Close

Inget rum är det andra likt på Sveriges designhotell för glaskonst

Sju kända formgivare från Kosta Boda fick möjligheten att inreda Kosta Boda Art Hotel. Det resulterade i ett designhotell med vitt skilda stilar och uttryck, där inget rum är det andra likt, men med en gemensam nämnare:
– hyllningen till det svenska konstglaset!

Kosta Boda Art Hotel är ett fyrstjärnigt designhotell och ett unikt koncept då det också är ett showroom för Kosta Bodas konstglas. Här ställer Orrefors och Kosta Bodas kända formgivare ut sina alster – och allt är till salu! Dessutom tillverkas konstglaset i Kosta Glasbruk – ett stenkast från hotellet! En kombination av kreativa designers och skickliga hantverkare – i perfekt harmoni. Svensk design när den är som bäst!

Sju av Kosta Bodas kända formgivare har designat de offentliga ytorna i hotellet som hotellobby, lounge, innergård, spaavdelning, två restauranger och en bar, men ockå de enskilda hotellrummen. De fick inreda en korridor med hotellrum var, totalt 102 hotellrum, som de satt sin unika prägel på med målarfärg, textilier, tavlor och såklart – glaskonst. Dessutom är konsten i rummen levande, det vill säga att allt eftersom den säljs så kommer ny konst in. Så har du bott i ett hotellrum och bor i samma nästa gång så är det inte alls säkert att det ser likadant ut!

Många som kommer till oss har en favoritformgivare i vars rum de gärna vill sova i. Andra tycker om att bli överraskade! Tilltalas du av Ludvig Löfgrens lite tuffare stil med tatueringsmotiv och döskallar? Eller Ulrica Hydman-Valliens vilda uttryck med målningar direkt på väggarna? Varför inte göra som många av våra återkommande gäster och prova på olika formgivares rum? Du får gärna själv komma med önskemål om vilken formgivares rum du vill bo i, eller varför inte be hotellpersonalen om tips! Här kan du läsa mer om hotellets formgivare. 

Välkommen till Smålands designhotell! 

 

I designhotellets atrium hänger ett 13 meter högt bladspel av glas, signerat formgivaren Anna Ehrner som bl. a designat storsäljarna Contrast och Line.

Glashängmattorna på designhotellets innergård är en symbol för svensk sommar och är designad av Göran Wärff.

Baren av glas

Glasbaren designad av Kjell Engman.

Glasfiskar och vatenfall

Poolområdet inomhus är också designad av Kjell. 

Hotellrum

Antal rum: 102
Varav:
Dubbelrum: 97
Handikappanpassade rum: 3
Hundrum: 5
Rum med badkar: 6
Superior: 3
DeLuxe: 2

Läs mer om standarden i våra rum.

Vill du se mer glaskonst? Besök Kosta Boda…

 

Hotellrum designat av Kjell Engman. 

Alla hotellrum har handfat av glas som Kjell Engman designat – och som är en mini variant av spaavdelningens inomhuspool -men det är bara i Kjell Engmans rum som det är fiskar i handfaten. 

Superior-rum designat av Ulrica Hydman Vallien. Ulricas vilda uttryck ser man tydligt i att hon har målat direkt på väggen.

I Ulrica Hydman Valliens rum kan man finna textilier som hon har designat eller tavlor som hon målat.