Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch, & kvällssupé – varje dag! Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, lunchmeny och på kvällen à la cartemeny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland.

Bordsbokning:  

hovmastare@kostabodaarthotel.se (måndag till fredag fram till kl 16.00).

0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfrianläggning.

…………..

Information i Coronatider

På grund av rådande omständigheter kan förutsättningarna kring servering av frukost, lunch och middag – komma att ändras med kort varsel.

 

Frukost / Breakfast

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon och äggröra dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

07.00-10.00   måndag-fredag

07.30-10.30   lördag-söndag samt röda dagar

…………..

Pris

165 kr/person (ingår för boende gäster)

……………

Lunchtider & pris / Lunch hours & price

Lunchtider

Måndag till fredag: 11.30-14.30

Lördag & söndag: 12.00-15.00

……………..

Pris för lunch vardagar – måndag till fredag

195 kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
95 kr/barn


Pris för helglunch – lördag & söndag

245 kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
123 kr/barn

………………

Bordsbokning: 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

………………

 

Lunchmeny

Vecka 37:

Måndag:
Viltfärsbiffar med kantarellsås, lingon samt ragu på höstsvamp och kål. Serveras med stekt potatis

Tisdag:
Stekt lax med limehollandaise, knaperstekt sidfläsk och rostad tomat. Serveras med dillslungad potatis

Onsdag:
Linneas curry på karré av rapsgris med krispiga grönsaker och kokosmjölk. Serveras med basmatiris,
flatbröd och mynta yoghurt

Torsdag:
Örtbakad sej med rostade rödbetor och spenat. Serveras med sandefjordssås smaksatt med fiskrom och gräslök.

Fredag:
Kosta kyckling ”Rotiseur” med rotsaker, vitlök och örter. Serveras med sky och basmatiris

Lördag:
Linneas tomatiserade fisk- och skaldjursgryta med nystekta parmesankrutonger och aioli

Söndag:
Sunday roast på nötkött, rostade grönsaker och potatis. Serveras med tranbärsgelé och skysås

….

Bordsbokning:
Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00,
övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

 

À la carte meny - middag / Dinner Menu

Förätter / Starters 

Carpaccio
Carpaccio på cognacsgravad ryggbiff, rostad gulbeta, kräm på bondböna
och tryffel samt smörstekt surdeg med parmesan

Carpaccio on cognacs cured sirloin, served with roasted yellow beet,
cream on farm beans and truffle, butter fried sourdough with parmesan
189:-

….

Nässelsoppa
Nässelsoppa gjord på nässlor från Boda, serveras med bakad äggula och
vår egen stenbitsrom på toast med citron och cremefraiche

Nettle-soup on Nettles from Boda, served with baked eggyolk, our own
salted fish roe on toast with lemon and cremefraiche
180:-

….

Vegetarisk
Vit sparris “sous-vide” serveras med tångcaviar, citrussallad, brynt smör
med rostade hasselnötter och krasse

White asparagus “sous vide” served with seaweed caviar, citrus-salad,
browned butter with roasted hazelnuts and cress
185:-

……………………

Varmrätter / Main Course

Pocherad torsk
Pocherad torsk med rullad potatis med pepparrot, sotad bräserad
purjolök, shiitake, vitvinsås samt ängssyra.

Poached cod with rolled potato with horseradish, charred braised leek,
shiitake mushrooms, white wine-sauce and sorrel
330:-

….

Örtstekt kalvrostbiff
Örtstekt kalvrostbiff med terrine på röstipotatis. Serveras med rostade och glaserade primörer, bakad gåslever samt sherryskysås

Herb-fried roast beef of Veal served with terrine on hash-browns, roasted
and glazed spring vegetables, baked Foie Gras and sherry sauce
335:-

….

Vegetarisk
Bakad rotselleri med rotsellerikräm, sallad på äpple, jordärtskocka,
tryffel och pinjenöt, samt stekt shiitake och sparrisbroccoli

Baked celeriac with cream om celeriac, apple salad, Jerusalem artichoke,
truffle and pine nuts, fried shiitake and asparagus broccoli
255:-

…………………………

Dessert

Vanlij pannacotta
Vanilj pannacotta smaksatt med pastis Serveras med hallonsorbet, Madeleinekaka smaksatt med brynt smör

Vanilla pannacotta flavored with pastis served with raspberry sorbet and Madeleine-spongecake flavored with browned butter
130:-

….

Variation på rabarber
Variation på rabarber med rostat havre och vitchoklad

Variation on Rhubarb served with roasted oats and white chocolate
130:-

….

Vegetarisk
Jordgubbstiramisu varvad I lager av kex, kräm samt vodka
marinerade jordgubbar

Strawberry tiramisu wrapped in layers of biscuits, cream and
vodka marinated strawberries
130:-

….

