Close

Konferensaktiviteter för en minnesvärd mötesupplevelse!

Berika ert möte, ha kul och upplev saker tillsammans! Vi har ett brett urval av konferensaktiviteter för teambuilding. Vi erbjuder glasinspirerade aktiviteter som glasblåsning, glasshower och guidningar – men också outdooraktiviteter i de vackra smålänska skogarna.    

Vårt konferensaktivitetsutbud sträcker sig ifrån det anrika konsthantverket i hyttan med glasblåsning till dryckes- och glasprovningar. Vi erbjuder även gruppaktiviteter som kräver allt från allmänbildning till problemlösnings- och samarbetsförmåga. Engagerande konferensaktiviteter som svetsar ihop gruppen. Vi är övertygade om att det är detaljerna som gör helheten! Här nedan kan du se vårt utbud av konferensaktiviteter som vi valt att dela in i fyra kategorier: konst & glas, livets goda, teambuilding och outdoor.

Trygg konferens: se vilka åtgärder vi vidtagit iom Covid-19.

 

Aktivitetsutbud:

Konst & glas

Skapa ditt eget glas

Kosta Glasbruk invigdes 1742. Konsten att blåsa glas fortgår än i dag och nu har ni chansen att pröva på detta ädla hantverk. Ni formar den 1100 grader varma massan med skopa och tidningspapper, blåser med pipan och ”driver” ut det blivande mästerverket. Väl klart ställs glasen in i kylugnen för att svalna tills dagen efter då era alster levereras. Ni kan välja att blåsa en kula, ett glas, en skål, en karaff eller en vas.

Tid: Från tio minuter per deltagare.
Från 320 kr per person exkl. moms.

Glasdemo

Besök hyttan för en demo till glasets fascinerande värld. Värmen i hyttan är påtaglig, glasmassan glöder från ugnen och glasblåsaren driver fram och skapar ett unikt konstverk. Ni får gärna komma med önskemål om utformning av konstverket.

Tid: 1 timma.
250 kr per person exkl. moms.

Guidad tur i hyttan

Vid ett besök i hyttan får ni uppleva ett genuint hantverk. Ta del av en helt unik upplevelse och se den glödheta glasmassan som förvandlas till spröd kristall eller en robust skål. Den guidade turen startar med en introduktion i utställningshallen där man även kan se några av de fantastiska pjäser som skapats i verkstäderna under åren.

Tid: 45 minuter.
Max 40 personer.
75 kr per person exkl. moms.

Guidad tur på Glashotellet

Kosta Boda Art Hotel är ett prisbelönt designhotell och förmodligen världens största show-room för glas. Kosta Bodas formgivare har tillsammans med arkitekter och designers skapat hotellet och ni rör er i vitt skilda miljöer med en gemensam nämnare – det finns vacker konst bakom varje hörn. Vill du veta vad Glasbaren väger, hur många glasdroppar det finns i entré lampan eller varför det finns orangea fåtöljer i lobbyn? Efter en guidning av hotellet har du fått svar på dessa frågor och mycket mer.

Tid 45 minuter.
Max 40 personer.
75 kr per person exkl. moms.

The Glass Factory

Under 60- och 70-talen sjöd det av liv och kreativitet i Boda. Det var här man startade Boda Smide, Boda Trä och Boda Nova. Framför allt var legender såsom Erik Höglund, Signe Persson-Melin, Monica Backström, Rolf Sinnermark och Kjell Engman aktiva här. År 2009 köpte Emmaboda kommun de omfattande glassamlingarna från Boda, Kosta samt Åfors glasbruk och museet öppnade sina portar 2011.

Max 30 personer per guidning.
Avstånd: 3 mil.
150 kr per person exkl. moms (kaffe och smörgås ingår).

Att uppleva glasproduktionen i hyttan brukar vara en uppskattad konferensaktivitet. Bara känslan att kliva in i hyttan och känna hettan från ugnarna och se glasmassan formas är en magisk upplevelse! 

Livets goda

Champagneprovning

Ni får grundkunskaper om vad champagne är och ni lär er känna skillnad på olika champagner. Vår sommelier ger er en resa i detta vindistrikts sprudlande värld.

Tid: 1 timma.
Pris på förfrågan.

Vinprovning

Provning av vitt-, rött- eller rosévin med fokus på antingen länder eller druvor. Ni väljer själva om ni vill ha en sorts vin eller blandade viner. Detta är en grundläggande provning där vår sommelier går igenom fakta och kuriosa om de olika vinerna.

Tid: 1 timma.
Pris på förfrågan.

VIP-Spa

Ta en paus i konfererandet eller avsluta dagen med ett besök i vår VIP-spa med egen relaxpool. Självklart har ni tillgång till det övriga poolområdet under tiden. I priset ingår fruktfat.

