Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch, helglunchbuffé & kvällssupé – varje dag! Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman-Vallien och är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, lunchmeny, helglunchbuffé och på kvällen à la cartemeny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland. Juletid står det omtalade julbordet uppdukat och smyckat med glaskonst från Kosta Bodas världskända formgivare.

Bordsbokning:  

 

hovmastare@kostabodaarthotel.se (måndag till fredag fram till kl 16.00).

0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är fr.o.m. 1 september 2019 en kontantfrianläggning.

…………..

Information i Coronatider

På grund av rådande omständigheter kan förutsättningarna kring servering av frukost, lunch och middag – komma att ändras med kort varsel.

Detta kan t.ex. innebära att frukosten serveras vid bordet istället för vid buffén, lunchen eller middagen kan komma att serveras i Glasbaren istället för i Linnéa och så vidare. För dagsaktuella förutsättningar ber vi dig att kontakta vår restaurang.   

Frukost / Breakfast

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

Sommar 2020 – 19/6 till 16/8

Varje dag: 07.00 – 10.00

…………..

Pris

165 kr/person (ingår för boende gäster)

……………

Frukosttider – övrig tid*
Måndag – fredag: 06.30-09.30
Lördag – söndag: 07.30-10.00

*Röda helgdagar såsom juldagen, annandagen, nyårsdagen, långfredag serveras frukost 07.30-10.00.

Champagnefrukost & á la carte meny / Champagne Breakfast

Sätt guldkant på frukosten med vår lyxiga a´la carte meny. Kanske firar ni en högtidsdag och vill skåla med Champagne?

………………..

Frukost A´la Carte

Säsongens frukt och bär
Fruit and berry of the season
135 SEK

Kallrökt lax & Creamcheese bagel
Cold smoked salmon & cream cheese bagel
175 SEK

Ägg & Spenat bagel
Egg & spinach bagel
145 SEK

Avocado Toast
Avocado toast
105 SEK

Ägg Benedict
Egg benedict
175 SEK

Omelett med Kalix Löjrom
Omelette with bleak roe from Kalix
235 SEK

Omelett med Sevruga Caviar
Omelette with Sevruga Caviar
445 SEK

Omelett med Svart tryffel
Omelette with black truffle
275 SEK

Amerikanska Pannkakor
American pancakes
175 SEK

……………..

Dryck/Champagnefrukost

Champagne
Palmer & Co Brut Reserve
145 SEK

Cava
NV Parxet Cuvee 21
99 SEK

Prosecco
St Margherita Prosecco D.O.C Extra Dry
95 SEK

Sommarlunch-buffé / Summer Lunch Buffet

Vi dukar upp vår härliga och fräscha Sommarlunch-buffé, varje dag – hela sommaren! 

Lunchtider 

Sommar 2020 – 19/6 till 16/8

Varje dag: kl. 12.00 – 15.00

……………..

Pris för Sommar-lunchbuffé:

245:- per person inkl kaffe , exkl dryck.

………………

Bordsbokning: 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

………………

Lunchtider – övrig tid
Måndag till fredag: Kl. 11.30-14.30 

Helglunch:
Lördag & söndag: Kl. 12.00-15.00

 

À la carte meny - middag / Dinner Menu

Förätter / Starters 

Rökt regnbåge
Vit sparris, pepparrotscrème samt rågchips
Smoked trout with white asparagus, horseradishcrème and rye chips
185 SEK

Skuren biff
Konfiterad äggula, dillmajonnäs och tryffel 
Cut beef with confit egg yolk, dillmayonnaise and truffle
189 SEK

Vegetarisk paj
Karamelliserad rödlök, tomat, ruccolasallad och hasselnöt
Vegetarian Pie with caramelised red onion, tomato, arugula salad and hazelnut
195 SEK 

……………………

Varmrätter / Main Course

Kalv entrecote
Bakad rödbeta, morötter, rödlöks marmelad, potatispuré smaksatt med västerbottenost och selleri samt sky på äppelcider
Veal entrecote with baked beetroot, carrots, red onion marmelade, potatopuré flavoured with Västerbotten mature cheese and celery with appelcider sauce
325 SEK

