Close

Säkerhetsåtgärder med anledning av Covid-19

För oss är det viktigt att du som gäst alltid känner dig säker hos oss. Vi vill gärna dela med oss av vad vi gör för att skapa en säker miljö för både vår personal och våra gäster. 

På den här sidan hittar du uppdaterad information om vad vi gör för att minska smittspridning, hur vi jobbar med tidsbokning i vårt spa och våra restauranger, våra av- och ombokningsregler.
Bra att veta är att vi inte definieras som en allmän sammankomst, utan att vi istället omfattas av trängselregler.

Först och främst – vad roligt att du är inne och läser på vår hemsida och kanske redan har en bokning hos oss, eller funderar på att boka. Vi hoppas att nedan information ska svara på eventuella frågor – om inte, tveka inte att kontakta oss på info@kostabodaarthotel.se

 

Vad gäller nu i sommar?

Vi ser fram emot att få välkomna er till oss på Kosta Boda Art Hotel i sommar och framåt. Lagom till 1 juni lättas det lite på restriktionerna gällande servering.

 

Från 1 juni 2021 gäller följande.

Serveringsställen ska hålla stängt för förtäring på stället mellan kl. 22.30 och kl. 05.00. Efter kl. 22.30 får serveringsställen hålla öppet för försäljning av mat och dryck som inte förtärs på stället (dvs. avhämtning/take away). Vid sådan försäljning ska besökarna kunna hålla minst en meters avstånd till varandra.

Vad innebär det då att vara gäst på Kosta Boda Art Hotel i sommar?

 • Vad innebär det då att vara gäst på Kosta Boda Art Hotel i sommar?
  Vår restaurang, glasbar & poolbar måste stänga 22.30 och efter det får ingen förtäring ske i våra lokaler, men undantag för på hotellrummen.
 • I våra serveringsområden får ni sitta max fyra personer vid samma bord. Är ni fler än så i ert sällskap delas ni upp på flera bord.
 • För att undvika trängsel förbokar ni er spatid i samband med att ni bokar online. Ni som bokat ett paket där middag ingår tilldelas sedan en lämplig middagstid utifrån er spatid.

Cirka en timme efter att ni bokat får ni ett mail med lite mer nyttig information.

 

Allmänt

Hos oss är både gäster och personal friska
 • Först och främst ber vi dig som gäst att endast besöka oss om du är helt frisk. Mår du inte bra inför din vistelse, kontakta oss så hjälper vi dig med ombokning till ett nytt datum. (länk till avbokningsvillkoren)
 • Personalen på plats hos oss är frisk. Alla avdelningschefer är ombedda att skicka hem personal med förkylningssymptom. På samma sätt är var anställd skyldig att informera sin chef om hen inte mår bra.
Hygien och renhållning
 • All personal vidtar extra god handhygien och vi uppmuntrar även gäster till att göra detsamma.
 • Vi erbjuder handsprit på flera allmänna utrymmen rumtom i hotellet och uppmanar dig som gäst att nyttja denna.
 • Vårt städteam har sedan start fokuserar extra mycket på att rengöra ytor och saker som vidrörs ofta, exempelvis dörrhandtag och fjärrkontroller på rummen städas extra noggrant. På samma sätt är receptionspersonalen nogranna med att desinficera betalterminaler, nyckelkort och spaarmband.
Det här med avstånd
 • All personal vidtar extra god handhygien och vi uppmuntrar även gäster till att göra detsamma.
 • Vi tidsbokar som tidigare nämnt både ditt spabesök och dina restaurangbesök. Vi följer givetvis direktiven från Folkhälsomyndigheten med avståndskrav mellan borden i vår restaurang
 • Som gäst hos oss har du tilldelats en incheckningstid och en utcheckningstid beroende på din valda spatid. Dessa tider har vi satt för att kunna skapa en lugn, trygg och smidig inchecknings- och utcheckningsprocess. Ingen gillar att köa – särskilt inte i dessa tider, så vi ber dig att respektera dessa.

