Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch, helglunchbuffé & kvällssupé – varje dag! Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman-Vallien och är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, lunchmeny, helglunchbuffé och på kvällen à la cartemeny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland. Juletid står det omtalade julbordet uppdukat och smyckat med glaskonst från Kosta Bodas världskända formgivare.

Bordsbokning:  

 

hovmastare@kostabodaarthotel.se (måndag till fredag fram till kl 16.00).

0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är fr.o.m. 1 september 2019 en kontantfrianläggning.

…………..

Information i Coronatider

På grund av rådande omständigheter kan förutsättningarna kring servering av frukost, lunch och middag – komma att ändras med kort varsel.

Detta kan t.ex. innebära att frukosten serveras vid bordet istället för vid buffén, lunchen eller middagen kan komma att serveras i Glasbaren istället för i Linnéa och så vidare. För dagsaktuella förutsättningar ber vi dig att kontakta vår restaurang.   

Frukost / Breakfast

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

Måndag – fredag: 06.30-10.00 

Lördag – söndag: 07.30-10.30

…………..

Pris

165 kr/person (ingår för boende gäster)

……………

Lunchtider & pris / Lunch hours & price

Lunchtider

Måndag till fredag: 11.30-14.30

Lördag & söndag: 12.00-15.00

……………..

Pris för lunch vardagar – måndag till fredag

195 kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
95 kr/barn


Pris för helglunch (lör & sön)

245 kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
123 kr/barn

………………

Bordsbokning: 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

………………

 

Lunchmeny

….

V.3

Torsdag 21/1: Fish fry på dagens fångst med picklade grönsaker, stompade ärtor och dillslungad potatis. Serveras med currymajonäs

Fredag 22/1: Bräserat lammlägg med tryffelpotatispuré, bakade morötter och rödvinssky

Lördag 23/1: Linnéas clam chowder med blåmusslor, purjolök och potatis. Serveras med surdegsbröd och aioli

Söndag 24/1: Pasta penne och kycklingragu med vitt vin, timjan och parmesan

….

V.4

Måndag 25/1: Biff a la lindström med persiljesmör och rostad potatis. Serveras med rårörda lingon

Tisdag 26/1: Havets Wallenbergare med brynt smör och potatispuré. Serveras med inlagd gurka och fänkål

Onsdag 27/1: Coq au vin på kycklinglår. Serveras med kokt potatis och haricots vertes

Torsdag 28/1: Pocherad torsk och ägssås med fräst spenat och dillslungad potatis

Fredag 29/1: Sjömansbiff på innanlår med potatis, lök och mörk öl. Serveras med saltgurka

Lördag 30/1: Bakad långa med rostade betor, hummersås och pesto med dill -och västerbottensost. Serveras med dillslungad potatis

Söndag 31/1: Kalvschnitzel med caponata, ansjovismajonäs och friterad potatis

….

V.5

Måndag 1/2: Köttbullar med potatispuré och gräddsås. Serveras med lingon och pressgurka

Tisdag 2/2: Bakad lax med gräslökshollandaise och bräserad fänkål. Serveras med dillslungad potatis

Onsdag 3/2: Fläskkotlett bräserad i grädde och dijonsenap med kapris och grönkål. Serveras med kokt potatis

Torsdag 4/2: Panerad spättafilé med sandefjordsås, gröna ärtor och kokt potatis

Fredag 5/2: Bräserad oxkind med potatisgratäng, rödvinssås och haricots vertes

Lördag 6/2: Linneas fiskgryta på hummerfond och dagens fångst. Serveras med aioli, surdeg och crudité på fänkål

Söndag 7/2: Minikroppkakor med ragu på sidfläsk, stekt lök och spenat. Serveras med lingon och brynt smör

Bordsbokning:
Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se 

À la carte meny - middag / Dinner Menu

Förätter / Starters 

Pilgrimsmussla
serveras med en cruditée på fänkål, broccoli emulsion samt hasselnötter.
Scallops. Served with fennel cruditée, broccoli emulsion and hazelnuts.
189 kr

Vildsvinskorv
Serveras med vitkål, rökt grädde, torkat äpple samt variation på jordärtskocka.
Wild boar sausage, served with whitecabbage, smoked cream, dried apple and variation on jersualem artichoke.
185 kr 

Västerbottensoppa
Serveas med picklad lök, kantareller samt creme fraiche.
Västerbotten cheese soup. Served with pickled onion, chantarells and creme fraiche.
185 kr

