Close

Konferens & möten på Glashotellet i hjärtat av Småland. En unik konferensanläggning. 

Glashotellet i Småland erbjuder en helt unik konferensmiljö skapad av Kosta Bodas världskända formgivare. Kosta Glasbruk ligger ett stenkast från anläggningen och ni får möjlighet att beskåda glasproduktionen på nära håll. Upplev magin i hyttan, känn hettan från ugnarna och beskåda när den glödande glasmassan formas. Ett genuint svenskt hantverk! Varför inte prova på att blåsa glas själva?  

Vill du ha en unik och minnesvärd konferens?  Välkommen, då har du kommit rätt! Kosta Boda Art Hotel är en sannerligen unik mötesplats i hjärtat av Glasriket, Småland. Det som gör anläggningen så speciell är den unika kopplingen till den svenska glaskonsten. Kosta Boda Art Hotel fungerar nämligen – förutom som hotell- & konferensanläggning – även som ett showroom för Kosta Bodas konstglas! Alla föremål på hotellet är till salu och inget rum är det andra likt! 

Unik konferensmiljö med glaset som en röd tråd

Ett stenkast från Kosta Boda Art Hotel ligger Sveriges äldsta verksamma glasbruk – Kosta Glasbruk. Där har det blåsts glas ända sedan år 1742! Hotellets ytor, miljöer & rum är inredda av Kosta Bodas världsberömda formgivare och inget rum är det andra likt! Kosta Boda Art Hotel är hotell- & konferensanläggning för dig som uppskattar design, konst och svenskt hantverk! I Kosta känner man verkligen historiens vingslag och alla är välkomna in i hyttan för att beskåda det genuina svenska hantverket från produktion i hyttan till färdigt konstföremål på hotellet. Flera av Kosta Bodas kända formgivare som Bertil Vallien, Kjell Engman och Anna Ehrner har sina ateljéer i glasbruket och har man tur så kan man få uppleva när formgivarna och hantverkarna i hyttan – nära samarbete – arbetar fram nya konstföremål.  

Välkommen in i hotellets lobby som är designad av Bertil Vallien. Rummet är designat för att påminna om produktionen i hyttan med det råa metallgolvet och de orangea fåtöljer som påminner om den glödande glasmassan. Här finns hotellreceptionen där ni checkar in er konferensgrupp.

Kosta Glasbruk ligger i nära anslutning till hotellet. Produktionen har varit igång sedan år 1742 och är Sveriges äldsta verksamma glasbruk. Hyttan är öppen nästan varje dag med undantag för storhelger. Välkommen in att beskåda det genuina hantverket! En perfekt aktivitet för er konferens! 

Glashotellet i Småland är ett annorlunda ställe att ha sin konferens på. Inget rum är det andra likt! En fantastisk konferensmiljö med mycket att titta på och att prata om. Denna takkrona består av inte mindre än 300 munblåsta glasdroppar! 

 

Stora möjligheter – outdoor, spa eller glasinspirerade aktiviteter

Kosta Boda Art Hotel erbjuder ett brett utbud av aktiviteter. Allt från glasinspirerade aktiviteter som till exempel glasblåsning, glasshower, glasprovning eller hyttsill. Men också outdooraktiviteter som fiske, femkamp, kräftfiske eller kanotpaddling i de fantastiska småländska skogarna. Självklart erbjuds även aktiviteter för dig som uppskattar god mat och dryck som till exempel vin- eller champagneprovning. 

Spaavdelning, bar och restaurang  

Njut av livets goda i anläggningens prisbelönta spaavdelning som har ett brett utbud av behandlingar samt en konstglasutställning – under vattnet! Kosta Boda Art Hotel erbjuder två restauranger – Linnéa Art Restaurant som serverar frukost, lunch och kvällssupé, samt Glasbaren; en fantastisk miljö för en after work – där du kan beställa från barmenyn.    

Vi är övertygade om att det är detaljerna som gör helheten. Självklart finns det alltid en konferenskoordinator som hjälper till under hela processen, från bokning till genomförande och uppföljning. I den kreativa miljön på Kosta Boda Art Hotel i hjärtat av glasriket – Småland, är det lätt att bli inspirerad till bra möten och givande resultat!

 

Välkommen att kontakta oss!

Att kliva in i glashyttan är en speciell känsla! Man känner hettan från ugnarna och ser det glödande skenet och röken från glasmassan. En magisk konferensupplevelse! 

Efter en dags arbete kan det vara skönt att koppla av med en after work i vår spaavdelning. Poolbaren serverar förfriskningar och ni varvar ner efter konferensen med bad, relax och bastu. 

Sarkofager med glaskonst i botten av stora inomhuspoolen. Innehållet kan bytas ut mot t.ex. företagsloggan på ett företagsevent. 

Välkommen till Kosta Boda Art Hotel på konferens eller möte. I hjärtat av Glasriket i Smålands djupa skogar finns alla möjligheter för produktivitet och samvaro. I nära anslutning till hotellet finns shoppingmöjligheter i Kosta Outlet och skogarna är bara utanför knuten.