Close

Brains – See You Soon

Brains lanserades på 80-talet och har sedan dess genomgått en resa. Då hade varje Brains ett namn som Karolina, Cesar och Oden. Brains som lanseras med nya uttryck under hösten 2021 är istället som budbärare, med olika sentenser som visar omtanke till mottagaren. 

”See you soon” är en hälsning från Bertil Vallien som önskar dig en trevlig vistelse på Kosta Boda Art Hotel. 

”Jag hoppas att du som besökare ser det fina med det historiska glasbruket och med Kosta, precis som jag gör, och att du kommer vilja komma tillbaka snart igen. ”See you soon” är en gåva till dig med en önskan att den ska föra dina tankar vidare till Kosta och Kosta Boda Art Hotel, var du än befinner dig” – Bertil Vallien

Bertil Vallien

Bertil Vallien är Sveriges mest berömda glaskonstnär samt mångfaldigt prisbelönt och rikt representerad på världens museer. År 2020 tog Bertil emot två internationella stora utmärkelser. Imagine museum utsåg honom till Artist of the Future och Glas Art Society (GAS) tilldelade honom Visionary Award, något av det finaste en glaskonstnär kan få. 

Bertil Vallien arbetar med en mytisk, drömsk och symbolisk motivvärld och bedriver vad han själv beskriver som en forskargärning, i nära samverkan med sina medarbetare, som flera har arbetat nära Bertil i decennier. Bertil Vallien är framför allt känd som sandgjutningens mästare. Hans massiva, djupt blåfärgade båtar tillhör den moderna glashistorien.