Close

Välkommen till Smålands unikaste Spa!

I hjärtat av Småland ligger det unika glasinspirerade spahotellet.
Designat av Kosta Bodas världskända formgivare.

Spabehandlingar

Prisbelönt signumbehandling med uppvärmt glas mot kroppen.

Spaweekend med hotell

Hotellet är beläget mellan Växjö & Kalmar mitt i Småland. I våra spapaket ingår logi, middag & frukost.

Spa för en dag

Dagspa – utan övernattning – för dig som bara vill spaa över dagen.

Spabehandlingar

Prova gärna någon av spaavdelningens prisbelönta signumbehandlingar med uppvärmt glas. Spaavdelningen erbjuder också traditionella kropps- & ansiktsbehandlingar.

Spaweekend med övernattning

I Kosta Boda Art Hotels hotellpaket ingår alltid spaentré (pool, relax, bastu, gym och fria träningspass). Morgonrock & tofflar finns att tillgå på hotellrummen.

Fitness & gym

Du har som gäst tillgång till hotellets fullt utrustade gym. Vill du träna yoga, pilates eller något annat träningspass se träningsschema för klasser & glöm inte att boka pass i förväg.

Barn på spa

Vi tycker att alla våra gäster  –  stora, som små – ska få möjlighet till en avkopplande spaupplevelse. Därför välkomnar vi våra yngre gäster varje dag mellan kl. 09.00 – 13.00. Övrig tid är det 15-års åldersgräns.

Vårt mest bokade Spapaket

Vårt mest bokade paket Art Glass Experience. Spapaket inkl. logi, middag & frukost

Spapaket inkl. fine-dining

En gastronomisk upplevelse på hotellets uppmärksammade restaurang Brasserie 1742. Inkl. logi, spa & frukost.

OM OSS...

Välkommen till Smålands unikaste spa!

Unna dig en spaweekend med avkopplande massage och energigivande behandlingar på Smålands spahotell i hjärtat av Glasriket. Kosta Boda Art Hotel Spa är sannerligen en unik spaupplevelse med en miljö uppbyggt av glaskonst. 

En lugn oas i den småländska skogen.

Kombinera ett besök i Växjö eller Kalmar med en tur till Glasriket. Upplev det svenska hantverket i hyttorna och bo mitt bland glaskonsten
på Smålands egna Glashotell: – Kosta Boda Art Hotel. Njut av en annorlunda spaupplevelse i en spamiljö med glaset i fokus. Prova gärna en spabehandling med glasmassage! 

Designat av Kosta Bodas konstnärer

Hotellet och spaavdelningen är designad av Kosta Bodas världskända designers och inget rum är det andra likt. Vad sägs om att sova i ett hotellrum designat av Bertil Vallien, Kjell Engman eller Anna Ehrner? Som övernattande hotellgäst ingår entré till spa (pool, relax, bastu och gym) från incheckning och hela avresedagen. Vi välkomnar barn i målsmans sällskap kl.09-13, varje dag. Spat erbjuder även dagspa för de gäster som vill spaa över dagen.   

Spa med konstutställning

Spaavdelningen är, liksom hotellet, designat av Kosta Bodas formgivare. Inomhusdelen av spat är designad av Kosta Baoda kända glaskonstnär: Kjell Engman och är en undervattensvärld med glasfiskar, vattenfall och en konstutställning – under vattnet! Inomhusdelen av spa består av en stor inomhuspool och en mindre inomhuspool. Vanlig bastu somt ångbastu och en poolbar. I relaxavdelningen kan du avnjuta en smoothie eller ett glas bubbel framför en mysig brasa. 

Utomhusdelen på Kosta Boda Art Hotel Spa är designad av Kosta Bodas designer Göran Wärff. Här finns en stor utomhuspool och en mindre uppvärmd pool. Spareceptionen och behandlingsrummen är inredda av Kosta Bodas Åsa Jungnelius. Här finns gigantiska nagellack och läppstift av glas samt installationer att beskåda. Avnjut gärna en fotbehandling i vårt fiskspa!  

Spabehandlingar med glas

Spabehandlingarna som erbjuds är allt från avkopplande spabad till klassisk massage och traditionell ansiktsbehandling. Något som du verkligen måste prova är spaavdelningens prisbelönta signumbehandlingar: massage med uppvärmt glas!  

Medlemmar i Svenska Spahotell

Kosta Boda Art Hotel Spa är stolta medlemmar i Svenska Spahotell. Svenska Spahotell är en branschförening för svenska högkvalitativa anläggningar med spaverksamhet. För att få vara medlemmar i Svenska Spa behöver man som spaanläggning uppfylla många kriterier inom vila, mat & dryck samt beröring. Det är en garanti för dig som gäst – att spaanläggningen har ett högklassigt utbud av spabehandlingar, aktiviteter och att dessa utförs av välutbildad spapersonal.  Läs mer om Svenska Spahotell här. Svenska Spahotell är en förening för svenska högkvalitativa anläggningar med spaverksamhet. För medlemskap i föreningen krävs att man uppfyller samtliga uppställda kriterier inom de fyra hörnstenarna rörelse, vila, mat&dryck och beröring. För dig som gäst är därmed en anläggnings medlemskap en garanti att det finns ett högklassigt utbud av behandlingar och aktiviteter samt att dessa utförs av välutbildad personal. Föreningen vill också verka för ett hållbarhetsperspektiv inom spabranschen.

Kosta Boda Art Hotel Spa är en femstjärnig spaanläggning med höga ambitioner på service och komfort. Spaavdelningen har ett fullt utrustat gym och erbjuder varierande träning och träningsklasser som till exempel yoga, pilates, zumba, body pump och mycket mer! Varför inte boka en tid med en personlig tränare och få ett eget träningsprogram och kostschema? Spaavdelning erbjuder allt du kan önska dig för kropp och själ, dessutom: –  i en fantastisk och unik miljö av glas!

Boka din nästa spaupplevelse här!

KONTAKTA OSS...

Kosta Boda Art Hotel Spa är medlemmar i Svenska Spahotell.