Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch, & kvällssupé – varje dag! Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, lunchmeny och på kvällen à la cartemeny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland.

Bordsbokning:  

hovmastare@kostabodaarthotel.se (måndag till fredag fram till kl 16.00).

0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfrianläggning.

…………..

Information i Coronatider

På grund av rådande omständigheter kan förutsättningarna kring servering av frukost, lunch och middag – komma att ändras med kort varsel.

Detta kan t.ex. innebära att frukosten serveras vid bordet istället för vid buffén, lunchen eller middagen kan komma att serveras i Glasbaren istället för i Linnéa och så vidare. För dagsaktuella förutsättningar ber vi dig att kontakta vår restaurang.   

Frukost / Breakfast

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

Varje dag: kl. 07.00-10.30 

…………..

Pris

165 kr/person (ingår för boende gäster)

……………

Lunchtider & pris / Lunch hours & price

Lunchtider

Måndag till fredag: 11.30-14.30

Lördag & söndag: 12.00-15.00

Från 1/6 serveras lunch varje dag från kl.12.00.

……………..

Pris för lunch vardagar – måndag till fredag

195 kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
95 kr/barn


Pris för helglunch – lördag & söndag

245 kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
123 kr/barn

………………

Bordsbokning: 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

………………

 

Lunchmeny

….

V.18

Måndag 3/5: Pannbiff med lök, skysås och gröna ärtor. Serveras med potatispuré, lingon och inlagd gurka/fänkål

Tisdag 4/5: Panerad spätta med romsås, ärtor och räkor. Serveras med inlagda grönsaker och dillslungad potatis

Onsdag 5/5: Marinerad kyckling med rostade primörer och sofrito. Serveras med örtrostad potatis

Torsdag 6/5: Gremolatabakad långa, konfiterade körsbärstomater med balsamico samt friterad lök. Serveras med potatispuré smaksatt med parmesan.

Fredag 7/5: Bräserad grissida ifrån Ekebogård med het habanerosalsa och ragu på zuccini och rödlök. Serveras med rostad sötpotatis

Lördag 8/5: Lax med gräslökshollandaise och sockerärtor. Serveras med friterad mandelpotatis och inlagd gurka/fänkål

Söndag 9/5: Grillad flankstek med skysås och vitlökssmör. Serveras med örtrostad potatis och lök- och tomatsallad

….

V.19

Måndag 10/5: Grillad svensk Pluma med grillad hjärtsallad och tomatsalsa. Serveras med rostad potatis.

Tisdag 11/5: Fiskgryta och skaldjursgryta med tomat och creme-fraiche. Serveras med surdegsbröd och aioli

Onsdag 12/5: Italiensk lammgryta på svenskt lamm, med ansjovis och somriga grönsaker. Serveras med surdegsbröd

Torsdag 13/5: Linneas fishfry på dagens fångst. Ärtstomp, currymajo, inlagda grönsaker och dillslungad potatis

Fredag 14/5: Wallenbergare med klassiska tillbehör!

Lördag 15/5: Dagens fångst med broccoli, dillpesto och inlagd gurka/fänkål. Serveras med pommes duchesse och vitvinssås

Söndag 16/5: Ryggbiff ifrån grillen, med bearnaisesås och primörer. Serveras med rostad potatis

Bordsbokning:
Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se 

À la carte meny - middag / Dinner Menu

Förätter / Starters 

Carpaccio
cognacsgravad ryggbiff med rostad gulbeta, kräm på bondböna och tryffel samt smörstekt surdeg och parmesan
Cognac-sliced sirloin steak with roasted yellow beet, cream on
broad bean and truffle as well as butter-fried sourdough and parmesan
189:-

….

Nässelsoppa
av Bodanässlor med bakad äggula och våran egen stenbitsrom på toast med citron och cremefraiche
Nettle soup by Boda nettles with baked egg yolk and
our own beetroot rum on toast with lemon and sour cream
180:-

….

Vegetarisk
Vit sparris ”sous-vide”- med tångkaviar, citrussallad, krasse och brynt smör med rostade hasselnötter
White asparagus “sous-vide” – with seaweed caviar, citrus salad,
cress and browned butter with roasted hazelnuts
185:-

……………………

Varmrätter / Main Course

Halstrad hälleflundra
med rullad potatis och pepparot, sotad bräserad purjolök, stekt shitakesvamp, vitvinssås och ängssyra
Grilled halibut with rolled potatoes and horseradish, smoked braised leeks,
fried shitake mushrooms, white wine sauce and sorrel
330:-

….

Örtstekt kalvrostbiff
med terrine på potatisrösti. Serveras med rostade och glacerade primörer, bakad gåslever och sherryskysås
Herb-fried veal roast beef with terrine on potato roast. Served with roasted and glazed primroses, baked goose liver and sherry cloud sauce
335:-

….

