Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch och à la carte – varje dag!
Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, en populär lunchmeny och på kvällen en à la carte meny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland.

Bordsbokning:  

hovmastare@kostabodaarthotel.se (måndag till fredag fram till kl 16.00).

0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfri anläggning.

 

 

Frukost

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och

nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg som salami, skinka, leverpastej och olika typer av ostar. Sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon, äggröra, grönsaker och frukt är några av alla de saker som dukas fram.
Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkad frukt och flingor m.m.
I dryckesväg har vi olika sorters Juice, nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

07.00-10.00   måndag-fredag

07.30-10.30   lördag-söndag samt röda dagar

…………..

Pris

165 kr/person (ingår för boende gäster)
Barn (4-12 år) 85 kr/person 

……………

Lunchmeny

Salladsbuffé- Vi serverar olika härliga sallader med bland annat pasta och couscous. Ett läckert urval utav av våra populära sillar. Buffén avslutas med kaffe och kakor.

Dagens varmrätt- är fräsch och modern där vi i största mån använder oss av svenska råvaror.

….. 

Vecka 20

Måndag
Pannbiff med stekt lök och skysås, picklad gurka och fänkål, rårörda lingon samt kokt färskpotatis.

Tisdag
Fiskgratäng med hummerfond och pommes duchesse. Serveras med picklad rödlök och sauterad fänkål.

Onsdag

Marinerade kycklinglår med pepperonata, mozzarella samt rostad potatis.

Torsdag

Panerad rödspätta med stompade ärtor, romsås, och inlagd gurka/fänkål. Serveras med kokt färskpotatis.

Fredag
Kökets utvalda styckdetalj med potatisgratäng och rödvinssky. Serveras med lök och tomatsallad.

Lördag
Dagens fångst på japanskt vis med halstrad hjärtsallad, friterad svamp och basmatiris. Serveras med brynt smör smaksatt med svamp.

Söndag
Schnitzel på Rocklundagris med stekt potatis och ärtstomp. Serveras med currymajonnäs och picklade grönsaker

….

Lunch serveras:
Måndag – Fredag kl: 11.30 – 14.30  195:-, 95 :- (barn)
Lördag – Söndag kl: 12.00 – 15.00   245:-

….

Bordsbokning:
Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00,
övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

 

 

Bordsbokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.
Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

À la carte meny

Förrätter

Tartare på hälleflundra – 189:-
Serveras med pepparrotsemulsion, citronette, laxrom, rödlök samt friterat bovete.

….

Jordärtskockssoppa – 189:-
Smaksatt med cognac, serveras med riven oxbringa, rostad vitlöksemulsion samt krasse.

….

Soyabakad rotselleri – 185:-
Serveras med avokadokräm, ingefärspicklad morot, nori samt korianderkrasse.

……………………………

Varmrätter

Torskrygg – 335:-
Med ramslöksemulsion och tomatconcassé, serveras med potatispuré, nosiettesmör samt grön sparris ifrån Österlen.

….

Kalvfilé – 330:-
Serveras med rostad vitlökssky, krämig morot, rostad kål, potatisrösti och champinjon duxelle.

….

Ravioli – 235:-
Fylld med ricotta och spenat, serveras med skum på jordärtsskocka, rostad vitlöksemulsion, friterad svamp, friterade färska örter samt tryffel.

……………………………

Dessert

Chokladmousse – 135:-
Smaksatt med Amaretto serveras med havtorns sorbet, maräng samt mandelflarn.

….

Crème caramel – 130:-
Serveras med preserverade körsbär och macadamianötter.

….

Fattiga riddare – 140:-
På brioche serveras med vaniljglass, bärkompott, chokladkräm kolasås och salta jordnötter.

……………………………

Barnmeny

Kycklingfilé – 115 kr
Serveras med pommes frites och bearnaisesås.

….

Spaghetti Bolognese – 95 kr

….

Pannkakor – 85 kr
Serveras med sylt och grädde.

…..

Glass (för barn) – 45 kr

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

 

Supémeny för hotellpaketet

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna supé som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan. Vi serverar supé 1 till er som har middag inkluderad en natt. Har ni ett paket med middag två nätter serveras ni supé två er andra kväll.
Vi erbjuder även en vegetarisk supé.

…………………………

Supe 1

För hotellgäster som har middag inkluderat

Förrätt

Tartare på hälleflundra
Serveras med pepparrotsemulsion, citronette, laxrom, rödlök samt friterat bovete.

Varmrätt

Kalvfilé
Serveras med rostad vitlökssky, krämig morot, rostad kål, samt potatisrösti och champinjon duxelle.

Dessert

Chokladmousse
Smaksatt med Amaretto serveras med havtornssorbet, maräng samt mandelflarn.

…………………………

Supe 2

Endast för hotellgäster som har 2 middagar inkluderade

Förrätt

Jordärtskockssoppa
Smaksatt med cognac serveras med riven oxbringa, rostad vitlöksemulsion samt krasse.

Varmrätt

Torskrygg
Med ramslöksemulsion och tomatconcassé, serveras med potatispuré, nosiettesmör samt grön sparris ifrån Österlen.

Dessert

Creme caramel
Serveras med preserverade körsbär samt macadamianötter.

…………………………

Vegetariskt alternativ

Förrätt

Soyabakad rotselleri
Serveras med avokadokräm, ingefärspicklad morot, nori samt korianderkrasse.

Varmrätt

Ravioli
Fylld med ricotta och spenat serveras med skum på jordärtsskocka, rostad vitlöksemulsion, friterad svamp, samt färska och friterade örter samt tryffel.

Dessert

Fattiga riddare
På brioche serveras med vaniljglass, bärkompott, chokladkräm kolasås och salta jordnötter

…………………………

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

………………………….

Barnmeny – välj mellan:

Kycklingfilé
Serveras med pommes frites och bearnaisesås.

Spaghetti Bolognese

Pannkakor
Serveras med sylt och grädde.

………………………….

Vinpaket

3 glas – 345 kr
2 glas – 260 kr

 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord. 

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

 

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35

Vår kunniga personal hjälper mer än gärna till att skapa en oförglömlig upplevelse.

Middag i Linnéa Art Restaurant