Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch och à la carte – varje dag!
Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, en populär lunchmeny och på kvällen en à la carte meny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland.

….
 

Bordsbokning:

hovmastare@kostabodaarthotel.se (måndag till fredag fram till kl 16.00).

0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfri anläggning.

 

 

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och

nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg som salami, skinka, leverpastej och olika typer av ostar. Sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon, äggröra, grönsaker och frukt är några av alla de saker som dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkad frukt och flingor m.m.
I dryckesväg har vi olika sorters Juice, nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

07.00-10.00  måndag-fredag

07.30-10.30   lördag-söndag samt röda dagar

…………..

Pris

165 kr/person (ingår för boende gäster)
Barn (4-12 år) 85 kr/person 

……………

Lunchmeny

Salladsbuffé – Vi serverar olika härliga sallader med bland annat pasta och couscous. Ett läckert urval utav av våra populära sillar. Buffén avslutas med kaffe och kakor.

Dagens varmrätt – är fräsch och modern där vi i största mån använder oss av svenska råvaror.

…..

Vecka 5

MÅNDAG
Wallenbergare serveras med potatispurré, brynt smör, rårörda lingon & gröna ärtor

TISDAG
Fisk- & skaldjurgryta med saffran serveras med aioli och kokt potatis

ONSDAG
Småländska isterband med dillstuvad potatis, rödbetor & kapris

TORSDAG
Ugnsbakad svensk lammlägg serveras med potatispuré, ruccolapesto & skysås

FREDAG
Svensk flankstek serveras med potatis- & västerbottenostgratäng, rödvinssky & rostade grönsaker

LÖRDAG & SÖNDAG
Småländsk buffé

VECKANS VEGETARISKA
Spenat- & ricottaravioli med tryffelpecorini och tomatchutney

….

Måndag – Fredag kl: 11.30 – 14.30  225kr, 113 kr (barn)
Lördag & söndag kl: 12.00 – 14.30   275 kr

….

Bordsbokning:
Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00,
övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

 

À la carte meny

Förrätter

Halstrad pilgrimsmussla – 189:-
Serveras med palsternackspuré, dillemulsion, rågbrödschips från Kosta bageri, gurka samt svensk sikrom från Vänern

….

Kantarellsoppa – 185:-
Serveras med rökt vildsvin från Kosta Safaripark, lättsyrade äpplen samt creme fraich

….

Soyabakad rotselleri – 185:-
Serveras med avokadokräm, ingefärspicklad morot, nori samt korianderkrasse

……………………………

Varmrätter

Enbärsmarinerad hjort – 365:-
serveras med potatisterrine, kryddig skysås samt päron och chilikompott

….

Pocherad rödingfilé – 325:-
Serveras med krokett smaksatt med Västerbottensost, stekta kantareller, svartrot, krämig smör- & romsås, vattenkrasse samt dillklorofyll

Kosta Pasta – 235:-
På spenat- & jordärtkocksskum, rostad vitlöksemulsion, friterad svamp samt färska och friterade örter och tryffel

……………………………

Dessert

Calvadosbakade svenska höstäpple – 135:-
Serveras med kanel- & vaniljglass samt krispigt äpplechips

….

Variation på choklad – 140:-
Serveras med rostad hallonkrisp & hallonsorbet

….

Ostar – 165:-
Knäckebröd samt marmelad 

……………………………

Barnmeny

Fisk med dillslungad potatis – 140kr
Serveras med brynt smör och grönsaker.

….

Pasta Bolognese – 95 kr

….

Pannkakor – 95 kr
Serveras med sylt och grädde.

…..

Glass (för barn) – 45 kr

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

 

Supémeny för hotellpaketet

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna supé som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan. Vi serverar supé 1 till er som har middag inkluderad en natt. Har ni ett paket med middag två nätter serveras ni supé två er andra kväll.
Vi erbjuder även en vegetarisk supé.

…………………………

Supe 1

För hotellgäster som har middag inkluderat

Förrätt

Halstrad pilgrimsmussla
Serveras med palsternackspuré, dillemulsion, rågbrödschips från Kosta bageri, gurka samt svensk sikrom från Väner

Varmrätt

Enbärsmarinerad hjort
Serveras med potatisterrine, kryddig skysås samt päron och chilikompott

Dessert

Calvados-bakade svenska höstäpple
Serveras med kanel- & vaniljglass samt krispigt äpplechips

…………………………

Supe 2

Endast för hotellgäster som har 2 middagar inkluderade

Förrätt

Kantarellsoppa
Serveras med rökt vildsvin från Kosta Safaripark, lättsyrade äpplen samt creme fraiche

Varmrätt

Pocherad rödingfilé
Serveras med krokett smaksatt med Västerbottensost, stekta kantareller, svartrot, krämig smör- & romsås, vattenkrasse samt dillklorofyll.

Dessert

Variation på choklad
Serveras med rostad hallonkrisp & hallonsorbet

…………………………

Vegetariskt alternativ

Förrätt

Soyabakad rotselleri
Serveras med avokadokräm, ingefärspicklad morot, nori samt korianderkrasse.

Varmrätt

Kosta Pasta
På spenat och jordärtkocksskum, rostad vitlöksemulsion, friterad svamp samt färska och friterade örter och tryffel.

Dessert

Calvados-bakade svenska höstäpple
serveras med kanel- & vaniljglass samt krispigt äpplechips.

…………………………

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

………………………….

Barnmeny – välj mellan:

Kycklingfilé
Serveras med pommes frites och bearnaisesås.

Pasta Bolognese

Pannkakor
Serveras med sylt och grädde.

………………………….

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord. 

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

 

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35

Vår kunniga personal hjälper mer än gärna till att skapa en oförglömlig upplevelse.

 

Bordsbokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

Middag i Linnéa Art Restaurant