Vegetarisk
Bakad rotselleri- med rotsellerikräm, sallad på äpple, jordärtskocka, tryffel och pinjenöt samt stekt shitake och sparrisbroccoli
Baked celeriac with celeriac cream, apple salad, Jerusalem artichoke,
truffle and pine nut and fried shitake and asparagus broccoli

255:-

…………………………

Dessert

Pastispannacotta
med hallonsorbét och madeleinekaka
Pastis pannacotta with raspberry sorbet and madeleine cake
130:-

….

Variation på rabarber
med rostat havre och vit choklad
Variety of rhubarb with roasted oats and white chocolate
130:-

….

Vegetarisk
Jordgubbar- varvade i lager med kräm, kex och vodka
Strawberries – wrapped in layers with cream, biscuits and vodka
130:-

….

Ostar
Knäckebröd samt kvittenmarmelad

Our selection of cheese, marmelade and crisp bread

150 kr

 ….

Tryfflar
Av mörkchoklad smaksatta med
Southern Comfort/Hallon

Darkchocolate truffles flavoured with
Southern Comfort/raspberry

45 Kr


Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef
 

……………………………

Barnmeny

 

Kycklingfilé 
Pommes och bearnaisesås
Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce
115 SEK

Spaghetti Bolognese
95 SEK

Pannkakor
Med sylt och grädde

Pancakes with jam and cream
85 SEK

Glass (för barn)
Ice cream for children 
45 SEK 

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

 

Supémeny (för hotellpaket) / Dinner Menu for hotel guests

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna supé som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan. Från 6/5 serveras supé 1 till er som har middag inkluderad en natt. Har ni ett paket med middag två nätter serveras ni supé två er andra kväll.
Vi erbjuder även en vegetarisk supé.

…………………………

Supé 1

Förrätt/Starter

Carpaccio
Cognacsgravad ryggbiff med rostad gulbeta, kräm på
bondböna och tryffel samt smörstekt surdeg och parmesan

Cognac-sliced sirloin steak with roasted yellow beet, cream on
broad bean and truffle as well as butter-fried sourdough and parmesan

Huvudrätt/Main Course 

Halstrad hälleflundra

Serveras med rullad potatis och pepparrot, sotad bräserad purjolök,
stekt shitakesvamp, vitvinssås och ängssyra

Grilled halibut with rolled potatoes and horseradish, smoked braised leeks,
fried shitake mushrooms, white wine sauce and sorrel

Dessert

Pastispannacotta
Serveras med hallonsorbét och madeleinekaka

Pastis pannacotta with raspberry sorbet and madeleine cake

………………………….

Supé 2

– endast för hotellgäster som har middag inkluderat

Förrätt/Starter

Nässelsoppa av Bodanässlor
Serveras med bakad äggula och våran egen
stenbitsrom på toast med citron och cremefraiche

Nettle soup by Boda nettles with baked egg yolk and
our own beetroot rum on toast with lemon and sour cream

 

Huvudrätt/Main Course 

Örtstekt kalvrostbiff
Serveras med terrine på potatisrösti. Serveras med rostade och glacerade primörer, bakad gåslever och sherryskysås

Herb-fried veal roast beef with terrine on potato roast. Served with roasted and glazed primroses, baked goose liver and sherry cloud sauce

 

Dessert

Variation på rabarber
Serveras med rostat havre och vit choklad

Variety of rhubarb with roasted oats and white chocolate

………………………….

Vegetariskt alternativ

Förrätt/Starter

Vit sparris ”sous-vide”
Serveras med tångkaviar, citrussallad, krasse och brynt smör
med rostade hasselnötter

White asparagus “sous-vide” – with seaweed caviar, citrus salad,
cress and browned butter with roasted hazelnuts

Huvudrätt/Main Course 

Bakad rotselleri
Serveras med rotsellerikräm, sallad på äpple, jordärtskocka,
tryffel och pinjenöt samt stekt shitake och sparrisbroccoli

Baked celeriac with celeriac cream, apple salad, Jerusalem artichoke,
truffle and pine nut and fried shitake and asparagus broccoli

Dessert 

Jordgubbar
Jordgubbar- varvade i lager med kräm, kex och vodka

Strawberries – wrapped in layers with cream, biscuits and vodka

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

………………………….

Barnmeny – välj mellan:

Kycklingfilé
Pommes och bearnaisesås
Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce

Spaghetti Bolognese

Pannkakor
Med sylt och grädde
Pancakes with jam and cream

………………………….

Vinpaket / Wine Package

3 glas 345 kr
3 glasses 345 kr

2 glas 260 kr
2 glasses 260 kr

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord. 

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Affärslunch / Business Lunch

 

Nu kan ni boka affärslunch med bordsservering – för en mer exklusiv upplevelse!
I ordinarie paket för konferens erbjuder vi lunchbuffé, men om du önskar det där lilla extra – så är Affärslunch något för dig! 

Affärslunch inkluderar: 

2 rätters lunch: varmrätt plus antigen efterrätt eller förrätt.
Vatten, lättöl, kaffe och kaka.

Vid affärslunch får ni maten serverad vid bordet, av vår trevliga personal.

Pris per person:

340.- ex moms per person.

Bokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten för att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35
så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till – the Experience.

Middag i Linnéa Art Restaurant