VIP-Spa 2 timmar inklusive fruktfat. 
259 kr per person exkl. moms.

Spabehandling

Unna er en avslappnande och energigivande spa behandling efter en dags möten. Vi erbjuder bland annat olika kroppsinpackningar, ansiktsbehandlingar, massager, behandlingar med varm glaskonst samt vård av fötter och händer. Låt våra terapeuter skämma bort er!

Behandlingsutbud

Hyttsill

Hyttsill är en gammal tradition i Glasriket som går tillbaka till tiden när hyttan också var bygdens samlingspunkt och luffarna bjöds på mat och dryck mot berättelser och sånger. Idag bjuds besökarna på mat tillagad i kylugnarna såsom stekt fläsk, saltsill, isterband och givetvis ostkaka till kaffet. Underhållning bjuds det på och glasblåsning på mästarnivå. Ofta finns det möjlighet att själv prova på att blåsa en glasbubbla.

483 kr per person exkl. moms.
Kosta Hyttsill

Underhållning

DJ, trubadur, dansband, showartister eller stand-up? Covers, jazz eller rock? Lämna dina önskemål utifrån gruppens sammansättning och hur ni vill att stämningen under kvällen ska vara. Luta er tillbaka och låt oss sköta resten!

Pris på förfrågan.

20000 kvadratmeter shopping

På Kosta Outlet hittar du det mesta – och till fantastiska priser! Ett utbud på över 200 olika internationella varumärken inom mode, kläder, skor och sportutrustning. Det finns en stor bredd på inredning och design, glas och porslin, böcker och blommor. Här finns också gott om trivsamma kaféer och matställen där du kan samla energi.

www.kostaoutlet.se

Vinprovning som konferensaktivitet. Vi har ett bra utbud av viner i våra vinkällare och duktiga utbildade sommelierer. 

Teambuilding

Need4Speed – The Ultimate Race

Poängjakt i Kosta. Need4Speed är en tävling och ett äventyr som tar dig ut i omgivningarna runt Kosta Boda Art Hotel. Med hjälp av iPads navigerar lagen sig fram till angivna platser. När laget befinner sig i rätt zon ställs de inför en utmaning eller fråga. Aktiviteten innehåller även tidsbegränsade uppdrag och penalty-zones, som ger poängavdrag. Utmaningarna är garanterat Google-fria – det krävs genuint samarbete för att komma fram till lösningarna. Frågorna kan anpassas efter platsen, konferensens tema eller annan företagsspecifik information. Ju svårare uppgift eller ju mer otillgänglig plats, desto högre poäng.

Tid: 1-2 timmar
Minimiantal: 10 pers
Pris: 300 kr per person exkl. moms
Minimidebitering: 10.000 kr exkl. moms

Kosta Boda Art Challange

Dags för skattjakt med hotellet som spelområde och frågor som anknyter till hotellets formgivare och interiör. Varje grupp får med sig en spelplan med frågor som skall besvaras med hjälp av problemlösning och kreativitet.

Tid: 1 timma.
225 kr per person exkl. moms.

Körslaget

Deltagarna delas upp i grupper för att repetera en, på förhand bestämd, schlager eller favoritlåt. Under eftermiddagen repeteras det tillsammans med duktiga och erfarna musiker. Efter middagen är det samling i Glasbaren eller annan lämplig plats var låtarna framförs till jubel och hejaramsor. Vinnarna belönas under en prisceremoni med ett utvalt pris skapat av någon av formgivarna för Kosta Boda.

Tid: 2 timmar träningen, 1 timma framträdande.
3 körer 14 000 kr exkl. moms
4 körer 16 500 kr exkl. moms
5 körer 20 000 kr exkl. moms
6 körer 22 500 kr exkl. moms

Da Vincigåtan

Klurig teambuilding i en fiktiv historia. I den här aktiviteten, uppbyggd kring en dramatisk berättelse om Kostas storhetsdagar, får alla i gruppen möjlighet att glänsa. Det är en spännande tävling med varierande utmaningar; här hittar du uppgifter som kräver såväl logik och analys som handgripligheter, kvickhet och kreativitet. Få skulle klara de här utmaningarna på egen hand, men i grupp löser samtliga dem till slut. Garanterat Google-fri aktivitet.

Tid: 2 timmar
Minimiantal: 10 pers
Pris: 350 kr per person exkl. moms
Minimidebitering 15.000 kr exkl. moms

Vart är vi på väg?

Ta med fredagsmyset till konferensen! Den här aktiviteten är inspirerad av Sveriges populäraste fredagsnöje och tar deltagarna ut på resor i Sverige och världen. I ”Vart är vi på väg?” har nödbromsen ersatts av en iPad-app och här får alla lag poäng när de svarar rätt på frågorna.

