Linnéa Art Restaurant
Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch och à la carte – varje dag!
Ena delen av Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och den andra inreds av kända glaskonstnärer från Kosta Glasbruk.
Linnéa Art Restaurant är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!
I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, en populär lunchmeny och på kvällen en à la carte meny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland.
….
Bordsbokning:
hovmastare@kostabodaarthotel.se
Eric Johansson
Restaurant Manager
eric.johansson@kostabodaarthotel.se
Kosta Boda Art Hotel är en kontantfri anläggning.
Öppettider
Frukost
Måndag – fredag kl 7.00 – 10.00
Lördag & söndag kl 7.30 – 10.30
Lunch
Måndag – fredag kl 11.30 – 14.30
Lördag & söndag kl 12.00 – 15.00
Middag
Måndag – torsdag kl 18.00 – 22.00
Fredag & lördag kl 17.30 – 22.00
Söndag kl 18.00 – 22.00
Frukost
Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och
nybakat på hotellet.
Vi dukar upp ett stort urval av pålägg som salami, skinka, leverpastej och olika typer av ostar. Sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon, äggröra, grönsaker och frukt är några av alla de saker som dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkad frukt och flingor m.m.
I dryckesväg har vi olika sorters Juice, nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar.
Låt dagen börja!
………….
Frukosttider
Måndag – fredag kl 07.00-10.00
Lördag & söndag samt röda dagar kl 07.30-10.30
…………..
Pris
165 kr/person (ingår för boende gäster)
Barn (4-12 år) 85 kr/person
……………
Champagnefrukost & á la carte meny / Champagne Breakfast
Sätt guldkant på frukosten med vår lyxiga a´la carte meny. Kanske firar ni en högtidsdag och vill skåla med Champagne?
………………..
Frukost A´la Carte
Stekt ägg på rostat Briochebröd
Fried egg on toasted Brioche bread
85 SEK
Bagel med kallrökt lax, gräslök, avokado & Philadelphiaost
Cold smoked salmon, chives, avocado & Philadelphia cheese bagel
125 SEK
Färsk avokado & gruyereost på rostad Briochebröd
Fresh avocado & gruyere cheese on toasted brioche bread
145 SEK
Lyxig omelett med kallrökt lax, gräslök, brieost, toppad med löjrom & Crème Fraiche
Luxurious omelette with cold-smoked salmon, chives, brie cheese, topped with roe & Crème Fraiche
195 SEK
Extra
Prosciutto – 50 kr
……………..
Dryck/Champagnefrukost
Prosecco
Casa Burti, Spumante
110 SEK
Cava
Pere Ventura i Familia, Bienvendio
115 SEK
Champagne
PNV Palmers & Co
165 SEK
Lunchmeny
Salladsbuffé – Vi serverar olika härliga sallader med bland annat pasta och couscous. Ett läckert urval utav av våra populära sillar. Buffén avslutas med kaffe och kakor.
Dagens varmrätt – är fräsch och modern där vi i största mån använder oss av svenska råvaror.
…..
Vecka 38
Måndag
Pasta Cabonara med rökt fläsksida, parmasenost & Kosta Trofie-pasta
Tisdag
Varmrökt laxfilé med kokt potatis, citron, grön sparris & romsås
Onsdag
Småländskt isterband med dillstuvad potatis & rödbetor
alternativt
Kroppkakor serveras med lingon & skirat smör
Torsdag
Raggmunkar med stekt fläsk, lingon & sotad broccoli
Fredag
Grillad majskycklingfilé serveras med rostad potatis,
grillad majs, chili- & mango salsa
Lördag & söndag
Småländsk buffé
Veckans Vegetariska
Halloumi- & morotsbiffar med kryddig couscous & tzatziki
….
Måndag – fredag – 225 kr
Kl. 11.30 – 14.30
Lördag & söndag – 275 kr
Kl. 12.00 – 15.00
….
Bordsbokning:
Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se
Jullunch 2023: 11 nov - 17 dec & 24 dec
November till december dukas vårt glassmyckade och omtalade julbord upp i Linnéa Art Restaurant.
