Close

Glasbaren – en unik glasinspirerad undervattensmiljö.

I Glasbaren serveras drinkar & maträtter från barmenyn. 

Hotellets naturliga samlingspunkt där den 3,5 ton tunga kobaltblå baren av glas är i centrum. Kosta Bodas formgivare Kjell Engman har skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket. Här slår du dig ner på en uppvärmd och belyst glasstol samtidigt som du njuter av en drink i något av Orrefors vackra kristallglas och beställer in en bit mat från barmenyn.

Välkommen till en fantastisk miljö – av glas!

Barmeny

Förrätter / Lättare rätter

 

Stör Caviar  (30 gram)                                        670 KR
Serveras med Brioche, gräddfil och variation på lök

Trevlig kombination med champagne och snaps

 

Svensk löjrom (40 gram)                                    295 KR
Serveras med Brioche, gräddfil och variation på lök.

En klassisk kombination, Champagne + Svensk löjrom

Ostron                                                            40 KR /ST
Serveras med citron, havssalt och vingrette

……..

 

Huvudrätter / Större rätter

Svensk Entrecôte (200g)                                                445 KR
Serveras med en skysås smaksatt med vitlök, kryddsmör, fräsch tomatsallad samt rostade svenska primörer    

180g Hamburgare/Vegan                              235/210 KR
Cheddar, bacon, lök, tomat, pickles, sallad, hamburger-dressing, pommes frites och tryffeldipp.        

Bookmaker sandwich                                       295 KR
Ryggbiff, dijonsenap, sallad. Serveras med äggula, pommes frites samt pepparrot.

Glasbarens fisk- & skaldjursgryta                  325 KR
På gräddig hummerfond serveras med grillat surdegsbröd samt aioli

Club Sandwich                                                  255 KR
Svensk majskyckling, honung och senaps dressing, bacon, tomat och sallad serveras på rostat foccaciabröd

Kosta Bodas räksmörgås                                  225 KR
150 gr handskalade räkor serveras med majonnäs, ägg, citron och dill , serveras på tekaka från Kosta bageri

Ceasarsallad med kyckling och bacon            215 KR
Romansallad, ceasardressing, krutonger, kapris, oliver och tomater.

Ceasarsallad med halloumi                               205 KR
Romansallad, ceasardressing, krutonger, kapris, oliver och tomater.

……..

Barnmeny

Barn Hamburgare                                          155 KR
Biff, pommes, bröd

Pasta Bolognese                                               125 KR

 

Dessert

Glass                                                                      95 KR

Pannkakor                                                          95 KR
Serveras med grädde och sylt.

Crème Brûlée                                                   135 KR                                                       

Kökets urval av Ostar                                    165 KR
Serveras med marmelad samt fröknäcke.

Öppettider/Opening hours - sommar

24 juni – 18 augusti

Måndag: 12.00 – 23.00

Tisdag: 12.00 – 00.00

Onsdag: 12.00 – 00.00

Torsdag: 12.00 – 00.00

Fredag: 12.00 – 01.00

Lördag: 12.00 – 01.00

Söndag: 12.00 – 23.00

Öppettider / Opening hours

Öppettider

OBS – Lördag den 1 juni är Glasbaren är stängd dagtid pga event och öppnar kl 18.00

Måndag        16:00 – 23:00
Tisdag           16:00 – 00:00
Onsdag         16:00 – 00:00
Torsdag        16:00 – 00:00
Fredag          15:00 – 01:00
Lördag          12:00 – 01:00
Söndag         12:00 – 23:00

Kontakt & Bordsbokning / Contact & Reservations

Vi tar inte emot bordsreservationer i Glasbaren för färre än 10 personer.

Bordsreservation för minst 10 personer

Kontakta restaurangen: 
hovmastare@kostabodaarthotel.se eller 0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfri anläggning.

Signumdrinken 1742

Glasbarens signumdrink ”1742” – i form av en liten glasugn. Den heter 1742 eftersom det var då som det började produceras glas på Kosta glasbruk, som förövrigt är Sveriges äldsta aktiva glasbruk.

Glasbaren är designad av formgivaren Kjell Engman 

Glasbaren är skapad av formgivaren Kjell Engman som kom till Kosta från Stockholm redan 1978. Kjell har dykt mycket och därifrån kom inspirationen till Glasbaren.   

– Tanken är att det ska kännas som att befinna sig under vatten när man är här. När man dyker och tittar upp känns vattenytan som en spegel. Därför är taket kromat och böljande.

Symboliken fortsätter med barens stengolv, där bord står utplacerade som skärgårdsöar och glasstalaktiterna i taket föreställer solens strålar som bryter vatten ytan. 

Formgivaren Kjell Engman