Close

Konferensaktiviteter för en minnesvärd mötesupplevelse!

Berika ert möte, ha kul och upplev saker tillsammans! Vi har ett brett urval av konferensaktiviteter för teambuilding. Vi erbjuder glasinspirerade aktiviteter som glasblåsning, glasshower och guidningar – men också outdooraktiviteter i de vackra smålänska skogarna.    

Vårt konferensaktivitetsutbud sträcker sig ifrån det anrika konsthantverket i hyttan med glasblåsning till dryckes- och glasprovningar. Vi erbjuder även gruppaktiviteter som kräver allt från allmänbildning till problemlösnings- och samarbetsförmåga. Engagerande konferensaktiviteter som svetsar ihop gruppen. Vi är övertygade om att det är detaljerna som gör helheten! Här nedan kan du se vårt utbud av konferensaktiviteter som vi valt att dela in i fyra kategorier: konst & glas, livets goda, teambuilding och outdoor.

 

 

Aktivitetsutbud:

Konst & glas

Skapa ditt eget glas

Kosta Glasbruk invigdes 1742. Konsten att blåsa glas fortgår än i dag och nu har ni chansen att pröva på detta ädla hantverk. Ni formar den 1100 grader varma massan med skopa och tidningspapper, blåser med pipan och ”driver” ut det blivande mästerverket. Väl klart ställs glasen in i kylugnen för att svalna tills dagen efter då era alster levereras. Ni kan välja att blåsa en kula, ett glas, en skål, en karaff eller en vas.

Tid: Från tio minuter per deltagare.

Guidad tur i hyttan

Vid ett besök i hyttan får ni uppleva ett genuint hantverk. Ta del av en helt unik upplevelse och se den glödheta glasmassan som förvandlas till spröd kristall eller en robust skål. Den guidade turen startar med en introduktion i utställningshallen där man även kan se några av de fantastiska pjäser som skapats i verkstäderna under åren.

Tid: 45 minuter.
Max 40 personer.

Guidad tur på Glashotellet

Kosta Boda Art Hotel är ett prisbelönt designhotell och förmodligen världens största show-room för glas. Kosta Bodas formgivare har tillsammans med arkitekter och designers skapat hotellet och ni rör er i vitt skilda miljöer med en gemensam nämnare – det finns vacker konst bakom varje hörn. Vill du veta vad Glasbaren väger, hur många glasdroppar det finns i entré lampan eller varför det finns orangea fåtöljer i lobbyn? Efter en guidning av hotellet har du fått svar på dessa frågor och mycket mer.

Tid 45 minuter.
Max 40 personer.

Att uppleva glasproduktionen i hyttan brukar vara en uppskattad konferensaktivitet. Bara känslan att kliva in i hyttan och känna hettan från ugnarna och se glasmassan formas är en magisk upplevelse! 

Provningar

Provningar

Provning av vitt-, rött- eller rosévin med fokus på antingen länder eller druvor. Ni väljer själva om ni vill ha en sorts vin eller blandade viner. Detta är en grundläggande provning där vår sommelier går igenom fakta och kuriosa om de olika vinerna.

Tid: 60 minuter

 – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – 

Bubbelprovning

Aldrig förr har vi druckit så mycket bubbel och så många olika sorters bubblor.

Vi möter bubbel från de stora länderna och givetvis avslutar vi med att prova äkta Champagne.

  • Prosecco
  • Cava
  • Champagne

4 glas ingårAntal: Minimum 12 personer
Tid: 60 minuter

 – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – 

Champagneprovning

Vi på Kosta Boda Art Hotel bara älskar Champagne så vi säger som Coco Chanel: ”I only drink Champagne on two occastions, when i am in love and when I am not”. Vår sommelier ciceron guidar dig genom bubblornas magiska värld!
Provsmaka flera sorter och lär dig mer om distrikt, druvorna och processen under trivsamma former.

4 glas ingår
Antal: Minimum 12 personer
Tid: 60 minuter

 – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – –

Vinprovning

Det finns ca 2000 druvsorter för framställning av vin runt om i världen, stanna upp ett tag och koncentrera på dina smak och doftsinnen.

Vi provar viner från olika distrikt i Italien, som leds av vår sommelier och som guidar er genom provningen, se nedan för förslag på olika provningar:

Italiensk provning

  • Vi provar sex olika viner och jämför södra mot norra Italien

Antal: Minimum 12 personer
Tid: 60 minuter

  • Piemonte mot Kungen, Nebbiolo, vi provar fyra olika viner.

Antal: Minimum 12 personer
Tid: 60 minuter

  • Campania, en region att upptäcka, vi provar fyra olika viner.Vinrankans spridning, går tillbaka till förromartiden.

Antal: Minimum 12 personer
Tid: 60 minuter

 – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – 

Alla har säkert hört talas om Kosta Glasbruk, men vad inte många vet om, är att vi nu även tillverkar ädla drycker som Öl och Gin i vårt egna bryggeri och destilleri här i Kosta, mitt i mörkaste Småland.

Ginprovning

Provningen hålls i vårat destilleri, där vi berättar om resan från tanke till verklighet, hur kom man på att tillverka en av världens kändaste spritsorter i Kosta, Småland?
Under ledning  av vår erfarna provningsledare får du prova tre olika sorters gin, med tonic och utan och vi får lär oss mer om ginskapand och om gin i allmänhet.

 På gång: Efter provningen har du möjlighet att köpa våra egna glas utformade för att drick gin i.

