Close

Från två generaler till Kosta Boda Art Hotel

Kosta Boda Art Hotel slog upp portarna 27 juni 2009 men egentligen började vår resa redan 1742 då två av Karl XII generaler, Anders Koskull och Georg Bogislaus Staël von Holstein grundade Kosta glasbruk och lade grunden för det som idag är Orrefors-Kosta Boda, ett av Sveriges internationellt mest kända varumärken.

Allt glas på hotellet är producerat på andra sidan vägen, i hyttan, av skickliga glasblåsare genom ett hantverk som förblivit detsamma i nästan 300 år.

Hotellet och glasbruket ägs idag av börsnoterade New Wave Group som är en långsiktig och stark ägare. På hotellet finns konst för cirka 52 miljoner kronor och i vårt koncept ingår att allt på hotellet är till salu, både konst och möbler, vi fungerar därför som ett levande galleri för Kosta Bodas konstglas.

Tillsammans med stolta och dedikerade medarbetare vill vi Erbjuda dig som gäst en helhetsupplevelse med en elegant och personlig service i en miljö som inte lämnar någon oberörd. Där livets goda, välbefinnande och vacker konst i en skön symbios skapar möjligheter till både kreativa möten, avkoppling och minnen för livet.

Varmt välkommen till oss på Kosta Boda Art Hotel!

Kosta Boda Art Hotel är en kontantfrianläggning.

Glashotellet i Småland

Kosta Boda Art Hotel, glashotellet i Småland, invigdes den 27 juni 2009. Det saknades ett riktigt bra hotell i Glasriket samtidigt som det behövdes en utställningslokal för Kosta Bodas konstglas – och så föddes idén till Kosta Boda Art Hotel. Här bor du mitt i en konstglasutställning – och allt är till salu!  

Kosta Glasbruk ligger ett stenkast från hotellet och det är här som konstglaset skapas i nära samarbete mellan formgivare och glasblåsare. Kosta glasbruk är Sveriges äldsta aktiva glasbruk, här har det blåsts glas sedan år 1742.