11 november till 17 december
Lördag & söndag kl. 12.00-14.30
595 kr/pers
Jullunch på Julafton
24 december
kl.11.30-15.00
725 kr/ pers
Bordsbokning:
eric.johansson@kostabodaarthotel.se
Julbord 2023: 17 nov - 16 dec
November till december dukas vårt glassmyckade och omtalade julbord upp i Linnéa Art Restaurant.
Julbord 2023
17 november till 16 december
Torsdag till lördag
Sittningar: kl. 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00 & 20:30
825kr
Kaffemeny
Espresso – 36 kr
Dubbel Espresso – 45 kr
Macchiato – 40 kr
Cappuccino – 45 kr
Café Latte – 45 kr
À la carte meny
Förrätter
Sotad lättrökt röding – 215:-
Serveras med pepparrotsemulsion, sikrom, chips på rågbröd & ingefärspicklade morötter
….
Carpaccio på Bresaola – 195:-
serveras med pecorinokräm, hyvlad sparris, tryffelolja & foccacia crostini
….
Sommarens betor – 185:-
Serveras karamelliserade med honung och getost, sallad på ruccola, rostade pinjenötter & friterad lök
……………………………
Varmrätter
Grillad kalvrostbiff – 395:-
serveras med café de paris-smör, rödvinssås, konfiterad potatis, rotselleripuré & sommarprimörer
….
Halstrad gösfilé – 375:-
Serveras med brynt smör smaksatt med matjessill och gräslök, palsternackspuree, stekt sommarsvamp, mangold samt dillslungad svensk färskpotatis
…
Friterad tofu – 315:-
Serveras med sparris, röd quinoa, kräm på palsternacka & rostade valnötter
……………………………
Dessert
Citroncheesecake – 135:-
i form av Kostas världskonstnär Bertil Valliens kända glashuvud ”Brains” serveras med en smultronsås, jordgubbsmaräng & färska bär
….
Chokladbavaroise smaksatt med Kosta Belgian öl – 140:-
Serveras med hallonsorbet & rostad vit choklad
….
Creme Bruleé – 135:-
….
Ostar – 165:-
Serveras med knäckebröd & marmelad
….
Tryfflar – 45:-
En på mörk choklad smaksatt med Southern Comfort & hallon samt en på rostad vit choklad
……………………………
Barnmeny
Fisk med dillslungad potatis – 140kr
Serveras med brynt smör och grönsaker
….
Pasta Bolognese – 125 kr
….
Pannkakor – 95 kr
Serveras med sylt och grädde
…..
Barnhamburgare – 165 kr
Serveras med pommes & ketchup
…..
Glass (för barn) – 45 kr
Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!
Bordsbokning sker via telefon eller mail:
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se
Supémeny för hotellpaketet
Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna tre rätters supe som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan. Vi erbjuder även en vegetarisk supé.
…………………………
Tre rätters supe
Förrätt
Sotad lättrökt röding
Serveras med pepparrotsemulsion, sikrom, chips på rågbröd & ingefärspicklade morötter
Varmrätt
Grillad kalvrostbiff
Serveras med Café de paris-smör, rödvinssås, konfiterad potatis, rotselleripuré & sommarprimörer
Dessert
Citroncheesecake
i form av Kostas världskonstnär Bertil Valliens kända glashuvud ”Brains” serveras med en smultronsås, jordgubbsmaräng & färska bär
Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!
………………………….
Barnmeny – välj mellan:
Fisk
Serveras med dillslungad potatis, brynt smör & grönsaker
Pasta Bolognese
Pannkakor
Serveras med sylt och grädde
Barnhamburgare
Serveras med pommes & ketchup
………………………….
Bordsbokning sker via telefon eller mail:
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se
Fest och högtid
Ingen händelse är för liten att fira!
Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?
Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.
Kontakta vår bokning;
Vår kunniga personal hjälper mer än gärna till att skapa en oförglömlig upplevelse.
Bordsbokning:
Bordsbokning sker via telefon eller mail:
Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se