Ostar
Vårt urval av ostar serveras med knäckebröd och något sött

Our selection of cheese served with hard-bread and something sweet
150 kr

 ….

Tryfflar
Av mörk choklad smaksatta med – Southern Comfort/Hallon

Dark chocolate truffles flavored with -Southern Comfort/raspberry
45 Kr


Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef
 

……………………………

Barnmeny

 

Kycklingfilé 
Pommes och bearnaisesås
Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce
115 SEK

Spaghetti Bolognese
95 SEK

Pannkakor
Med sylt och grädde

Pancakes with jam and cream
85 SEK

Glass (för barn)
Ice cream for children 
45 SEK 

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

 

Supémeny (för hotellpaket) / Dinner Menu for hotel guests

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna supé som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan. Från 6/5 serveras supé 1 till er som har middag inkluderad en natt. Har ni ett paket med middag två nätter serveras ni supé två er andra kväll.
Vi erbjuder även en vegetarisk supé.

…………………………

Supé 1

-För hotellgäster som har middag inkluderat

Förrätt/Starter

Carpaccio
Cognacsgravad ryggbiff med rostad gulbeta, kräm på
bondböna och tryffel samt smörstekt surdeg och parmesan

Cognac-sliced sirloin steak with roasted yellow beet, cream on
broad bean and truffle as well as butter-fried sourdough and parmesan

Huvudrätt/Main Course 

Pocherad torsk
Serveras med rullad potatis och pepparrot, sotad bräserad purjolök, 
stekt shitakesvamp, vitvinssås och ängssyra

Poached cod with rolled potatoes and horseradish, smoked braised leeks,
fried shitake mushrooms, white wine sauce and sorrel

Dessert

Vanlij pannacotta
Smaksatt med Pastis. Serveras med hallonsorbet,
Madeleinekaka smaksatt med brynt smör

Vanilla pannacotta flavoured with pastis, served with
raspberry sorbet and
Madeleinespongecake flavoured with browned butter.

………………………….

Supé 2

– endast för hotellgäster som har 2 middagar inkluderade

Förrätt/Starter

Nässelsoppa av Bodanässlor
Serveras med bakad äggula och våran egen
stenbitsrom på toast med citron och cremefraiche

Nettle soup by Boda nettles with baked egg yolk and
our own beetroot rum on toast with lemon and sour cream

 

Huvudrätt/Main Course 

Örtstekt kalvrostbiff
Serveras med terrine på potatisrösti. Serveras med rostade och glacerade primörer, bakad gåslever och sherryskysås

Herb-fried veal roast beef with terrine on potato roast. Served with roasted and glazed primroses, baked goose liver and sherry cloud sauce

 

Dessert

Variation på rabarber
Serveras med rostat havre och vit choklad

Variety of rhubarb with roasted oats and white chocolate

………………………….

Vegetariskt alternativ

Förrätt/Starter

Vit sparris ”sous-vide”
Serveras med tångkaviar, citrussallad, krasse och brynt smör
med rostade hasselnötter

White asparagus “sous-vide” – with seaweed caviar, citrus salad,
cress and browned butter with roasted hazelnuts

Huvudrätt/Main Course 

Bakad rotselleri
Serveras med rotsellerikräm, sallad på äpple, jordärtskocka,
tryffel och pinjenöt samt stekt shitake och sparrisbroccoli

Baked celeriac with celeriac cream, apple salad, Jerusalem artichoke,
truffle and pine nut and fried shitake and asparagus broccoli

Dessert 

Jordgubbar
Jordgubbar- varvade i lager med kräm, kex och vodka

Strawberries – wrapped in layers with cream, biscuits and vodka

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

………………………….

Barnmeny – välj mellan:

Kycklingfilé
Pommes och bearnaisesås
Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce

Spaghetti Bolognese

Pannkakor
Med sylt och grädde
Pancakes with jam and cream

………………………….

Vinpaket / Wine Package

3 glas 345 kr
3 glasses 345 kr

2 glas 260 kr
2 glasses 260 kr

 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord. 

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Affärslunch / Business Lunch

 

Nu kan ni boka affärslunch med bordsservering – för en mer exklusiv upplevelse!
I ordinarie paket för konferens erbjuder vi lunchbuffé, men om du önskar det där lilla extra – så är Affärslunch något för dig! 

Affärslunch inkluderar: 

2 rätters lunch: varmrätt plus antigen efterrätt eller förrätt.
Vatten, lättöl, kaffe och kaka.

Vid affärslunch får ni maten serverad vid bordet, av vår trevliga personal.

Pris per person:

340.- ex moms per person.

Bokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten för att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35
så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till – the Experience.

Middag i Linnéa Art Restaurant