Tid: 1-2 timmar
Minimiantal: 10 pers
Pris: 250 kr per person exkl. moms
Minimidebitering: 10.000 kr exkl. moms

Formgivare för en dag

Bertil Vallien, Ulrica Hydman Vallien och Kjell Engman alla kända Kosta Boda formgivare. Nu har ni chansen att vara kreativa och designa ett glaskonstverk. I grupper om fem personer arbetar ni fram förslag som sedan glasblåsarna utser en vinnare av. På plats i hyttan får ni sedan uppleva glasblåsarna skapa det vinnande bidraget.

Tid: 2 timmar.
350 kr per person exkl. moms.

Mästarnas Mästare

Ibland vill man uppleva något roligt tillsammans, utan krav på prestation men med mycket glädje. I denna teambuildingaktivitet står den prestigefyllda titeln “Mästarnas mästare” på spel! Tävlingen är inspirerad av TV-succén Mästarnas Mästare och ni ges möjlighet att genomföra flera av tävlingarna från programmet, samt några av våra egna favoriter. I grenarna utmanas gruppens samarbete, kommunikations och problemlösningsförmåga och varje lag tävlar tillsammans vilket bidrar till ett aktivt deltagande från alla! Vilka blir Mästarnas Mästare hos er?

Tid: cirka 2 timmar.
Pris på förfrågan.

The Game

Klassiska problemlösningar med något för alla. I The Game ska lagen lösa åtta olika utmaningar som t ex gåtor, korsord, matchmaking och handgriplig konstruktion. Aktiviteten kräver allt från allmänbildning till problemlösnings- och samarbetsförmåga. Det är en engagerande aktivitet som svetsar ihop laget och levererar såväl glada som frustrerade miner.

Tid: 1-2 timmar
Minimiantal: 10 pers
Pris: 330 kr per person exkl. moms
Minimidebitering: 14.000 kr exkl. moms

Njut av den småländska naturen! Vi har många konferensaktiviteter outdoor! Kräftfiske, kanotpaddling eller en båttur – du väljer!  

Femkamp vid Kosta Vildmarkscamp – en perfekt konferensaktivitet för teambuilding! 

Outdoor

Kräftfiskaren

Kräftfiske med guide.
Kräftskiva på Vildmarkscampen.
Dryckespaket med två öl och två snapsar.

Tid 4-5 h.
1 095 kr per person (min.pris 12 000 kr) exkl. moms.

Skogshuggaren

Femkamp med yxkastning, sågbocken, lassokastning, vedstapling och göra upp eld.
Viltmix från grillen samt tre öl eller tre glas vin.
Ett stärkande järn med tilltugg.

Tid 2-4 h.
995 kr per person (min.pris 7 600 kr) exkl. moms.

Vildmarkskonferens

En konferensupplevelse med naturen som främsta granne.
Vi erbjuder förmiddagsfika, skogslunch och eftermiddagsfika samt en vildmarksmiddag (gös i foliepaket eller viltmix.)
Tillgång till campen med ett stort tält för 100 personer.
Tillgång till fem ”grupprum”, projektor och dator vid behov.
Femkamp – där era färdigheter sätts på prov.

Pris på förfrågan.

Mästerskapet

Klå dina kollegor och vänner på yxkastning eller briljera med att vara den som först knäcker koden att göra eld. På vår vildmarkskamp nere vi sjön Läen går mästerskapet av stapeln. Ni väljer själva fritt mellan 3, 5 eller 7 grenar och skapar er egen mästerskaps kamp.
Kombinera gärna mästerskapet med någon form av mat och dryck.

3 -kamp 295 kr per person (min.pris 2 360 kr) exkl. moms.
5-kamp 395 kr per person (min.pris 2 360 kr) exkl. moms.
7-kamp 495 kr per person (min.pris 2 360 kr) exkl. moms.

Safari

I det stora hägnet i Kosta Safaripark kommer du kunna komma de vilda djuren riktigt nära i deras naturliga miljö.
Möt visenter, hjortar, mufflonfår och vildsvin på nära håll. I Kosta Safaripark får ni uppleva skogslevande djur på nära håll. Ta bilen genom parken och se djuren ströva fritt i sin naturliga miljö. Varje dag erbjuds guidade turer med parkens viltvårdare.

Kosta Safari Park

Fiske

Småland är ett eldorado för sportfiskare och vattendragen runt Kosta erbjuder mycket spännande fiske. Vi kan hjälpa er att boka kräftfiske, fiska regnbåge eller rekommendera några vackra sjöar i närområdet.

Pris på förfrågan.

Laga mat över öppen eld och njut av den småländska skogen! Vi hjälper er med era önskemål för en lyckad konferens! 

En roligare och mer avkopplande konferensmikrofon som kastas mellan deltagarna!