Close

Glasbaren – en unik glasinspirerad undervattensmiljö.

I Glasbaren serveras drinkar & maträtter från barmenyn. 

Hotellets naturliga samlingspunkt där den 3,5 ton tunga kobaltblå baren av glas är i centrum. Kosta Bodas formgivare Kjell Engman har skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket. Här slår du dig ner på en uppvärmd och belyst glasstol samtidigt som du njuter av en drink i något av Orrefors vackra kristallglas och beställer in en bit mat från barmenyn.

Välkommen till en fantastisk miljö – av glas!

Barmeny/Bar Menu

………………….

GOURMET SELECTIONS:

Förrätter / Lättare rätter

Finsk löjromstoast (40 gram) – 180 KR
Löjrom från finland. Serveras med Brioche, gräddfil och variation på lök

Klassisk kombination, champagne + Finsk löjrom

Caviar RBC Gold (30gram) – 610 kr
Serveras med Brioche, gräddfil och variation på lök

Tartar på rådjursfilé (80 gram) – 190 kr
Serveras med inlagda granskott, friterad lök,ramslökskapris, gräddfil och rågbrödskrisp.

………

Huvudrätter / Större rätter


Entrecoté – 345 kr
 
En 200g entrecoté  serveras med potatisgratäng, sauce bordelaise och sallad.

Glasbarens Bouillabaisse – 280 kr
Dagens urval av fisk och skaldjur, saffran, parmesan- krutonger samt aioli

180g Hamburgare – 210 kr
Gruyere ost, bacon, friterad lök, tomat, pickels, sallad, dijonaise och pommes

Bookmaker sandwich – 189 kr
Entrecoté, dijonsenap, pepparrot, sallad, pommes och äggula

Lokalt Isterband – 169 kr
Isterband från Bräkne-Hoby serveras med dillstuvadpotatis, rödbeta och kapris

Räksallad – 189 kr
Serveras med majonäs, kokt ägg, picklad rödlök samt rågbrödskrutonger

Ceasarsallad – 179 kr
Kyckling, bacon, romansallad, ceasardressing, krutonger, kapris, oliver och tomater

Räkmacka – 189 kr
Danskt rågbröd, räkor, majonnäs, picklad lök samt ägg 

Glasbarens Charktallrik – 210 kr
Charkuterier från Kosta Safaripark och ostar med kökets tillbehör       

Glasbarens svamprisotto – 235 kr
Säsongens svamp, parmesan samt riven tryffel

………….

Dessert


Pannkakor – 95 kr

Serveras med grädde och sylt

Crème Brûlée med färska bär – 110 kr

Kökets urval av Ostar – 150 kr
Serveras med marmelad samt fröknäcke

…………

Barnmeny

Bakad fisk – 125 kr
Serveras med potatis och brynt smör

Kycklingfilé – 115 kr
Serveras med pommes frites och bearnaisesås

Spaghetti Bolognese – 95 kr

………

Öppettider/Opening hours

Måndag        16:00 – 23:00
Tisdag           16:00 – 00:00
Onsdag         16:00 – 00:00
Torsdag        16:00 – 00:00
Fredag          16:00 – 01:00
Lördag          12:00 – 01:00
Söndag         12:00 – 23:00

Förändringar i öppettider kan komma att ske med kort varsel pga. oförutsedda händelser iom covid-19. 

Kontakt & Bordsbokning/Contact & Reservations

Vi tar inte emot bordsreservationer i Glasbaren för färre än 10 personer.

Bordsreservation för minst 10 personer

Kontakta restaurangen: 
hovmastare@kostabodaarthotel.se eller 0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfri anläggning.

Signumdrinken 1742

Glasbarens signumdrink “1742” – i form av en liten glasugn. Den heter 1742 eftersom det var då som det började produceras glas på Kosta glasbruk, som förövrigt är Sveriges äldsta aktiva glasbruk.

Glasbaren är designad av formgivaren Kjell Engman 

Glasbaren är skapad av formgivaren Kjell Engman som kom till Kosta från Stockholm redan 1978. Kjell har dykt mycket och därifrån kom inspirationen till Glasbaren.   

– Tanken är att det ska kännas som att befinna sig under vatten när man är här. När man dyker och tittar upp känns vattenytan som en spegel. Därför är taket kromat och böljande.

Symboliken fortsätter med barens stengolv, där bord står utplacerade som skärgårdsöar och glasstalaktiterna i taket föreställer solens strålar som bryter vatten ytan. 

Formgivaren Kjell Engman