Close

Linnéa Art Restaurant

Restaurangen serverar frukostbuffé, lunch, & kvällssupé – varje dag! Linnéa Art Restaurant är designad av Ulrica Hydman Vallien och är en plats som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

I restaurangen serveras en generös frukostbuffé varje dag, lunchmeny och på kvällen à la cartemeny som är inspirerad av skogen, sjöarna och ängarna i Småland.

Bordsbokning:  

hovmastare@kostabodaarthotel.se (måndag till fredag fram till kl 16.00).

0478-348 40

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfrianläggning.

…………..

Information i Coronatider

På grund av rådande omständigheter kan förutsättningarna kring servering av frukost, lunch och middag – komma att ändras med kort varsel.

Detta kan t.ex. innebära att frukosten serveras vid bordet istället för vid buffén, lunchen eller middagen kan komma att serveras i Glasbaren istället för i Linnéa och så vidare. För dagsaktuella förutsättningar ber vi dig att kontakta vår restaurang.   

Frukost / Breakfast

Från tidig morgon sprider sig frukostdoften av kaffe och nybakat på hotellet.

Vi dukar upp ett stort urval av pålägg: salami, skinka, leverpastej, olika typer av ostar, grönsaker och frukt. Hotellets egna sillinläggningar, nybakat bröd, kokta ägg, stekt bacon med äggomelett dukas fram. Till er fil och yoghurt finns det tillbehör som nötter, russin, torkade frukter och flingor mm. Juice och självklart nybryggt kaffe samt tevatten från vår fina samovar. Varför inte avrunda frukosten med en nygräddad våffla som du enkelt gräddar och avnjuter med goda tillbehör. 

Låt dagen börja!

………….

Frukosttider

Måndag – fredag: 06.30-10.00 

Lördag – söndag: 07.30-10.30

…………..

Frukosttider påsk

Skärtorsdagen 1/4: 6.30-10.00

Långfredagen 2/4: 7.30-10.30

Påskafton 3/4: 7.30-10.30

Påskdagen 4/4: 7.30-10.30

Annan dag påsk 5/4: 7.30-10.30

…………..

Pris

165 kr/person (ingår för boende gäster)

……………

Lunchtider & pris / Lunch hours & price

Lunchtider

Måndag till fredag: 11.30-14.30

Lördag & söndag: 12.00-15.00

……………..

Lunchtider påsk

Skärtorsdagen 1/4: 11.30-14.30

Långfredagen 2/4: 12.00-15.00

Påskafton 3/4: 12.00-15.00

Påskdagen 4/4: 12.00-15.00

Annan dag påsk 5/4: 12.00-15.00

……………..

Pris för lunch vardagar – måndag till fredag

195 kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
95 kr/barn


Pris för helglunch (lör & sön)

245 kr/pers inkl kaffe , exkl dryck.
123 kr/barn

………………

Bordsbokning: 

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se

………………

 

Lunchmeny

….

V.9

Måndag 1/3: Fläskkotletter på ben, bräserade i grädde och dijonsenap med grönkål, kapris och chili. Serveras med kokt potatis

Tisdag 2/3: Panerad spätta med romsås och räkor. Serveras med citron och kokt potatis

Onsdag 3/3: Marinerade kycklinglår med peperonata och mozarella. Serveras med örtrostad potatis

Torsdag 4/3: Fishfry på dagens fångst, currymajonäs och ärtstomp. Serveras med dillslungad potatis och picklade grönsaker

Fredag 5/3: Nattbakad högrev med rödvinssky och rostade rotfrukter. Serveras med torrstekta champinjoner och potatispuré

Lördag 6/3: Bakad rödtunga med blåmusselstuvad potatis, forellrom, noisettesmör och fänkålscrudité

Söndag 7/3: Rådjursfilé med rödvinssky och kräm på jordärtsskocka. Serveras med tryffelpotatiskrokett

….

Bordsbokning:
Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastare@kostabodaarthotel.se 

À la carte meny - middag / Dinner Menu

Förätter / Starters 

Röding tartar
Serveras med forellrom, gräddfil, gräslök,
akvavitpicklad gurka, friterat bovete samt noisettesmör

Char tartare served with trout roe, sourcream, chives,
aquavitae pickeld cucumber, deep fried buckwheat and
noisettebutter

189 kr 

….

Anklever terrine
Serveras med rödbetschutney, rostade pistagenötter samt örtsallad

Foie Gras terrine served with beetroot chutney , roasted pistachio and fresh salad

185 kr

….

Getost på brioche
Svensk getost serveras på biroche från Kosta Bageri, med morotscrudité,
valnötter, grönkål samt citronhonung

Swedish goatcheese on brioche from Kosta bakery served with
carrotcrudité, walnuts, green kale and lemon honey

175 kr

……………………

Varmrätter / Main Course

Vildandsbröst
Serveras med potatisfondant, stuvad rökt spetskål med
västerbotten ost, syltade kantareller samt skysås smaksatt med madeira

Wild duck breast serverd with fondant potato, stewed smoked point cabbage flavorerd with västerbotten cheese pickled chantarells and madeira flavored gravy

335 kr

….

Bakad gösfilé
Serveras med glaserad svartrot, dillslungad potatis, skummig blåmussla samt rostad grönkål

Baked pike pearch served with glazed blackroot, dill potatoes, mussel foam and roasted green kale

295 kr

….

