Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch, & kvällssupé – varje dag! Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, lunchmeny och på kvällen à la cartemeny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland.

Bordsbokning:  

hovmastare@kostabodaarthotel.se (måndag till fredag fram till kl 16.00).

0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfrianläggning.

 

 

Frukost / Breakfast

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon och äggröra dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

07.00-10.00   måndag-fredag

07.30-10.30   lördag-söndag samt röda dagar

…………..

Pris

165 kr/person (ingår för boende gäster)

……………

Lunchtider & pris / Lunch hours & price

Lunchtider

Måndag till Fredag: 11.30 – 14.30

Lördag & Söndag: 12.00 – 15.00

……………..

Pris för lunch vardagar – måndag till fredag

195 kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
95 kr/barn


Pris för Jullunch – lördag & söndag

445kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
123 kr/barn

………………

Bordsbokning: 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

………………

 

Lunchmeny

Salladsbuffé- Vi serverar olika härliga sallader med bland annat pasta och couscous. Ett läckert urval utav av våra populära sillar. Buffén avslutas med kaffe och kakor.

Dagens varmrätt- är fräsch och modern där vi i största mån använder oss av svenska råvaror.

…. 

Vecka 48

Måndag
Pannbiff med stekt lök, skysås, picklad gurka/fänkål och rårörda lingon samt kokt färskpotatis

Tisdag
Fiskgratäng med hummerfond och pommes duchesse. Serveras med picklad rödlök och rostad broccoli

Onsdag
Boeuf Bourguignone med rökt sidfläsk och potatispuré – en klassiker!

Torsdag
Panerad rödspätta med stompade ärtor, romsås, räkor och inlagd gurka/fänkål. Serveras med kokt färskpotatis

Fredag
Flankstek med potatisgratäng och rödvinssky. Serveras med lök- och tomatsallad

Lördag
Helbakad laxssida på japanskt vis med halstrad hjärtsallad och basmatiris. Serveras med brynt smör smaksatt med svamp (garnish friterad svamp och picklad gurka)

Söndag
Schitzel på fläsk med stekt potatis och ärtstomp. Serveras med citron, kapris, ansjovis samt skysås

….

Bordsbokning:
Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00,
övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

 

À la carte meny - middag / Dinner Menu

Förätter / Starters 

Hummersoppa – 180 kr
Hummersoppa smaksatt med cognac. Serveras med små bitar av hummer och bakad rotselleri.

Varmrökt vildandsbröst – 189 kr
Varmrökt vildandsbröst ifrån Vittskövle. Serveras med en ragu på kantareller och sidfläsk, rotsellerikräm samt senapskål.

Vegetarisk – 185 kr
Vit sparris “sous-vide” serveras med tångcaviar, citrussallad, brynt smör, rostade hasselnötter och krasse.

 

……………………

Varmrätter

Oxfilé tournedos – 335 kr
Oxfilé tournedos. Serveras med råstekt potatis, rödvinssky, stuvade trattkantareller samt picklade rödbetor.

Halstrad fjällröding – 330 kr
Halstrad fjällröding serveras med dillolja, brynt smör, variation på blomkål, potatiskroketter smaksatt med västerbottenost samt inlagd gurka.

Vegetarisk – 255 kr
Bakad rotselleri med rotsellerikräm, sallad på äpple, jordärtskocka, tryffel och pinjenöt, samt stekt shiitake och sparrisbroccoli.

 

…………………………

Dessert

Terrine på höstäpple – 130 kr
Äpplen från Juleboda serveras med vaniljglass, nötcrumble och kolasås smaksatt med rosmarin.

Chokladpastej – 130 kr
Chokladpastej med svartvinbärssorbet, mascarponeskum och rostad mandel.

Vegetarisk – 130 kr
Jordgubbstiramisu varvad I lager av kex, kräm samt vodkamarinerade jordgubbar.

….

Ostar – 150 kr
Vårt urval av ostar serveras med knäckebröd och något sött.

….

Tryfflar – 45 kr
Av mörk choklad smaksatta med – Southern Comfort/Hallon.


Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

……………………………

Barnmeny

Kycklingfilé – 115 kr
Serveras med pommes frites och bearnaisesås.

….

Spaghetti Bolognese – 95 kr

….

Pannkakor – 85 kr
Serveras med sylt och grädde.

…..

Glass (för barn) – 45 kr

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

 

Supémeny för hotellpaketet / Dinner menu for hotel guests

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna supé som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan. Från 6/5 serveras supé 1 till er som har middag inkluderad en natt. Har ni ett paket med middag två nätter serveras ni supé två er andra kväll.
Vi erbjuder även en vegetarisk supé.

…………………………

Supé 1

-För hotellgäster som har middag inkluderat

Förrätt

Hummersoppa

Smaksatt med cognac, serveras med små bitar av hummer och bakad rotselleri.

Huvudrätt

Oxfile Tournedo
Serveras med råstekt potatis, rödvinssky,  stuvade trattkantareller samt picklade rödbetor.

 

Dessert

Terrine på höstäpple
Äpplen från Juleboda serveras med vaniljglass, nötcrumble och kolasås smaksatt med rosmarin.

………………………….

Supé 2

– endast för hotellgäster som har 2 middagar inkluderade

Förrätt

Varmrökt vildandsbröst

Varmrökt vildandsbröst från Vittskövle. Serveras med en ragu på kantareller och sidfläsk, rotsellerikräm samt senapskål.

Huvudrätt

Halstrad fjällröding
Halstrad fjällröding serveras med dillolja, brynt smör, variation på blomkål, potatiskroketter smaksatt med västerbottenost samt inlagd gurka.

 

Dessert

Chokladpastej
Serveras med svartvinbärssorbet, mascarponeskum och rostad mandel.

………………………….

Vegetariskt alternativ

Förrätt

Vit sparris ”sous-vide”
Serveras med tångkaviar, citrussallad, krasse och brynt smör med rostade hasselnötter.

Huvudrätt

Bakad rotselleri
Serveras med rotsellerikräm, sallad på äpple, jordärtskocka, tryffel och pinjenöt samt stekt shitake och sparrisbroccoli.

Dessert

Jordgubbar
Jordgubbar- varvade i lager med kräm, kex och vodka.

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

………………………….

Barnmeny – välj mellan:

Kycklingfilé
Serveras med pommes frites och bearnaisesås.

Spaghetti Bolognese

Pannkakor
Serveras med sylt och grädde.

………………………….

Vinpaket

3 glas – 345 kr
2 glas – 260 kr

 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord. 

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

 

Affärslunch

 

Nu kan ni boka affärslunch med bordsservering – för en mer exklusiv upplevelse!
I ordinarie paket för konferens erbjuder vi lunchbuffé, men om du önskar det där lilla extra – så är Affärslunch något för dig! 

Affärslunch inkluderar: 

2 rätters lunch: varmrätt plus antigen efterrätt eller förrätt.
Vatten, lättöl, kaffe och kaka.

Vid affärslunch får ni maten serverad vid bordet, av vår trevliga personal.

Pris per person:

340 kr exkl. moms per person.

Bokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten för att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35
så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till – the Experience.

Middag i Linnéa Art Restaurant