Glasbaren – en unik glasinspirerad undervattensmiljö.
I Glasbaren serveras drinkar & maträtter från barmenyn. På helgerna bjuds det ofta på musikunderhållning.
Hotellets naturliga samlingspunkt där den 3,5 ton tunga kobaltblå baren av glas är i centrum. Kosta Bodas formgivare Kjell Engman har skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket. Här slår du dig ner på en uppvärmd och belyst glasstol samtidigt som du njuter av en drink i något av Orrefors vackra kristallglas och beställer in en bit mat från barmenyn.
Välkommen till en fantastisk miljö – av glas!
Barmeny/Bar Menu
…………………
GOURMET SELECTIONS:
Förrätter / Lättare rätter – Starters
Kalix löjromstoast (40 gram) 245 KR
Serveras med Brioche, gräddfil och variation på lök
Kalix whitefish roe (40 gram) with Brioche sour cream and variation on onion.
Caviar RBC Gold (30gram) 610 KR
Serveras med Brioche, gräddfil och variation på lök
Caviar RBC Gold (30 gram) with Brioche sour cream and variation on onion.
Tartar på rådjursfilé (80 gram) 190 KR
Serveras med inlagda granskott, friterad lök,ramslökskapris, gräddfil och rågbrödskrisp.
Tartar on deerfillet (80 gram) served with pickled spruce shoots, fried onion, ramson capers, sour cream and ryecrisps
………………………
Huvudrätter / Större rätter
200g Entrecoté 345 KR
Serveras med potatisgratäng, sauce bordelaise och sallad 200 g
Entrecoté, served with potato gratin, sauce bordelaise, french fries
Glasbarens Bouillabaisse 280 KR
Dagens urval av fisk och skaldjur, saffran, parmesan- krutonger samt aioli
Glassbars Bouillabaisse Today´s selection of seafood, saffron,parmesan croutons and aioli
180g Hamburgare 210 KR
Gruyere,bacon, friterad lök, tomat, pickels, sallad, dijonaise och pommes
180g beef patty burger, Gruyere, bacon, fried onion, tomato, salad, pickles, dijonaise and french fries
Bookmaker sandwich 189 KR
Entrecoté, dijonsenap, pepparrot, sallad, pommes och äggula
Entrecoté, dijonmustard, horseradish, salad , french fries and eggyolk
Lokalt Isterband 169 KR
Isterband från Bräkne-Hoby serveras med dillstuvadpotatis, rödbeta och kapris
Smoked pork sausage from Bräkne-Hoby with dillpotato, beetroot and caper
Räksallad 189KR
Serveras med majonäs, kokt ägg, picklad rödlök samtrågbrödskrutonger
Shrimpsalad served with mayo,boiled egg, pickled red onion and crutons on ryebread
Ceasarsallad med kyckling och bacon 179 KR
Romansallad, ceasardressing, krutonger, kapris, oliver och tomater
Romansallad, ceasar dressing, croutons, caper, olives and tomatoes
Räkmacka 189 KR
Danskt rågbröd, majonnäs, picklad lök samt ägg
Schrimp sandwich with mayonnaise, pickled onion and egg
Glasbarens Charktallrik 210 KR
Charkuterier från Kosta Safaripark och ostar med kökets tillbehör
Cured meat from Kosta Safaripark with cheese
Glasbarens svamprisotto 235 KR
Säsongens svamp, parmesan samt riven tryffel
Mushroomrisotto served with this seasons mushrooms, parmesan and grated truffle
…………………………
Dessert
Pannkakor 95 KR
Serveras med grädde och sylt
Pancakes, served with whipped cream and jam
Crème Brûlée med färska bär 110 KR
Kökets urval av Ostar 150 KR
Serveras med marmelad samt fröknäcke
Our selection of cheese, served with marmelad and hardbread
………………………..
Barnmeny
Bakad fisk 125 KR
Serveras med potatis och brynt smör
Baked fish served with potato and browned butter
Kycklingfilé 115 KR
Pommes och bearnaisesås
Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce
Spaghetti Bolognese 95 KR
…………………………
Öppettider/Opening hours - t.o.m. 24/1
Med anledning av regeringens nationella restriktioner som gäller 24/12 – 24/1 är öppettiderna i Glasbaren, under denna period ändrad.
Måndag – fredag: 16.00 – 20.00
Lördag – Söndag: 12.00 – 20.00
Förändringar i öppettider kan komma att ske med kort varsel pga. oförutsedda händelser iom covid-19.
Kontakt & Bordsbokning/Contact & Reservations
Vi tar inte emot bordsreservationer i Glasbaren för färre än 10 personer.
Bordsreservation för minst 10 personer
Kontakta restaurangen:
hovmastare@kostabodaarthotel.se eller 0478-348 40
Kosta Boda Art Hotel är fr.o.m. 1 september 2019 en kontantfrianläggning.




Glasbarens signumdrink “1742” – i form av en liten glasugn. Den heter 1742 eftersom det var då som det började produceras glas på Kosta glasbruk, som förövrigt är Sveriges äldsta aktiva glasbruk.
Glasbaren är designad av formgivaren Kjell Engman
Glasbaren är skapad av formgivaren Kjell Engman som kom till Kosta från Stockholm redan 1978. Kjell har dykt mycket och därifrån kom inspirationen till Glasbaren.
– Tanken är att det ska kännas som att befinna sig under vatten när man är här. När man dyker och tittar upp känns vattenytan som en spegel. Därför är taket kromat och böljande.
Symboliken fortsätter med barens stengolv, där bord står utplacerade som skärgårdsöar och glasstalaktiterna i taket föreställer solens strålar som bryter vatten ytan.