Örtbakad blomkål
Serveras med kräm på canneliniböna, tomatconcassé samt rostad mandel

Herb baked cauliflower served with cream on cannelinibean,
tomatoconcassé and roasted almonds

225 kr

…………………………

Dessert

Vaniljparfait
Serveras med mandelkaka, inkokta päron samt salt kolasås
Vanilla parfait served with almond cake, cooked pears and salted caramel

130 kr

….

Variation på vitchoklad
Serveras med kardemummakaka samt havtorn

Variation on white chocolate served with cardamomcake
and sea buckthorn

120 kr

….

Vegansk hallonpannacotta
Serveras med kanderade pistagenötter, limemarräng,
marinerade hallon samt brownie

Vegan raspberry panna cotta served with candied pistachio,
lime meringue, pickeld raspberries and brownie

130 kr

….

Ostar
Knäckebröd samt kvittenmarmelad

Our selection of cheese, marmelade and crisp bread

150 kr

 ….


Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef
 

……………………………

Barnmeny

 

Kycklingfilé 
Pommes och bearnaisesås
Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce
115 SEK

Spaghetti Bolognese
95 SEK

Pannkakor
Med sylt och grädde

Pancakes with jam and cream
85 SEK

Glass (för barn)
Ice cream for children 
45 SEK 

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

 

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

 

Supémeny (för hotellpaket) / Dinner Menu for hotel guests

Om du har bokat ett av våra hotellpaket är det denna supé som ingår. Dryck eller vinpaket beställer du separat, se pris för vinpaket nedan.

…………………………

Tre-rätters supé

Förrätt/Starter

Rödingtartar
Serveras med forellrom, gräddfil, gräslök,
akvavitpicklad gurka, friterat bovete samt noisettesmör

Char tartare served with trout roe, sourcream, chives,
aquavitae pickeld cucumber, deep fried buckwheat and
noisettebutter

Huvudrätt/Main Course 

Vildandsbröst
Serveras med potatisfondant, stuvad rökt spetskål med
västerbotten ost, syltade kantareller samt skysås smaksatt med madeira

Wild duck breast serverd with fondant potato, stewed smoked point cabbage flavorerd with västerbotten cheese pickled chantarells and madeira flavored gravy

Dessert

Vaniljparfait
Serveras med mandelkaka, inkokta päron samt salt kolasås

Vanilla parfait served with almond cake, cooked pears and salted caramel

………………………….

Vegetariskt alternativ

Förrätt/Starter

Getost på brioche
Svensk getost serveras på biroche från Kosta Bageri, med morotscrudité,
valnötter, grönkål samt citronhonung

Swedish goatcheese on brioche from Kosta bakery served with
carrotcrudité, walnuts, green kale and lemon honey

Huvudrätt/Main Course 

Örtbakad blomkål
Serveras med kräm på canneliniböna, tomatconcassé samt rostad mandel

Herb baked cauliflower served with cream on cannelinibean,
tomatoconcassé and roasted almonds

Dessert 

Vegansk hallonpannacotta
Serveras med kanderade pistagenötter, limemarräng,
marinerade hallon samt brownie

Vegan raspberry panna cotta served with candied pistachio,
lime meringue, pickeld raspberries and brownie

Vegansk mat finns alltid i vårt kök, fråga kocken!

Vegan food is always available in our kitchen, ask the chef

………………………….

Barnmeny – välj mellan:

Kycklingfilé
Pommes och bearnaisesås
Chicken fillet with french fries and bearnaisesauce

Spaghetti Bolognese

Pannkakor
Med sylt och grädde
Pancakes with jam and cream

………………………….

Vinpaket / Wine Package

3 glas 345 kr
3 glasses 345 kr

2 glas 260 kr
2 glasses 260 kr

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord. 

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Affärslunch / Business Lunch

 

Nu kan ni boka affärslunch med bordsservering – för en mer exklusiv upplevelse!
I ordinarie paket för konferens erbjuder vi lunchbuffé, men om du önskar det där lilla extra – så är Affärslunch något för dig! 

Affärslunch inkluderar: 

2 rätters lunch: varmrätt plus antigen efterrätt eller förrätt.
Vatten, lättöl, kaffe och kaka.

Vid affärslunch får ni maten serverad vid bordet, av vår trevliga personal.

Pris per person:

340.- ex moms per person.

Bokning:

Det går bra att mejla din bokning måndag till fredag fram till kl 16.00, övrig tid ber vi dig vänligen att ringa för att boka bord.

Telefon: 0478-348 40
hovmastaren@kostabodaarthotel.se

Fest och högtid

Ingen händelse är för liten för att fira!

Ni kanske har varit tillsammans under många år eller nyligen träffats? Fyller jämt? Ny tjänst eller fira att du trivts bra under många år? Träffa familjen under en högtid eller dra ihop gänget under en helg?

Vi vill vara en del av det unika ögonblicket, utifrån era önskemål och ideér skräddarsyr vi ert arrangemang.

Kontakta vår bokning;

0478-348 35
så hjälper de mer än gärna till, att skapa er upplevelse till – the Experience.

Middag i Linnéa Art Restaurant