäst kan komma att spendera lite mer tid på ditt rum. Vi har tänkt på detta och erbjuder därför en trevlig roomservicemeny och en fylld minibar. Varmt välkommen! 

 

Extra insatser iom nya restriktioner för Kronobergs län. t.o.m. 20-11-26:

Generellt på hela hotellet

NOLLTOLERANS MOT SYMPTOM

  • Först och främst ber vi dig som gäst att endast besöka oss om du är helt frisk. Mår du inte bra inför din vistelse, kontakta oss så hjälper vi dig med ombokning till ett nytt datum.
  • Personalen på plats hos oss är frisk. Alla avdelningschefer är ombedda att skicka hem personal med förkylningssymptom. På samma sätt är var anställd skyldig att informera sin chef om hen inte mår bra.

GOD HANDHYGIEN

– All personal vidtar extra god handhygien och vi uppmuntrar även gäster till att göra detsamma.

– Vi erbjuder handsprit på flera allmänna utrymmen rumtom i hotellet och uppmanar dig som gäst att nyttja denna.

– Vi hälsar inte i hand.

– Vårt städteam fokuserar extra mycket på att rengöra ytor och saker som vidrörs ofta, exempelvis dörrhandtag och fjärrkontroller på rummen städas extra noggrant.

Hotellreceptionen

Vissa tider är det många som samlas runt receptionen. För att undvika trängsel vid utcheckning uppmanar vi till att:

BETALA NOTAN PÅ KVÄLLEN

– alternativt vid frukosten.

EXPRESSUTCHECK

– När notan är betald kan du enkelt lägga din nyckel i expresscheckouten på receptionsdisken.

Spaavdelningen

FÖRBOKA SPATID

– För att undvika trängsel förbokar du din spatid. Vi har spaband i olika färger som signalerar en viss förbokad spatid. Dessa desinficeras efter varje användning.

BEHANDLINGAR FR.O.M. 14/12

– Från och med den 14/12 öppnar vi upp på spa-avdelningen för att utföra behandlingar. Vi massörer/terapeuter/hudterapeuter kommer att arbeta med visir i behandlingsrummen. Viktigt att komma ihåg att alla har ett eget ansvar; känner man minsta symtom ska man boka av behandlingen gäller även vi som utför behandlingarna. Vi håller oss ständigt uppdaterade gällande folkhälsomyndigheten samt region kronobergs rekommendationer, informera gästerna att covid-19 fortfarande pågår och man får gärna boka in behandlingar men beroende på pandemin kan det förekomma förändringar/avbokningar.

VATTENKVALITET

– Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Amerikanska motsvarigheten till förvaltningen av miljö och hälsa har undersökt hur coronavirus i allmänhet och Covid-19 i synnerhet beter sig i pooler och bassänger. Det visar sig att coronavirus är enklare att eliminera än andra virus som vi redan idag har skydd mot via reningsverk, filter, klor och UV-ljus. *Källa: Department of Environmental Health & Safety, U.S.WHO skriver även att vid användning av standardrekommendation minst 1 mg klor per liter vatten är risken för smitta genom vatten låg. På Kosta Boda Art Hotel arbetar vi med en kombination av klor och UV-ljus.

Restaurang Linnéa Art Restaurant

FÖRBOKNING AV MIDDDAG & FRUKOST

– För att undvika trängsel förbokar du din middags- och frukosttid.

GLESARE MÖBLERING

– Restaurangen har möblerats glesare. Vi följer direktiven med minst en meter mellan borden. Lokalen inspekteras regelbundet av de lokala miljö- och hälsovårdsmyndigheterna.

– Vi begränsar antalet gäster som vistas samtidigt i restaurangen.

– Kökspersonal följer gängse rutiner för hygien, precis som vanligt.

MINDRE SÄLLSKAP

– Ett sällskap i restaurangen får bestå av max 8 personer.

Glasbaren

GLESARE MÖBLERING

– Baren har möblerats glesare. Vi följer direktiven med minst en meter mellan borden. Lokalen inspekteras regelbundet av de lokala miljö- och hälsovårdsmyndigheterna.

– Vi begränsar antalet gäster som vistas samtidigt i baren.

MINDRE SÄLLSKAP

– Ett sällskap i restaurangen får bestå av max 8 personer.

Konferens & möten

Här kan du läsa vilka åtgärder vi vidtagit för en trygg konferens. 

Allmänna råd

Vi på Kosta Boda Art Hotel följer noga de direktiv och rekommendationer som de svenska myndigheterna utfärdar. Renlighet och hygien är alltid prioriterat hos oss och genomsyrar vår dagliga drift. Det bästa sättet att skydda sig själv och sin omgivning från virus är alltid att hålla god hygien, men det är extra viktigt att tänka på just nu.

• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten

• Använd handsprit som komplement till handtvätt

• Försök att låta bli att ha dina händer i ansiktet eller fingrar i munnen

• Undvik att hälsa genom att ta i hand

• Stanna hemma om du är sjuk

Ovan gäller självklart även vår egen personal. Ingen tillåts komma till jobbet snuvig. Alla avdelningschefer är instruerade att omedelbart skicka hem personal som uppvisar allmänt sjukdomssyndrom.

Bokning och avbokning

Vi följer vår branschorganisation Visitas riktlinjer. De bokningsvillkor du finner på din bokningsbekräftelse är de som gäller. Vi erbjuder precis som vanligt avbokningsskydd vid nybokningar, både på vår hemsida och via telefon och mail.

Avbokning hotellpaket med middag
Av- eller ombokning med avbeställningsskydd
Avbokning fram till 24 timmar innan ankomst till kostnad av avbeställningsskyddet 295 kr.
Avbokning mindre än 24 timmar innan ankomst debiteras hela bokningsvärdet.

Avbokning utan avbeställningsskydd
Avbokning fram till 14 dagar innan ankomst är avgiftsfritt.
Avbokning mindre än 14 dagar innan ankomst debiteras hela bokningsvärdet.

Avbokning hotellrum (utan middag)
kostnadsfritt fram till 24 timmar innan ankomst.

Har du bokat konferens hos oss och har frågor och funderingar uppmuntrar vid dig att kontakta oss direkt på:
gruppkonferens@kostabodaarthotel.se eller genom att ringa 0478-34834

Med anledning av Covid-19, som påverkar hela samhället och därmed besöksnäringen, vill vi berätta att vår verksamhet är igång som vanligt. Vi känner oss trygga i detta beslut, men följer givetvis noggrant utvecklingen och håller oss ständigt ajour med Folkhälsomyndigheten och övriga myndigheters råd.

Tillsammans skapar vi en säker miljö.

Varma hälsningar från Teamet på Kosta boda Art Hotel <3