Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch, & kvällssupé – varje dag! Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, lunchmeny och på kvällen à la cartemeny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland.

Bordsbokning:  

hovmastare@kostabodaarthotel.se (måndag till fredag fram till kl 16.00).

0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfrianläggning.

 

 

Frukost / Breakfast

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon och äggröra dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

07.00-10.00   måndag-fredag

07.30-10.30   lördag-söndag samt röda dagar

…………..

Pris

165 kr/person (ingår för boende gäster)

……………

Lunchtider & pris / Lunch hours & price

Lunchtider

Måndag till Fredag: 11.30 – 14.30

Lördag & Söndag: 12.00 – 15.00

……………..

Pris för lunch vardagar – måndag till fredag

195 kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
95 kr/barn


Pris för helglunch – lördag & söndag

245 kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
123 kr/barn

………………

Bordsbokning: 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

………………

 

Lunchmeny

Salladsbuffé- Vi serverar olika härliga sallader med bland annat pasta och couscous. Ett läckert urval utav av våra populära sillar. Buffén avslutas med kaffe och kakor.

Dagens varmrätt- är fräsch och modern där vi i största mån använder oss av svenska råvaror.

….

Vecka 42:

Måndag
Pannbiff med stekt lök och skysås, picklad gurka/fänkål och rårörda lingon samt kokt färskpotatis

Tisdag
Helbakad laxssida på japanskt vis med halstrad hjärtsallad och basmatiris. Serveras med brynt smör smaksatt med svamp

Onsdag
Boeuf Bourguignone med rökt sidfläsk och potatispuré- en klassiker!

Torsdag
Panerad rödspätta med stompade ärtor, romsås, räkor och inlagd gurka/fänkål. Serveras med kokt färskpotatis

Fredag
Flankstek med potatisgratäng och rödvinssky. Serveras med lök- och tomatsallad

Lördag
Fiskgratäng med hummerfond och pommes duchesse. Serveras med picklad rödlök och rostad broccoli

Söndag
Schnitzel på fläsk med stekt potatis och ärtstomp. Serveras med citron, kapris, ansjovis samt skysås

….

Vecka 43:

Måndag
Isterband ifrån Bräkne-Hoby med dillstuvad potatis, rödbetor och kapris

Tisdag
Stekt lax med limehollandaise, knaperstekt sidfläsk och rostad tomat.
Serveras med dillslungad potatis

Onsdag
Linneas curry på karré av rapsgris med krispiga grönsaker och kokosmjölk.
Serveras med basmatiris, flatbröd och myntayoghurt

Torsdag
Torskrygg med rostade rödbetor och spenat.
Serveras med sandefjordssås smaksatt med fiskrom och gräslök.

Fredag
Kosta kyckling ”Rotiseur” med rotsaker, vitlök och örter.
Serveras med sky och basmatiris

Lördag
Linneas tomatiserade fisk- och skaldjursgryta med nystekta parmesankrutonger och aioli

Söndag
Sunday roast på nötkött, rostade grönsaker och potatis.
Serveras med tranbärsgelé och skysås

Bordsbokning:
Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00,
övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

 

À la carte meny - middag / Dinner Menu

Förätter / Starters 

Hummersoppa

Hummersoppa smaksatt med cognac. Serveras med små bitar av hummer och bakad rotselleri.

Lobster soup flavoured with cognac. Served with small pieces of lobster and baked celeriac.

180 kr

Varmrökt vildandsbröst
Varmrökt vildandsbröst ifrån Vittskövle. Serveras med en ragu på kantareller och sidfläsk, rotsellerikräm samt senapskål.

Hot smoked wild duck breast from Vittskövle. Served with ragu on chantarelles and pork loin, celeriac cream and mustard cabbage.

189 kr

Vegetarisk
Vit sparris “sous-vide” serveras med tångcaviar, citrussallad, brynt smör, rostade hasselnötter och krasse.

White asparagus “sous vide” served with seaweed caviar, citrus-salad, browned butter, roasted hazelnuts and cress.

185 kr

……………………

Varmrätter / Main Course

Oxfilé tournedos.
Oxfilé tournedos. Serveras med råstekt potatis, rödvinssky, stuvade trattkantareller samt picklade rödbetor.

Fillet of beef tournedos served with raw fried potatoes, red wine jus, stewed funnel chantarelles and pickled beetroots.

335 kr

Halstrad fjällröding
Halstrad fjällröding serveras med dillolja, brynt smör, variation på blomkål, potatiskroketter smaksatt med västerbottenost samt inlagd gurka.

Grilled Arctic char served with dill oil, browned butter, variation on cauliflower,  potato croquettes flavoured with Västerbotten cheese and pickled cucumber.

330 kr

Vegetarisk
Bakad rotselleri med rotsellerikräm, sallad på äpple, jordärtskocka, tryffel och pinjenöt, samt stekt shiitake och sparrisbroccoli.

Baked celeriac with cream om celeriac, apple salad, Jerusalem artichoke, truffle and pine nuts, fried shiitake and asparagus broccoli.

255 kr

…………………………

Dessert

Terrine på höstäpple
Äpplen från Juleboda serveras med vaniljglass, nötcrumble och kolasås smaksatt med rosmarin.

Terrine on autumn apples from Juleboda served with Vanilia ice cream, nut crumbles and caramel sauce flavored with rosemary.