 

Spaavdelningen

Är det tryggt att gå på spa nu?
– Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Amerikanska motsvarigheten till förvaltningen av miljö och hälsa har undersökt hur coronavirus i allmänhet och Covid-19 i synnerhet beter sig i pooler och bassänger. Det visar sig att coronavirus är enklare att eliminera än andra virus som vi redan idag har skydd mot via reningsverk, filter, klor och UV-ljus. *Källa: Department of Environmental Health & Safety, U.S.WHO skriver även att vid användning av standardrekommendation minst 1 mg klor per liter vatten är risken för smitta genom vatten låg. På Kosta Boda Art Hotel arbetar vi med en kombination av klor och UV-ljus.
 
Erbjuder ni fortfarande dagspa
– Vi tar in ytterst begränsat antal dagspagäster just nu. Dessa platser tidsbokas alltid.
 
Spatid för boende gäster
– För att undvika trängsel förbokar du din spatid. Vi har spaband i olika färger som signalerar en viss förbokad spatid. Dessa desinficeras efter varje användning.
 
Behandlingar
– Vi massörer/terapeuter/hudterapeuter kommer att arbeta med visir i behandlingsrummen. Viktigt att komma ihåg att alla har ett eget ansvar; känner man minsta symtom ska man boka av behandlingen gäller även vi som utför behandlingarna. Vi håller oss ständigt uppdaterade gällande folkhälsomyndigheten rekommendationer, informera gästerna att covid-19 fortfarande pågår och man får gärna boka in behandlingar men beroende på pandemin kan det förekomma förändringar/avbokningar.
 
  

Restaurang Linnéa och Glasbaren

Tidsbokning
Du förbokar dina tider för såväl frukost, lunch och middag.

Glesare möblering och mindre sällskap
Restaurangen har möblerats glesare. Vi följer direktiven med minst en meter mellan borden. Lokalen inspekteras regelbundet av de lokala miljö- och hälsovårdsmyndigheterna.
Ett sällskap i restaurangen får bestå av max 4 personer.
Vi begränsar antalet gäster som vistas samtidigt i baren.

 

Konferens & möten

Här kan du läsa vilka åtgärder vi vidtagit för en trygg konferens.

 

Bokning och avbokning

Bokning och avbokning
Vi följer vår branschorganisation Visitas riktlinjer. De bokningsvillkor du finner på din bokningsbekräftelse är de som gäller. Vi erbjuder precis som vanligt avbokningsskydd vid nybokningar, både på vår hemsida och via telefon och mail.

Avbokning hotellpaket med middag
Av- eller ombokning med avbeställningsskydd
Avbokning fram till 24 timmar innan ankomst till kostnad av avbeställningsskyddet 295 kr.
Avbokning mindre än 24 timmar innan ankomst debiteras hela bokningsvärdet.
Vi erbjuder kostnadsfri ombokning till nytt datum om du skulle vakna upp sjuk på ankomstdagen.

Avbokning utan avbeställningsskydd
Avbokning fram till 14 dagar innan ankomst är avgiftsfritt.
Avbokning mindre än 14 dagar innan ankomst debiteras hela bokningsvärdet.
Vi erbjuder kostnadsfri ombokning till nytt datum om du skulle vakna upp sjuk på ankomstdagen eller om du skulle behöva flytta bokningen.

Avbokning hotellrum (utan middag)
kostnadsfritt fram till 24 timmar innan ankomst.

Har du bokat konferens hos oss och har frågor och funderingar uppmuntrar vid dig att kontakta oss direkt på:
gruppkonferens@kostabodaarthotel.se eller genom att ringa 0478-34834.

 

Vi ser fram emot att få rå om dig! Tillsammans skapar vi en säker miljö.

Varma hälsningar från Teamet på Kosta boda Art Hotel <3