Glasbaren – en unik glasinspirerad undervattensmiljö.
I Glasbaren serveras drinkar & maträtter från barmenyn.
Hotellets naturliga samlingspunkt där den 3,5 ton tunga kobaltblå baren av glas är i centrum. Kosta Bodas formgivare Kjell Engman har skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket. Här slår du dig ner på en uppvärmd och belyst glasstol samtidigt som du njuter av en drink i något av Orrefors vackra kristallglas och beställer in en bit mat från barmenyn.
Välkommen till en fantastisk miljö – av glas!
Barmeny
Förrätter / Lättare rätter
Caviar RBC Gold (30gram)
Serveras med brioche, gräddfil och variation på lök. – 610 kr
Trevlig kombination med champagne och snaps.
….
Tartar på biff (80 gram)
Serveras med inlagda granskott, friterad lök, ramslökskapris, gräddfil och rågbrödskrisp. – 190 kr
Rekommenderas med en rökig whiskey.
….
Finsk löjromstoast (40 gram)
Serveras med brioche, gräddfil och variation på lök. – 180 kr
Klassisk kombination, champagne + Finsk löjrom.
……..
Huvudrätter / Större rätter
Entrecoté
200g entrecoté serveras med potatisrösti, sauce bordelaise och sallad – 345 kr
….
Dagens fångst
Serveras med inlagd gurka och fänkål, pepparrot, räkor brynt smör och potatispuré – 225 kr
….
180g Hamburgare
Gruyere ost, bacon, friterad lök, tomat, pickels, sallad, dijonaise och pommes frites. – 210 kr
….
Bookmaker sandwich
Ryggbiff, dijonsenap, pepparrot, sallad, pommes frites och äggula. – 225 kr
….
Lokalt Isterband
Isterband från Bräkne-Hoby serveras med dillstuvad potatis, rödbeta och kapris. – 169 kr
….
Räksallad
Serveras med majonäs, kokt ägg, picklad rödlök samt rågbrödskrutonger. – 189 kr
….
Ceasarsallad
Kyckling, bacon, romansallad, ceasardressing, krutonger, kapris, oliver och tomater. – 179 kr
….
Räkmacka
Handskalade räkor, danskt rågbröd, majonnäs, picklad lök samt kokt ägg. – 189 kr
….
Glasbarens Charktallrik
Utvalda charkuterier från Kosta Safaripark och delikatessostar med kökets tillbehör. – 210 kr
….
Glasbarens svamprisotto
Serveras med säsongens svamp, parmesan samt riven tryffel. – 235 kr
……..
Barnmeny
Barn Hamburgare
180 gram hamburgare med pommes frites och ketchup – 195 kr
….
Bakad fisk
Serveras med potatis och brynt smör. – 125 kr
….
Kycklingfilé
Grillad kycklingfile med bearnaisesås och pommes frites. – 115 kr
….
Pasta Bolognese
En klassiker – 95 kr
……..
Dessert
Pannkakor
Serveras med grädde och sylt. – 95 kr
….
Crème Brûlée
Med karamelliserad yta. – 115 KR
….
Kökets urval av Ostar
Serveras med marmelad samt fröknäcke. – 150 kr
Öppettider/Opening hours
Måndag 12:00 – 23:00
Tisdag 12:00 – 00:00
Onsdag 12:00 – 00:00
Torsdag 12:00 – 00:00
Fredag 12:00 – 01:00
Lördag 12:00 – 01:00
Söndag 12:00 – 23:00
Kontakt & Bordsbokning/Contact & Reservations
Vi tar inte emot bordsreservationer i Glasbaren för färre än 10 personer.
Bordsreservation för minst 10 personer
Kontakta restaurangen:
hovmastare@kostabodaarthotel.se eller 0478-348 40
Kosta Boda Art Hotel är en kontantfri anläggning.




Glasbarens signumdrink ”1742” – i form av en liten glasugn. Den heter 1742 eftersom det var då som det började produceras glas på Kosta glasbruk, som förövrigt är Sveriges äldsta aktiva glasbruk.
Glasbaren är designad av formgivaren Kjell Engman
Glasbaren är skapad av formgivaren Kjell Engman som kom till Kosta från Stockholm redan 1978. Kjell har dykt mycket och därifrån kom inspirationen till Glasbaren.
– Tanken är att det ska kännas som att befinna sig under vatten när man är här. När man dyker och tittar upp känns vattenytan som en spegel. Därför är taket kromat och böljande.
Symboliken fortsätter med barens stengolv, där bord står utplacerade som skärgårdsöar och glasstalaktiterna i taket föreställer solens strålar som bryter vatten ytan.