Antal: 4-15 personer
Över 15 personer på förfrågan
Tid: 60 minuter

 – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – 

Ölprovning – Ta ett kliv in i ölets fantastiska värld 

På en ölprovning hos Kosta Bryggeri kommer dina smaklökar garanterat få uppleva en sensation av nya intryck.
Vi provar 4 olika ölsorter från vårt sortmient och igenom dem tillsammans samtidigt som vi pratar om processen att tillverka öl går till.
Ps. Många blir ofta imponerade över vad vi kallar för ”ölets mirakel”. Dvs. Hur kan tusentals smaker kan komma från endast fyra simpla ingredienser som humle, malt, jäst och vatten?

På gång: Efter provningen har du möjlighet att köpa våra egna glas utformade för att drick öl i.

Antal: 4-15 personer
Över 15 personer på förfrågan
Tid: 60 minuter

 – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – – – 

Kombinerad Gin- & Ölprovning

En kombinerad provning, där vi testar vårt öl- och ginsortiment.
En provning där vi fördjupar oss lite mer och får prova en stor del av vårt sortiment, vi provar 3 olika sorters öl och 2 sorters gin med och utan tonic.

Under tiden som vi går igenom de olika tillverkningsmetoderna för respektive dryck.

På gång: Efter provningen har du möjlighet att köpa våra egna glas utformade för att drick gin och öl i.

Antal: 4-15 personer
Över 15 personer på förfrågan
Tid: 90 minuter

 

 

Vinprovning som konferensaktivitet. Vi har ett bra utbud av viner i våra vinkällare och duktiga utbildade sommelierer. 

Teambuilding

Get the Point– The Ultimate Race

Poängjakt i Kosta. Get the Point är en tävling och ett äventyr som tar dig ut i omgivningarna runt Kosta Boda Art Hotel. Med hjälp av iPads navigerar lagen sig fram till angivna platser. När laget befinner sig i rätt zon ställs de inför en utmaning eller fråga. Aktiviteten innehåller även tidsbegränsade uppdrag och penalty-zones, som ger poängavdrag. Utmaningarna är garanterat Google-fria – det krävs genuint samarbete för att komma fram till lösningarna. Frågorna kan anpassas efter platsen, konferensens tema eller annan företagsspecifik information. Ju svårare uppgift eller ju mer otillgänglig plats, desto högre poäng.

Tid: 1-2 timmar
Minimiantal: 10 pers

Musikquiz – NYHET!

Vår erfarna quizmaster har en stor erfarenhet av att leda och göra musikquiz för både restauranger och olika företagsevent. Quizmaster förmedlar både glädje och energi till alla deltagare och musikquizen är noggrant tillverkade. Musikquizet är blandat och spänner över flera genrer, vilket gör att alla känner sig delaktiga och kan bidra. Det är uppskattat och roligt och något för alla!

Tid: ca 90 minuter
Antal deltagare: Rekommenderar lag om 5 – 6 personer

 

Mästarnas Mästare

Ibland vill man uppleva något roligt tillsammans, utan krav på prestation men med mycket glädje. I denna teambuildingaktivitet står den prestigefyllda titeln “Mästarnas mästare” på spel! Tävlingen är inspirerad av TV-succén Mästarnas Mästare och ni ges möjlighet att genomföra flera av tävlingarna från programmet, samt några av våra egna favoriter. I grenarna utmanas gruppens samarbete, kommunikations och problemlösningsförmåga och varje lag tävlar tillsammans vilket bidrar till ett aktivt deltagande från alla! Vilka blir Mästarnas Mästare hos er?

Tid: cirka 2 timmar.

Skattekisteäventyret – NYHET!

Skattkisteäventyret en fängslande underhållning för 10-150 spelare samtidigt. Skattkistorna är identiska och fullproppade med kluriga pussel, koder och ledtrådar som utmanar gruppens kreativa förmåga, där ni måste använda list, lagarbete och kommunikation för att klara utmaningen.
Aktiviteten som är både fartfylld och spännande hålls ihop av en spelledare. Vi står för första- och sistapris

Tid: ca 90 min
Antal deltagare:
 10-150 spelare

The Game

Klassiska problemlösningar med något för alla. I The Game ska lagen lösa åtta olika utmaningar som t ex gåtor, korsord, matchmaking och handgriplig konstruktion. Aktiviteten kräver allt från allmänbildning till problemlösnings- och samarbetsförmåga. Det är en engagerande aktivitet som svetsar ihop laget och levererar såväl glada som frustrerade miner.

Tid: 1-2 timmar
Minimiantal: 10 pers

Njut av den småländska naturen! Vi har många konferensaktiviteter outdoor! Kräftfiske, kanotpaddling eller en båttur – du väljer!  

Outdoor

Kräftfiskaren

Kräftfiske med guide.
Kräftskiva på Vildmarkscampen.
Dryckespaket med två öl och två snapsar.

Tid 4-5 h. 

Safari

I det stora hägnet i Kosta Safaripark kommer du kunna komma de vilda djuren riktigt nära i deras naturliga miljö.
Möt visenter, hjortar, mufflonfår och vildsvin på nära håll. I Kosta Safaripark får ni uppleva skogslevande djur på nära håll. Ta bilen genom parken och se djuren ströva fritt i sin naturliga miljö. Varje dag erbjuds guidade turer med parkens viltvårdare.

Kosta Safari Park

Fiske

Småland är ett eldorado för sportfiskare och vattendragen runt Kosta erbjuder mycket spännande fiske. Vi kan hjälpa er att boka kräftfiske, fiska regnbåge eller rekommendera några vackra sjöar i närområdet.

Laga mat över öppen eld och njut av den småländska skogen! Vi hjälper er med era önskemål för en lyckad konferens!