Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch och à la carte – varje dag!
Ena delen av Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och den andra inreds av kända glaskonstnärer från Kosta Glasbruk.
Linnéa Art Restaurant är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, en populär lunchmeny och på kvällen en à la carte meny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland.

….

Bordsbokning:

hovmastare@kostabodaarthotel.se 

0478-348 40

Eric Johansson

Restaurant Manager

eric.johansson@kostabodaarthotel.se

070 – 4678886

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfri anläggning.

Öppettider 

Frukost kl 7.00 – 10.30

Lunch vardag kl 11.30 – 14.30

Lunch lördag & söndag kl 12.00 – 15.00

Middag kl 17.30 – 22.00

Öppettider i sommar

26 juni – 20 augusti

Frukost kl 7.00 – 10.30

Lunch kl 12.00 – 15.00

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och

nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg som salami, skinka, leverpastej och olika typer av ostar. Sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon, äggröra, grönsaker och frukt är några av alla de saker som dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkad frukt och flingor m.m.
I dryckesväg har vi olika sorters Juice, nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

07.00-10.00  måndag-fredag

07.30-10.30   lördag-söndag samt röda dagar

…………..

Pris

165 kr/person (ingår för boende gäster)
Barn (4-12 år) 85 kr/person 

……………

Lunchmeny

Salladsbuffé – Vi serverar olika härliga sallader med bland annat pasta och couscous. Ett läckert urval utav av våra populära sillar. Buffén avslutas med kaffe och kakor.

Dagens varmrätt – är fräsch och modern där vi i största mån använder oss av svenska råvaror.

…..

Vecka 22

MÅNDAG
Lammfärsbiffar serveras med stekt potatis, skysås & tzatziki

TISDAG
Varmrökt citronpepparlax serveras med svensk kokt potatis, romsås & grillad grön sparris

ONSDAG
Raggmunkar med stekt fläsk, rårörda lingon & sotad brocolli
alternativt
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis

TORSDAG
Grillad majskycklingbröst med bakad potatis, coleslaw, skysås & grön sparris

FREDAG
Tjockskuret revbenspjäll serveras med kokt potatis, gräddsås & äppelmos

LÖRDAG
Småländsk buffé

VECKANS VEGETARISKA
Halloumi- & rotfruktsbiffar serveras med rostad potatis, kryddigt couscous & mango/chili-salsa

….

Måndag – Fredag kl: 11.30 – 14.30  225 kr, 113 kr (barn)
Lördag & söndag kl: 12.00 – 15.00   275 kr

….

Bordsbokning:

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

 

À la carte meny

Förrätter

Vit sparris – 195:-
Serveras med ett strössel på isterband, sikrom, hollandaisesås & friterade nässlor

….

Lättrökt rådjursfilé – 215:-
Serveras med jordärtskockspuré, picklad murkla, emolsion på svart vitlök och citron, syrat äpple & rostade hasselnötter

….

Gravad lax på Kosta gin – 185:-
Serveras med forellrom, chips på rågbröd, senapscreme samt en crudité på rädisa och beta

……………………………

Varmrätter

Oxfilé Tournedos – 395:-
serveras med palsternackspuré, hasselbackspotatis smaksatta med ramslök, vårprimörer & en skysås smaksatt med grönpeppar

….

Pocherad torskrygg – 375:-
Serveras med potatispuré smaksatt med pepparrot, variation på blomkål, rökt sikrom & skum på musslor

Quinoa med sötpotatiskräm – 315:-
Serveras med grillad hjärtsallad, rostade hasselnötter samt en emulsion på svart vitlök & citron

……………………………

Dessert

Vaniljpannacotta – 139:-
i form av Kostas världskonstnär Bertil Valliens kända glashuvud ”Brains” serveras med en svartvinbärssås 

….

Chokladfondant – 145:-
Serveras med havtornsglass & bär

….

Creme Bruleé – 135:-

….

Ostar – 165:-
Serveras med knäckebröd & marmelad 

….

Tryfflar – 45:-
En på mörk choklad smaksatt med Southern Comfort & hallon samt en på rostad vit choklad

……………………………

Barnmeny

Fisk med dillslungad potatis – 140kr
Serveras med brynt smör och grönsaker

….

Pasta Bolognese – 125 kr

….

Pannkakor – 95 kr
Serveras med sylt och grädde

…..

Barnhamburgare – 165 kr
Serveras med pommes & ketchup

…..

Glass (för barn) – 45 kr

 

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Bordsbokning sker via telefon eller mail:

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

 

 

Supémeny för hotellpaketet

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna tre rätters supe som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan. Vi erbjuder även en vegetarisk supé.

…………………………

Tre rätters supe

Förrätt

Vit sparris
Serveras med ett strössel på isterband, sikrom, hollandaisesås & friterade nässlor

 

Varmrätt

Oxfilé Tournedos
Serveras med palsternackspuré, hasselbackspotatis smaksatta med ramslök, vårprimörer & en skysås smaksatt med grönpeppar

 

Dessert

Vaniljpannacotta
i form av Kostas världskonstnär Bertil Valliens kända glashuvud ”Brains” serveras med en svartvinbärssås

 

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

………………………….

Barnmeny – välj mellan:

Fisk
Serveras med dillslungad potatis, brynt smör & grönsaker

Pasta Bolognese

Pannkakor
Serveras med sylt och grädde

Barnhamburgare
Serveras med pommes & ketchup

………………………….

Bordsbokning sker via telefon eller mail:

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

 

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35

Vår kunniga personal hjälper mer än gärna till att skapa en oförglömlig upplevelse.

 

Bordsbokning:

Bordsbokning sker via telefon eller mail:
Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

Middag i Linnéa Art Restaurant