Close

Säkerhetsåtgärder med anledning av Covid-19

För oss är det viktigt att du som gäst alltid känner dig säker hos oss. Vi vill gärna dela med oss av vad vi gör för att skapa en säker miljö för både vår personal och våra gäster. 

Skärpta nationella restriktioner fr.o.m. 1/3 – tills vidare:

Folkhälsomyndigheten har beslutat om ändringar i sina föreskrifter och allmänna råd (HSLF-FS 2020:37) om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Dessa träder i kraft måndag den 1 mars och gäller tills vidare.

Föreskrifterna innebär följande: Alla serveringsställen – oavsett om de har tillstånd för servering av alkohol eller inte – ska hålla stängt för förtäring på stället mellan kl. 20.30 och kl. 05.00

För serveringsställen med serveringstillstånd för alkoholdrycker gäller att från och med måndagen den 1 mars 2021 är alkoholservering förbjuden mellan klockan 22.00 och 11.00. Även om serveringsstället får öppna kl. 05.00 får alltså ingen alkoholservering påbörjas före kl. 11.00 även om serveringstillståndet skulle medge detta. Från och med den 1 mars 2021 gäller således inget förbud mot servering av alkoholdrycker från kl. 20.00, så alkoholservering kan ske därefter men serveringsstället måste stänga senast kl. 20.30 och förtäring på stället får inte ske därefter.

Efter kl. 20.30 får serveringsställen endast vara öppna för försäljning av mat och dryck som inte förtärs på stället. Vid sådan försäljning ska besökarna kunna hålla minst en meters avstånd till varandra.

De skärpta nationella restriktionerna innebär hos oss att:

  • Vi inte får servera alkohol efter kl. 20.00.
  • Vår restaurang, glasbar & poolbar måste stänga senast kl. 20.30 och ingen förtäring på stället får ske därefter. 
  • Att maxantalet för personer som får sitta vid ett och samma bord på restaurang sänktes (från åtta) till fyra personer. Givetvis är ni välkomna att komma i större sällskap än så, men ni fördelas då på fler bord.

Detta innebär att vi har fått se över våra middagstider samt öppettider i Linnéa Art Restaurant som under perioden stänger kl. 20.00 och i Glasbaren (se öppettider här) samt att större sällskap fördelas på fler bord. 

Dessa förändringar innebär att du som gäst kan komma att spendera lite mer tid på ditt rum. Vi har tänkt på detta och erbjuder därför en trevlig roomservicemeny och en fylld minibar.

Varmt välkommen! 

 

Generellt på hela hotellet

NOLLTOLERANS MOT SYMPTOM

  • Först och främst ber vi dig som gäst att endast besöka oss om du är helt frisk. Mår du inte bra inför din vistelse, kontakta oss så hjälper vi dig med ombokning till ett nytt datum.
  • Personalen på plats hos oss är frisk. Alla avdelningschefer är ombedda att skicka hem personal med förkylningssymptom. På samma sätt är var anställd skyldig att informera sin chef om hen inte mår bra.

GOD HANDHYGIEN

– All personal vidtar extra god handhygien och vi uppmuntrar även gäster till att göra detsamma.

– Vi erbjuder handsprit på flera allmänna utrymmen rumtom i hotellet och uppmanar dig som gäst att nyttja denna.

– Vi hälsar inte i hand.

– Vårt städteam fokuserar extra mycket på att rengöra ytor och saker som vidrörs ofta, exempelvis dörrhandtag och fjärrkontroller på rummen städas extra noggrant.

Hotellreceptionen

Vissa tider är det många som samlas runt receptionen. För att undvika trängsel vid utcheckning uppmanar vi till att:

BETALA NOTAN PÅ KVÄLLEN

– alternativt vid frukosten.

EXPRESSUTCHECK

– När notan är betald kan du enkelt lägga din nyckel i expresscheckouten på receptionsdisken.