130 kr

Chokladpastej
Chokladpastej med svartvinbärssorbet, mascarponeskum och rostad mandel.

Chocolate pate served with black currant sorbet, foam of mascarpone and roasted almond.

130 kr

Vegetarisk
Jordgubbstiramisu varvad I lager av kex, kräm samt vodkamarinerade jordgubbar.

Strawberry tiramisu wrapped in layers of biscuits, cream and vodka marinated strawberries.

130 kr

….

Ostar
Vårt urval av ostar serveras med knäckebröd och något sött.

Our selection of cheese served with hard-bread and something sweet.

150 kr

….

Tryfflar
Av mörk choklad smaksatta med – Southern Comfort/Hallon.

Dark chocolate truffles flavored with -Southern Comfort/raspberry.

45 Kr


Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef
 

……………………………

Barnmeny

 

Kycklingfilé
Serveras med pommes frites och bearnaisesås.

Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce.

115 kr

….

Spaghetti Bolognese

95 kr

….

Pannkakor
Serveras med sylt och grädde.

Pancakes with jam and whipped cream.

85 kr

…..

Glass (för barn)

Ice cream for children.

45 kr

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

 

Supémeny för hotellpaketet / Dinner menu for hotel guests

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna supé som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan. Från 6/5 serveras supé 1 till er som har middag inkluderad en natt. Har ni ett paket med middag två nätter serveras ni supé två er andra kväll.
Vi erbjuder även en vegetarisk supé.

…………………………

Supé 1

-För hotellgäster som har middag inkluderat

Förrätt/Starter

Hummersoppa
Smaksatt med cognac, serveras med små bitar av hummer och bakad rotselleri.

Lobster soup flavoured with cognac served with small pieces of lobster and baked celeriac.
               

 

Huvudrätt/Main Course

Oxfilé tournedos
Serveras meråstekt potatis, rödvinssky,  stuvade trattkantareller samt picklade rödbetor.

Fillet of beef tournedos served with raw fried potatoes, red wine jus, stewed funnel chantarelles and pickled beetroots.

 

Dessert

Terrine på höstäpple
Äpplen från Juleboda serveras med vaniljglass, nötcrumble och kolasås smaksatt med rosmarin.

Terrine on autumn apples from Juleboda served with Vanilia ice cream, nut crumbles and caramel sauce flavored with  rosemary.

………………………….

Supé 2

– endast för hotellgäster som har 2 middagar inkluderade

Förrätt/Starter

Varmrökt vildandsbröst

Varmrökt vildandsbröst från Vittskövle. Serveras med en ragu på kantareller och sidfläsk, rotsellerikräm samt senapskål.

Hot smoked wild duck breast  from Vittskövle.
Served with ragu on chantarelles and pork loin, celeriac cream and mustard cabbage.

Huvudrätt/Main Course

Halstrad fjällröding
Halstrad fjällröding serveras med dillolja, brynt smör, variation på blomkål, potatiskroketter smaksatt med västerbottenost samt inlagd gurka.

Grilled Arctic char served with dill oil, browned butter, variation on cauliflower,  potato croquettes flavoured with Västerbotten cheese and pickled cucumber.
 

Dessert

Chokladpastej
Serveras med svartvinbärssorbet, mascarponeskum och rostad mandel.

Chocolate pate served with black currant sorbet, foam of mascarpone and roasted almond.

………………………….

Vegetariskt alternativ

Förrätt/Starter

Vit sparris ”sous-vide”
Serveras med tångkaviar, citrussallad, krasse och brynt smör med rostade hasselnötter.

White asparagus “sous-vide” – with seaweed caviar, citrus salad, cress and browned butter
with roasted hazelnuts.

Huvudrätt/Main Course

Bakad rotselleri
Serveras med rotsellerikräm, sallad på äpple, jordärtskocka, tryffel och pinjenöt samt stekt shitake och sparrisbroccoli.

Baked celeriac with celeriac cream, apple salad, Jerusalem artichoke,
truffle and pine nut and fried shitake and asparagus broccoli.

Dessert

Jordgubbar
Jordgubbar- varvade i lager med kräm, kex och vodka.

Strawberries – wrapped in layers with cream, biscuits and vodka.

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

………………………….

Barnmeny – välj mellan:

Kycklingfilé
Serveras med pommes frites och bearnaisesås.

Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce.


Spaghetti Bolognese

Pannkakor
Serveras med sylt och grädde.

Pancakes with jam and whipped cream.

………………………….

Vinpaket / Wine Package

3 glas 345 kr
3 glasses 345 kr

2 glas 260 kr
2 glasses 260 kr

 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord. 

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

 

Affärslunch / Business Lunch

 

Nu kan ni boka affärslunch med bordsservering – för en mer exklusiv upplevelse!
I ordinarie paket för konferens erbjuder vi lunchbuffé, men om du önskar det där lilla extra – så är Affärslunch något för dig! 

Affärslunch inkluderar: 

2 rätters lunch: varmrätt plus antigen efterrätt eller förrätt.
Vatten, lättöl, kaffe och kaka.

Vid affärslunch får ni maten serverad vid bordet, av vår trevliga personal.

Pris per person:

340 kr exkl. moms per person.

Bokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten för att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35
så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till – the Experience.

Middag i Linnéa Art Restaurant