Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch och à la carte – varje dag!
Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, en populär lunchmeny och på kvällen en à la carte meny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland.

….

 

Bordsbokning:

hovmastare@kostabodaarthotel.se (måndag till fredag fram till kl 16.00).

0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfri anläggning.

 

 

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och

nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg som salami, skinka, leverpastej och olika typer av ostar. Sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon, äggröra, grönsaker och frukt är några av alla de saker som dukas fram.
Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkad frukt och flingor m.m.
I dryckesväg har vi olika sorters Juice, nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

07.00-10.00  måndag-fredag

07.30-10.30   lördag-söndag samt röda dagar

…………..

Pris

165 kr/person (ingår för boende gäster)
Barn (4-12 år) 85 kr/person 

……………

Lunchmeny

Salladsbuffé – Vi serverar olika härliga sallader med bland annat pasta och couscous. Ett läckert urval utav av våra populära sillar. Buffén avslutas med kaffe och kakor.

Dagens varmrätt – är fräsch och modern där vi i största mån använder oss av svenska råvaror.

…..

Vecka 39

 

MÅNDAG

Svensk oxbringa serveras med kokt potatis och pepparotssås samt kokt morot & inlagd gurka

TISDAG

Grillad laxfile serveras med dillslungad potatis och haricots verts, parmesan, olivolja & kall räkröra

ONSDAG

Lammfärsbiffar fyllda med fetaost och rosmarin serveras med rostad potatis, rödvinssky, gurk- & vitlöksyoghurt

TORSDAG

Svensk majskycklingfilé i thai- & currysås med kokosmjölk samt basmatiris och lime- & korianderyoghurt.

FREDAG

Pankopanerad fläskschnitzel serveras med stekt potatis, gröna ärtor & bearnaisesås

LÖRDAG & SÖNDAG

Småländsk helgbuffé

VECKANS VEGETARISKA

Rostad pak choi serveras med ört sabayonne med mozzarella samt cheddar croquette.

….

Lunch serveras:

Måndag – Fredag kl: 11.30 – 14.30  225kr, 113kr (barn)
Lördag – Söndag kl: 12.00 – 15.00   275kr

….

Bordsbokning:
Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00,
övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

 

 

Bordsbokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

À la carte meny

Förrätter

Tartare på hälleflundra – 189:-
Serveras med pepparrotsemulsion, citronette, laxrom, rödlök samt friterat bovete.

….

Jordärtskockssoppa – 189:-
Smaksatt med cognac, serveras med riven oxbringa, rostad vitlöksemulsion samt krasse.

….

Soyabakad rotselleri – 185:-
Serveras med avokadokräm, ingefärspicklad morot, nori samt korianderkrasse.

……………………………

Varmrätter

Torskrygg – 335:-
Med ramslöksemulsion och tomatconcassé, serveras med potatispuré, nosiettesmör samt grön sparris ifrån Österlen.

….

Kalvfilé – 330:-
Serveras med rostad vitlökssky, krämig morot, rostad kål, potatisrösti och champinjon duxelle.

….

Kosta Pasta – 235:-

På spenat och jordärtkockskum, rostad vitlöksemulsion, friterad svamp samt färska och friterade örter och tryffel.

……………………………

Dessert

Variation på rostad jordgubbe och rabarber – 140:-
Som mousse, glass, råhyvlad och färsk samt maräng, på mandelkaka tillsammans med pistagenötter.

….

Crème caramel – 130:-
Serveras med preserverade körsbär och macadamianötter.

….

Fattiga riddare – 140:-
På brioche serveras med vaniljglass, bärkompott, chokladkräm kolasås och salta jordnötter.

……………………………

Barnmeny

Fisk med dillslungad potatis – 140kr
Serveras med brynt smör och grönsaker.

….

Spaghetti Bolognese – 95 kr

….

Pannkakor – 85 kr
Serveras med sylt och grädde.

…..

Glass (för barn) – 45 kr

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

 

Supémeny för hotellpaketet

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna supé som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan. Vi serverar supé 1 till er som har middag inkluderad en natt. Har ni ett paket med middag två nätter serveras ni supé två er andra kväll.
Vi erbjuder även en vegetarisk supé.

…………………………

Supe 1

För hotellgäster som har middag inkluderat

Förrätt

Tartare på hälleflundra
Serveras med pepparrotsemulsion, citronette, laxrom, rödlök samt friterat bovete.

Varmrätt

Kalvfilé
Serveras med rostad vitlökssky, krämig morot, rostad kål, samt potatisrösti och champinjon duxelle.

Dessert

Variation på rostad jordgubbe och rabarber
Som mousse, glass, råhyvlad och färsk samt maräng, på mandelkaka tillsammans med pistagenötter.

…………………………

Supe 2

Endast för hotellgäster som har 2 middagar inkluderade

Förrätt

Jordärtskockssoppa
Smaksatt med cognac serveras med riven oxbringa, rostad vitlöksemulsion samt krasse.

Varmrätt

Torskrygg
Med ramslöksemulsion och tomatconcassé, serveras med potatispuré, nosiettesmör samt grön sparris ifrån Österlen.

Dessert

Creme caramel
Serveras med preserverade körsbär samt macadamianötter.

…………………………

Vegetariskt alternativ

Förrätt

Soyabakad rotselleri
Serveras med avokadokräm, ingefärspicklad morot, nori samt korianderkrasse.

Varmrätt

Kosta Pasta
På spenat och jordärtkockskum, rostad vitlöksemulsion, friterad svamp samt färska och friterade örter och tryffel.

Dessert

Fattiga riddare
På brioche serveras med vaniljglass, bärkompott, chokladkräm, kolasås och salta jordnötter.

…………………………

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

………………………….

Barnmeny – välj mellan:

Kycklingfilé
Serveras med pommes frites och bearnaisesås.

Spaghetti Bolognese

Pannkakor
Serveras med sylt och grädde.

………………………….

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord. 

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

 

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35

Vår kunniga personal hjälper mer än gärna till att skapa en oförglömlig upplevelse.

Middag i Linnéa Art Restaurant