……………………

Varmrätter / Main Course

Rådjur
Serveras med sås på lingon, jordärtskockspuré, kantareller samt potatis krokett.
Deer. Served with lingonberry sauce, jerusalem artichoke puré, chantarells and potato croquette.
335 kr 

Hälleflundra
Serveras med pumpacremé, rostad blomkål, friterad potatis, kräftsås samt en sallad på gurka och räkor.
Halibut, served with pumpkin puré, Roasted cauliflower, fried potato, crayfishsauce and cucumber and shrimp salad.
295 kr 

Rödbetsterrin
serveras ihop med en cremé på chevre och creméfraiche, ruccola sallad med hasselnötter.
Beetroot terrin served with cremé on chevré and creme fraiche, ruccola salad with hazelnuts.
245 kr

…………………………

Dessert

Chokladmousse
Serveras med chokladsockerkaka, smul, chokladjelly samt björnbärssorbet
Chocolate mousse served with chocolatesponge, crumbles, chocolate jelly and blackberry sorbet.
130 kr

Passionsfrukts Bavaroise
Serveras med en passionsfrukts curd, passionsfrukts cremeux, rostad kokos samt en kokos glass.
Passionfruit Bavaroise. Served with passionfruit curd, passionfruit cremeux, roasted coconut and coconut icecream.
120kr 

Variation på äpple
severas med en kolasås smaksatt med ingefära, äppelkompott, kanderade nötter, smuldeg samt skum på gräddfil och kondenserad mjölk. 
Apple dessert. Served with ginger caramel, apple compote, candied nuts, crumbles and foam on sour cream and condensed milk.
120 kr


Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef
 

……………………………

Barnmeny

Kycklingfilé 
Pommes och bearnaisesås
Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce
95 SEK

Spaghetti Bolognese
95 SEK

Pannkakor
Med sylt och grädde

Pancakes with jam and cream
85 SEK

Glass (för barn)
Ice cream for children 
45 SEK 

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

Supémeny (för hotellpaket) / Dinner Menu for hotel guests

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna supé som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan.

…………………………

Tre-rätters supé

Förrätt/Starter

Pilgrimsmussla
serveras med en cruditée på fänkål, broccoli emulsion samt hasselnötter.
Scallops. Served with fennel cruditée, broccoli emulsion and hazelnuts.

Huvudrätt/Main Course

Rådjur
Serveras med sås på lingon, jordärtskockspuré, kantareller samt potatis krokett.
Deer. Served with lingonberry sauce, jerusalem artichoke puré, chantarells and potato croquette

Dessert

Choklad Mousse
Serveras med choklad sockerkaka, smul, choklad jelly samt björnbärs sorbet.
Chocolate mousse served with chocolatesponge, crumbles, chocolate jelly and blackberry sorbet.

………………………….

Vegetariskt alternativ

Förrätt/Starter

Västerbottensoppa
Serveas med picklad lök, kantareller samt creme fraiche.
Västerbotten cheese soup. Served with pickled onion, chantarells and creme fraiche.

Huvudrätt/Main Course 

Rödbets terrin
serveras ihop med en cremé på chevre och creméfraiche, ruccola sallad med hasselnötter.
Beetroot terrin
served with cremé on chevré and creme fraiche, ruccola salad with hazelnuts.

Dessert 

Variation på äpple
severas med en kolasås smaksatt med ingefära, äppelkompott, kanderade nötter, smuldeg samt skum på gräddfil och kondenserad mjölk.
Apple dessert. Served with ginger caramel, apple compote, candied nuts, crumbles and foam on sour cream and condensed milk.

 

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

………………………….

Barnmeny – välj mellan:

Kycklingfilé
Pommes och bearnaisesås
Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce

Spaghetti Bolognese

Pannkakor
Med sylt och grädde
Pancakes with jam and cream

………………………….

Vinpaket / Wine Package

3 glas 345 kr
3 glasses 345 kr

2 glas 260 kr
2 glasses 260 kr

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord. 

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Affärslunch / Business Lunch

 

Nu kan ni boka affärslunch med bordsservering – för en mer exklusiv upplevelse!
I ordinarie paket för konferens erbjuder vi lunchbuffé, men om du önskar det där lilla extra – så är Affärslunch något för dig! 

Affärslunch inkluderar: 

2 rätters lunch: varmrätt plus antigen efterrätt eller förrätt.
Vatten, lättöl, kaffe och kaka.

Vid affärslunch får ni maten serverad vid bordet, av vår trevliga personal.

Pris per person:

340.- ex moms per person.

Bokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten för att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35
så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till – the Experience.

Middag i Linnéa Art Restaurant