Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch, helglunchbuffé & kvällssupé – varje dag! Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman-Vallien och är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, lunchmeny, helglunchbuffé och på kvällen à la cartemeny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland. Juletid står det omtalade julbordet uppdukat och smyckat med glaskonst från Kosta Bodas världskända formgivare.

Bordsbokning:  

 

hovmastare@kostabodaarthotel.se (måndag till fredag fram till kl 16.00).

0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är fr.o.m. 1 september 2019 en kontantfrianläggning.

Information i Coronatider

På grund av rådande omständigheter kan förutsättningarna kring servering av frukost, lunch och middag – komma att ändras med kort varsel.

Detta kan t.ex. innebära att frukosten serveras vid bordet istället för vid buffén, lunchen eller middagen kan komma att serveras i Glasbaren istället för i Linnéa och så vidare. För dagsaktuella förutsättningar ber vi dig att kontakta vår restaurang.   

Frukost - tider & pris

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör. 

Låt dagen börja!

 

Pris för frukost

165 kr/person (ingår för boende gäster)

Frukosttider*

Måndag – fredag: 06.30-09.30

Lördag – söndag: 07.30-10.00

*Röda helgdagar såsom juldagen, annandagen, nyårsdagen, långfredag serveras frukost 07.30-10.00.

Champagnefrukost & á la carte meny - frukost

Sätt guldkant på frukosten med vår lyxiga a´la carte meny. Kanske firar ni en högtidsdag och vill skåla med Champagne?

Säsongens frukt och bär
Fruit and berry of the season
135 sek

Kallrökt lax & Creamcheese bagel
Cold smoked salmon & cream cheese bagel
175 sek

Ägg & Spenat bagel
Egg & spinach bagel
145 sek

Avocado Toast
Avocado toast
105 sek

Ägg Benedict
Egg benedict
175 sek

Omelett med Kalix Löjrom
Omelette with bleak roe from Kalix
235 sek

Omelett med Sevruga Caviar
Omelette with Sevruga Caviar
445 sek

Omelett med Svart tryffel
Omelette with black truffle
275 sek

Amerikanska Pannkakor
American pancakes
175 sek

Dryck/Champagnefrukost:

Champagne
Piper Heidsieck Cuvée Brut
145 sek

Cava
NV Parxet Cuvee 21
99 sek

Prosecco
St Margherita Prosecco D.O.C Extra Dry
95 sek

Lunch - tider & pris

Lunchtider vardagar: 

Måndag till fredag: Kl. 11.30-14.30 

Helglunch:

Lördag & söndag: Kl. 12.00-15.00 

 

Pris för lunch:

Vardagar 195:- per person inkl alkoholfri måltidsdryck & kaffe. 

Helger 245:- per person inkl kaffe , exkl dryck. 

Bordsbokning: 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

Lunchmeny vardagar

Lunch från bistromeny serveras tills vidare i Glasbaren. 
Till Glasbaren. 

 

Bordsbokning: 
Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se 

À la carte meny - middag / Dinner Menu

Förätter / Starters


Fröyalax

Kryddad med paprika, fänkålsfrö, dillfrö, serveras med grillad gräslöksemulsion, inlagd morot och löjrom från Kalix

Fröyasalmon spiced with bellpepper, fennelseed, dillseed, served with grilled chives emulsion, pickled carrot and whitefish roe from Kalix

185 kr

• • •

Ägg 63° C

Syrligt potatisskum, rostade macadamianötter, friterad purjolök, crème av jordärtskocka samt löjrom och tryffel

Egg 63° C with soured potatofoam, roasted macadamianuts, deepfried leek, crème of jerusalemartichokes, bleakroe and truffle

189 kr

• • •

Tartar

På ryggbiff serveras med kapris majonnäs, smörgås krasse samt potatischips

Tartar made of beef served with capers mayonnaise watercress and potatochips

195 kr

• • •

Varmrätter / Main Course

Flankstek

Grön- och svartkål, inlagd shiitakesvamp, kantarell crème, karamelliserad silverlök och rödvinsås

