Close

Konferensaktiviteter för en minnesvärd mötesupplevelse!

Berika ert möte, ha kul och upplev saker tillsammans! Vi har ett brett urval av konferensaktiviteter för teambuilding. Vi erbjuder glasinspirerade aktiviteter som glasblåsning, glasshower och guidningar – men också outdooraktiviteter i de vackra smålänska skogarna.    

Vårt konferensaktivitetsutbud sträcker sig ifrån det anrika konsthantverket i hyttan med glasblåsning till dryckes- och glasprovningar. Vi erbjuder även gruppaktiviteter som kräver allt från allmänbildning till problemlösnings- och samarbetsförmåga. Engagerande konferensaktiviteter som svetsar ihop gruppen. Vi är övertygade om att det är detaljerna som gör helheten! Här nedan kan du se vårt utbud av konferensaktiviteter som vi valt att dela in i fyra kategorier: konst & glas, livets goda, teambuilding och outdoor.

 

 

Aktivitetsutbud:

Konst & glas

Skapa ditt eget glas

Kosta Glasbruk invigdes 1742. Konsten att blåsa glas fortgår än i dag och nu har ni chansen att pröva på detta ädla hantverk. Ni formar den 1100 grader varma massan med skopa och tidningspapper, blåser med pipan och ”driver” ut det blivande mästerverket. Väl klart ställs glasen in i kylugnen för att svalna tills dagen efter då era alster levereras. Ni kan välja att blåsa en kula, ett glas, en skål, en karaff eller en vas.

Tid: Från tio minuter per deltagare.

Guidad tur i hyttan

Vid ett besök i hyttan får ni uppleva ett genuint hantverk. Ta del av en helt unik upplevelse och se den glödheta glasmassan som förvandlas till spröd kristall eller en robust skål. Den guidade turen startar med en introduktion i utställningshallen där man även kan se några av de fantastiska pjäser som skapats i verkstäderna under åren.

Tid: 45 minuter.
Max 40 personer.

Guidad tur på Glashotellet

Kosta Boda Art Hotel är ett prisbelönt designhotell och förmodligen världens största show-room för glas. Kosta Bodas formgivare har tillsammans med arkitekter och designers skapat hotellet och ni rör er i vitt skilda miljöer med en gemensam nämnare – det finns vacker konst bakom varje hörn. Vill du veta vad Glasbaren väger, hur många glasdroppar det finns i entré lampan eller varför det finns orangea fåtöljer i lobbyn? Efter en guidning av hotellet har du fått svar på dessa frågor och mycket mer.

Tid 45 minuter.
Max 40 personer.

Att uppleva glasproduktionen i hyttan brukar vara en uppskattad konferensaktivitet. Bara känslan att kliva in i hyttan och känna hettan från ugnarna och se glasmassan formas är en magisk upplevelse! 

Provningar

Dryckesprovningar

Provning av Champagne, vitt-, rött- eller rosévin med fokus på antingen länder eller druvor. Ni väljer själva om ni vill ha en sorts vin eller blandade viner. Detta är en grundläggande provning där vår sommelier går igenom fakta och kuriosa om de olika vinerna.

Tid: 1 timma.

Vinprovning som konferensaktivitet. Vi har ett bra utbud av viner i våra vinkällare och duktiga utbildade sommelierer. 

Teambuilding

Get the Point– The Ultimate Race

Poängjakt i Kosta. Get the Point är en tävling och ett äventyr som tar dig ut i omgivningarna runt Kosta Boda Art Hotel. Med hjälp av iPads navigerar lagen sig fram till angivna platser. När laget befinner sig i rätt zon ställs de inför en utmaning eller fråga. Aktiviteten innehåller även tidsbegränsade uppdrag och penalty-zones, som ger poängavdrag. Utmaningarna är garanterat Google-fria – det krävs genuint samarbete för att komma fram till lösningarna. Frågorna kan anpassas efter platsen, konferensens tema eller annan företagsspecifik information. Ju svårare uppgift eller ju mer otillgänglig plats, desto högre poäng.

Tid: 1-2 timmar
Minimiantal: 10 pers

Mästarnas Mästare

Ibland vill man uppleva något roligt tillsammans, utan krav på prestation men med mycket glädje. I denna teambuildingaktivitet står den prestigefyllda titeln “Mästarnas mästare” på spel! Tävlingen är inspirerad av TV-succén Mästarnas Mästare och ni ges möjlighet att genomföra flera av tävlingarna från programmet, samt några av våra egna favoriter. I grenarna utmanas gruppens samarbete, kommunikations och problemlösningsförmåga och varje lag tävlar tillsammans vilket bidrar till ett aktivt deltagande från alla! Vilka blir Mästarnas Mästare hos er?

Tid: cirka 2 timmar.

The Game

Klassiska problemlösningar med något för alla. I The Game ska lagen lösa åtta olika utmaningar som t ex gåtor, korsord, matchmaking och handgriplig konstruktion. Aktiviteten kräver allt från allmänbildning till problemlösnings- och samarbetsförmåga. Det är en engagerande aktivitet som svetsar ihop laget och levererar såväl glada som frustrerade miner.

Tid: 1-2 timmar
Minimiantal: 10 pers

Njut av den småländska naturen! Vi har många konferensaktiviteter outdoor! Kräftfiske, kanotpaddling eller en båttur – du väljer!  

Outdoor

Kräftfiskaren

Kräftfiske med guide.
Kräftskiva på Vildmarkscampen.
Dryckespaket med två öl och två snapsar.

Tid 4-5 h. 

Safari

I det stora hägnet i Kosta Safaripark kommer du kunna komma de vilda djuren riktigt nära i deras naturliga miljö.
Möt visenter, hjortar, mufflonfår och vildsvin på nära håll. I Kosta Safaripark får ni uppleva skogslevande djur på nära håll. Ta bilen genom parken och se djuren ströva fritt i sin naturliga miljö. Varje dag erbjuds guidade turer med parkens viltvårdare.

Kosta Safari Park

Fiske

Småland är ett eldorado för sportfiskare och vattendragen runt Kosta erbjuder mycket spännande fiske. Vi kan hjälpa er att boka kräftfiske, fiska regnbåge eller rekommendera några vackra sjöar i närområdet.

Laga mat över öppen eld och njut av den småländska skogen! Vi hjälper er med era önskemål för en lyckad konferens!