Linnéa Art Restaurant
Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch och à la carte – varje dag!
Ena delen av Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och den andra inreds av kända glaskonstnärer från Kosta Glasbruk.
Linnéa Art Restaurant är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!
I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, en populär lunchmeny och på kvällen en à la carte meny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland.
….
Bordsbokning:
hovmastare@kostabodaarthotel.se
Eric Johansson
Restaurant Manager
eric.johansson@kostabodaarthotel.se
Kosta Boda Art Hotel är en kontantfri anläggning.
Öppettider
Frukost kl 7.00 – 10.30
Lunch vardag kl 11.30 – 14.30
Lunch lördag & söndag kl 12.00 – 15.00
Middag kl 17.30 – 22.00
Öppettider i sommar
26 juni – 20 augusti
Frukost kl 7.00 – 10.30
Lunch kl 12.00 – 15.00
Frukost
Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och
nybakat på hotellet.
Vi dukar upp ett stort urval av pålägg som salami, skinka, leverpastej och olika typer av ostar. Sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon, äggröra, grönsaker och frukt är några av alla de saker som dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkad frukt och flingor m.m.
I dryckesväg har vi olika sorters Juice, nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar.
Låt dagen börja!
………….
Frukosttider
07.00-10.00 måndag-fredag
07.30-10.30 lördag-söndag samt röda dagar
…………..
Pris
165 kr/person (ingår för boende gäster)
Barn (4-12 år) 85 kr/person
……………
Lunchmeny
Salladsbuffé – Vi serverar olika härliga sallader med bland annat pasta och couscous. Ett läckert urval utav av våra populära sillar. Buffén avslutas med kaffe och kakor.
Dagens varmrätt – är fräsch och modern där vi i största mån använder oss av svenska råvaror.
…..
Vecka 22
MÅNDAG
Lammfärsbiffar serveras med stekt potatis, skysås & tzatziki
TISDAG
Varmrökt citronpepparlax serveras med svensk kokt potatis, romsås & grillad grön sparris
ONSDAG
Raggmunkar med stekt fläsk, rårörda lingon & sotad brocolli
alternativt
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
TORSDAG
Grillad majskycklingbröst med bakad potatis, coleslaw, skysås & grön sparris
FREDAG
Tjockskuret revbenspjäll serveras med kokt potatis, gräddsås & äppelmos
LÖRDAG
Småländsk buffé
VECKANS VEGETARISKA
Halloumi- & rotfruktsbiffar serveras med rostad potatis, kryddigt couscous & mango/chili-salsa
….
Måndag – Fredag kl: 11.30 – 14.30 225 kr, 113 kr (barn)
Lördag & söndag kl: 12.00 – 15.00 275 kr
….
Bordsbokning:
Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se
À la carte meny
Förrätter
Vit sparris – 195:-
Serveras med ett strössel på isterband, sikrom, hollandaisesås & friterade nässlor
….
Lättrökt rådjursfilé – 215:-
Serveras med jordärtskockspuré, picklad murkla, emolsion på svart vitlök och citron, syrat äpple & rostade hasselnötter
….
Gravad lax på Kosta gin – 185:-
Serveras med forellrom, chips på rågbröd, senapscreme samt en crudité på rädisa och beta
……………………………
Varmrätter
Oxfilé Tournedos – 395:-
serveras med palsternackspuré, hasselbackspotatis smaksatta med ramslök, vårprimörer & en skysås smaksatt med grönpeppar
….
Pocherad torskrygg – 375:-
Serveras med potatispuré smaksatt med pepparrot, variation på blomkål, rökt sikrom & skum på musslor
…
Quinoa med sötpotatiskräm – 315:-
Serveras med grillad hjärtsallad, rostade hasselnötter samt en emulsion på svart vitlök & citron
……………………………
Dessert
Vaniljpannacotta – 139:-
i form av Kostas världskonstnär Bertil Valliens kända glashuvud ”Brains” serveras med en svartvinbärssås
….
Chokladfondant – 145:-
Serveras med havtornsglass & bär
….
Creme Bruleé – 135:-
….
Ostar – 165:-
Serveras med knäckebröd & marmelad
….
Tryfflar – 45:-
En på mörk choklad smaksatt med Southern Comfort & hallon samt en på rostad vit choklad
……………………………
Barnmeny
Fisk med dillslungad potatis – 140kr
Serveras med brynt smör och grönsaker
….
Pasta Bolognese – 125 kr
….
Pannkakor – 95 kr
Serveras med sylt och grädde
…..
Barnhamburgare – 165 kr
Serveras med pommes & ketchup
…..
Glass (för barn) – 45 kr
Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!
Bordsbokning sker via telefon eller mail:
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se
Supémeny för hotellpaketet
Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna tre rätters supe som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan. Vi erbjuder även en vegetarisk supé.
…………………………
Tre rätters supe
Förrätt
Vit sparris
Serveras med ett strössel på isterband, sikrom, hollandaisesås & friterade nässlor
Varmrätt
Oxfilé Tournedos
Serveras med palsternackspuré, hasselbackspotatis smaksatta med ramslök, vårprimörer & en skysås smaksatt med grönpeppar
Dessert
Vaniljpannacotta
i form av Kostas världskonstnär Bertil Valliens kända glashuvud ”Brains” serveras med en svartvinbärssås
Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!
………………………….
Barnmeny – välj mellan:
Fisk
Serveras med dillslungad potatis, brynt smör & grönsaker
Pasta Bolognese
Pannkakor
Serveras med sylt och grädde
Barnhamburgare
Serveras med pommes & ketchup
………………………….
Bordsbokning sker via telefon eller mail:
Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se
Fest och högtid
Ingen händelse är för liten att fira!
Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?
Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.
Kontakta vår bokning;
Vår kunniga personal hjälper mer än gärna till att skapa en oförglömlig upplevelse.
Bordsbokning:
Bordsbokning sker via telefon eller mail:
Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se