Flanksteak with Tuscan– and blackkale, pickled shiitake, creme of chanterelle, caramelized silver onion and redwine gravy 

325 kr

• • •

Skreitorsk 

Blomkålscrème, sandefjordsås med gräslök och forellrom, svartrot samt broccolisparris

Skreicod with cauliflower crème, sandefjordsauce with chives and trout roe, salsify and broccoli aspargus

295 kr

• • •

Variation på jordärtskocka 

Serveras med en hollandaise på brynt smör, äpple, mandel och tryffel

Variation on jerusalem artichoke, hollandaise of browned butter, apple, almond and truffle 

235 kr

• • •

Dessert

Passionfruktsmousse 

Mango sorbet och rostad vitchoklad 

Passionfruitmousse with mango sorbet and roasted white chocolate 

125 kr

• • •

Crème Brûlée 

95 kr

• • •

Ostar 

Marmelad samt fröknäcke

Our selection of cheese, marmelade, crispbread

150 kr 

• • •

Supémeny för hotellpaketet

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna supé som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan.

Trerätters supé


Fröyalax

Kryddad med paprika, fänkålsfrö, dillfrö, serveras med grillad gräslöksemulsion, inlagd morot och löjrom från Kalix

Fröyasalmon spiced with bellpepper, fennelseed, dillseed, served with grilled chives emulsion, pickled carrot and whitefish roe from Kalix

• • •

Flankstek
Grön- och svartkål, inlagd shiitakesvamp, kantarell crème, karamelliserad silverlök och rödvinsås

Flanksteak with Tuscan– and blackkale, pickled shiitake, creme of chanterelle, caramelized silver onion and redwine gravy 

• • •

Passionfruktsmousse 

Mango sorbet och rostad vitchoklad

Passionfruitmousse with mango sorbet and roasted white chocolate

• • •

 

Vinpaket / Wine Package

3 glas 345 kr
3 glasses 345 kr

2 glas 245 kr
2 glasses 245 kr

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Nyhet! - Affärslunch

NYHET! 

Nu kan ni boka affärslunch med bordsservering – för en mer exklusiv upplevelse!
I ordinarie paket för konferens erbjuder vi lunchbuffé, men om du önskar det där lilla extra – så är Affärslunch något för dig! 

Affärslunch inkluderar: 

2 rätters lunch: varmrätt plus antigen efterrätt eller förrätt.
Vatten, lättöl, kaffe och kaka.

Vid affärslunch får ni maten serverad vid bordet, av vår trevliga personal.

Pris per person:

340.- ex moms per person.

Bokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Midsommar på Glashotellet
Midsommarlunch: 19-21 juni

Samla vänner och familj för en somrig midsommarlunch på Glashotellet!

Datum & tid:

19 juni till 21 juni
Kl.12.00-15.00 i Linnéa Art Restaurant

Pris:

295:- per person, exkl. dryck.

Bordsbokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

SOS (Smör, Ost & Sill) i Glasbaren - 19-21 juni

En svensk sommarklassiker!

 

Datum & tid:

19 juni till 21 juni
Kl. 12.00 till 22.00 

i Glasbaren

Pris:

195:- per person, exkl. dryck.

Bordsbokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord. 
Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten för att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35
så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till – the Experience.

Julbord & Jullunch - nov-dec 2020

Novembet till december dukas vårt glassmyckade och omtalade julbord upp i Linnéa Art Restaurant.

Julbord 2020

13/11 till 19/12 + 24/12 (sittningar kl.17.00, 18.30, 20.00)
Onsdag till lördag
695kr

Jullunch 2020

7/11 till 20/12 + 21-24/12
Lördag & söndag kl.12.00-14.30
375kr
(24/12 är priset för jullunch 595kr)

 

Middag i Linnéa Art Restaurant