Färsk gös
Sommar primörer från Ugglarps gård, brynt smör, citronsås och dillslungad färskpotatis
Fresh pike-perch with local sourced summer vegetables, browned butter, lemonsauce and dillspun new potatoes
295 SEK 

Sparrisrisotto
Rotselleri, portabellosvamp och parmesan
Asparagus risotto with celeriac, portobello mushroom and parmesan
235 SEK

…………………………

Dessert

Chokladpastej
Hallonsorbet, pistagenötter och rabarbermaräng
Chocolate pâte with raspberry sorbet, pistachios and rubarbmeringue
125 SEK

Fläder Crème brûlée
Smaksatt med fläder, serveras med yoghurtsorbet
Crème brûlée flavoured with elderflower, served with yoghurt sorbet
115 SEK

Kvällens ostar
Serveras med marmelad samt fröknäcke 
Our selection of cheese, served with marmelade and hardbread 
115 SEK


Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef
 

……………………………

Barnmeny

Köttbullar (6 st)
Potatispuré, gräddsås, lingon och inlagd gurka 
Meatballs with potatopuré, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber
95 SEK

Kycklingfilé
Pommes och bearnaisesås

Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce
95 SEK

Spaghetti Bolognese
95 SEK

Pannkakor
Med sylt och grädde

Pancakes with jam and cream
85 SEK

Glass (för barn)
Ice cream for children 
45 SEK 

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

Supémeny (för hotellpaket) / Dinner Menu for hotel guests

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna supé som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan.

…………………………

Tre-rätters supé

Förrätt/Starter

Rökt regnbåge
Vit sparris, pepparrotscrème samt rågchips
Smoked trout with white asparagus, horseradishcrème and rye chips

Huvudrätt/Main Course

Kalv entrecote
Bakad rödbeta, morötter, rödlöks marmelad, potatispuré smaksatt med västerbottenost och selleri samt sky på äppelcider
Veal entrecote with baked beetroot, carrots, red onion marmelade, potatopuré flavoured with Västerbotten mature cheese and celery with appelcider sauce

Dessert

Chokladpastej
Hallonsorbet, pistagenötter och rabarbermaräng
Chocolate pâte with raspberry sorbet, pistachios and rubarbmeringue

………………………….

Vegetariskt alternativ

Vegetarisk paj
Med karamelliserad rödlök, tomat, ruccolasallad och hasselnöt
Vegetarian Pie with caramelised red onion, tomato, arugula salad and hazelnut

Sparrisrisotto
Rotselleri, portabellosvamp och parmesan
Asparagus risotto with celeriac, portobello mushroom and parmesan

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

………………………….

Barnmeny – välj mellan:

Köttbullar (6 st)
Potatispuré, gräddsås, lingon och inlagd gurka
Meatballs with potatopuré, cream sauce, lingonberries and pickled cucumber

Kycklingfilé
Pommes och bearnaisesås
Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce

Spaghetti Bolognese

Pannkakor
Med sylt och grädde
Pancakes with jam and cream

………………………….

Vinpaket / Wine Package

3 glas 345 kr
3 glasses 345 kr

2 glas 260 kr
2 glasses 260 kr

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord. 

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Nyhet! Affärslunch / Business Lunch

NYHET! 

Nu kan ni boka affärslunch med bordsservering – för en mer exklusiv upplevelse!
I ordinarie paket för konferens erbjuder vi lunchbuffé, men om du önskar det där lilla extra – så är Affärslunch något för dig! 

Affärslunch inkluderar: 

2 rätters lunch: varmrätt plus antigen efterrätt eller förrätt.
Vatten, lättöl, kaffe och kaka.

Vid affärslunch får ni maten serverad vid bordet, av vår trevliga personal.

Pris per person:

340.- ex moms per person.

Bokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten för att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35
så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till – the Experience.

Julbord & Jullunch - nov-dec 2020

Novembet till december dukas vårt glassmyckade och omtalade julbord upp i Linnéa Art Restaurant.

Julbord 2020

13/11 till 19/12 + 24/12 (sittningar kl.17.00, 18.30, 20.00)
Onsdag till lördag
695kr

Jullunch 2020

7/11 till 20/12 + 21-24/12
Lördag & söndag kl.12.00-14.30
375kr
(24/12 är priset för jullunch 595kr)

 

Middag i Linnéa Art Restaurant