Spaavdelningen

FÖRBOKA SPATID

– För att undvika trängsel förbokar du din spatid. Vi har spaband i olika färger som signalerar en viss förbokad spatid. Dessa desinficeras efter varje användning.

BEHANDLINGAR

– Vi massörer/terapeuter/hudterapeuter kommer att arbeta med visir i behandlingsrummen. Viktigt att komma ihåg att alla har ett eget ansvar; känner man minsta symtom ska man boka av behandlingen gäller även vi som utför behandlingarna. Vi håller oss ständigt uppdaterade gällande folkhälsomyndigheten rekommendationer, informera gästerna att covid-19 fortfarande pågår och man får gärna boka in behandlingar men beroende på pandemin kan det förekomma förändringar/avbokningar.

VATTENKVALITET

– Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Amerikanska motsvarigheten till förvaltningen av miljö och hälsa har undersökt hur coronavirus i allmänhet och Covid-19 i synnerhet beter sig i pooler och bassänger. Det visar sig att coronavirus är enklare att eliminera än andra virus som vi redan idag har skydd mot via reningsverk, filter, klor och UV-ljus. *Källa: Department of Environmental Health & Safety, U.S.WHO skriver även att vid användning av standardrekommendation minst 1 mg klor per liter vatten är risken för smitta genom vatten låg. På Kosta Boda Art Hotel arbetar vi med en kombination av klor och UV-ljus.

Restaurang Linnéa Art Restaurant

FÖRBOKNING AV MIDDDAG & FRUKOST

– För att undvika trängsel förbokar du din middags- och frukosttid.

GLESARE MÖBLERING

– Restaurangen har möblerats glesare. Vi följer direktiven med minst en meter mellan borden. Lokalen inspekteras regelbundet av de lokala miljö- och hälsovårdsmyndigheterna.

– Vi begränsar antalet gäster som vistas samtidigt i restaurangen.

– Kökspersonal följer gängse rutiner för hygien, precis som vanligt.

MINDRE SÄLLSKAP

– Ett sällskap i restaurangen får bestå av max 4 personer.

Glasbaren

GLESARE MÖBLERING

– Baren har möblerats glesare. Vi följer direktiven med minst en meter mellan borden. Lokalen inspekteras regelbundet av de lokala miljö- och hälsovårdsmyndigheterna.

– Vi begränsar antalet gäster som vistas samtidigt i baren.

MINDRE SÄLLSKAP

– Ett sällskap i restaurangen får bestå av max 4 personer.

Konferens & möten

Här kan du läsa vilka åtgärder vi vidtagit för en trygg konferens. 

Bokning och avbokning

Vi följer vår branschorganisation Visitas riktlinjer. De bokningsvillkor du finner på din bokningsbekräftelse är de som gäller. Vi erbjuder precis som vanligt avbokningsskydd vid nybokningar, både på vår hemsida och via telefon och mail.

Avbokning hotellpaket med middag
Av- eller ombokning med avbeställningsskydd
Avbokning fram till 24 timmar innan ankomst till kostnad av avbeställningsskyddet 295 kr.
Avbokning mindre än 24 timmar innan ankomst debiteras hela bokningsvärdet.

Avbokning utan avbeställningsskydd
Avbokning fram till 14 dagar innan ankomst är avgiftsfritt.
Avbokning mindre än 14 dagar innan ankomst debiteras hela bokningsvärdet.

Avbokning hotellrum (utan middag)
kostnadsfritt fram till 24 timmar innan ankomst.

Vi erbjuder ombokning till nytt datum.

Har du bokat konferens hos oss och har frågor och funderingar uppmuntrar vid dig att kontakta oss direkt på:
gruppkonferens@kostabodaarthotel.se eller genom att ringa 0478-34834

Vi ser fram emot att få rå om dig! Tillsammans skapar vi en säker miljö.

Varma hälsningar från Teamet på Kosta boda Art Hotel <3