Close

Kosta Boda Art Hotel – unikt spahotell i hjärtat av Småland!

Välkommen till Smålands unikaste spa!

Glasinspirerad avkoppling för alla sinnen på Kosta Boda Art Hotel Spa.

Restaurang Brasserie 1742

Uppmärksammad av Nordic Guide MICHELIN, utsedd till en av Sveriges 20 bästa restauranger – av Livets Goda.

Möte, konferens eller Kick-off

På Smålands Glashotell erbjuds minnesvärda möten i en fantastisk miljö!

Massage med glas!

Prova gärna någon av de prisbelönade signumbehandlingarna med uppvärmt glas mot kroppen.

Dagspa - spa för en dag

För dig som vill spaa över dagen, utan övernattning.

Designat av Kosta Bodas världsberömda formgivare

Sov i ett rum designat av Bertil Vallien eller Anna Ehrner. Ta en drink i Kjell Engmans Glasbar. Simma i stora utomhuspoolen av Göran Wärff. Inget rum är det andra likt på Kosta Boda Art Hotel.

Erbjudanden & Hotellpaket

JANUARI-DEALEN

 Gäller utvalda dagar i januari

16-20/2
Sportlov för hela familjen!

9/4-12/4

Fira påskhelgen på hotell! 

RABATT FÖR DIG SOM ÄR 65+

Seniorpaket

ERBJUDANDE

 10% rabatt när du stannar
2 nätter i februari

14-15/2
Fira Alla-hjärtans dag med spa!

Söndag till tisdag i mars:

Konferenserbjudande
15% rabatt

Glasblåsning på konferensen

Om Kosta Boda Art Hotel

Kosta Boda Art Hotel – färg, form & njutning på Glashotellet i Småland!  

Det som gör Kosta Boda Art Hotel unikt – förutom hög servicenivå, populärt glasinspirerat julbord, gastronomiska upplevelser och den prisbelönta spaavdelningen – är den fantastiska miljön där glaskonsten verkligen får ta plats. Hotellet är unikt inrett av Kosta Bodas världskända formgivare och inget rum är det andra likt! Här finns glaskonst till ett värde av ca 50 miljoner kronor och allt är till salu! Kopplingen till Kosta Glasbruk är stark, då konstglaset tillverkas där.

Kosta Glasbruk är Sveriges äldsta verksamma glasbruk och där har det blåsts glas sedan år 1742! Glasbruket är aktivt idag och många av hotellets gäster passar på att besöka glasbruket när de är på besök. I Kosta har man möjlighet att se glasshower av stjärnor som Bertil Vallien och Kjell Engman. Prova gärna Hyttsill – som är en gammal småländsk tradition – där man samtidigt som man äter, tittar på när glasblåsarna arbetar. En populär aktivitet i Kosta är naturligtvis glasblåsning, och du som besökare – oavsett om du är på besök med familjen eller konferensen – har möjlighet att prova på att blåsa glas själva.     

Prisbelönt spaavdelning på Smålands unikaste spahotell.

Kopplingen till glasbruket är som sagt starkt och glaset löper som en röd tråd genom hela hotellet ända ner till spaavdelningen. Unna dig en av de prisbelönta signumbehandlingarna med uppvärmt glas direkt mot kroppen eller simma ner till botten av den stora inomhuspoolen och upplev en glasutställning  – under vattnet, skapad av Kjell Engman. 

Restauranger
Kosta Boda Art Hotel erbjuder tre restauranger: fine-dining restaurangen Brasserie 1742, Linnéa Art Restaurant och Glasbaren. Några av de fantastiska desserterna på menyn i Linnéa Art Restaurant och Glasbaren är skapade i samarbete med Världens Bästa Konditor 2017 – Anders Oskarsson.

Linnéa Art Restaurant – restaurang med konstnärlig miljö.

Restaurangen ligger i Kosta Boda Art Hotel och är designad av Ulrica Hydman-Vallien. Här dukas det upp en generös frukost- samt lunchbuffé och på kvällen beställer du från en à la cartemeny där inspirationen är hämtad från skogen, sjöarna och ängarna. Några av de fantastiska desserterna på menyn är skapade i samarbete med Världens Bästa Konditor 2017 – Anders Oskarsson. Missa inte det populära julbordet som står uppdukat från slutet av november och som brukar dekoreras med vackert konstglas från Kosta Boda.

Brasserie 1742 – fine dining i de småländska skogarna. 

“En fullträff i Glasriket” – White Guide 2019.  Innovativa rätter med en fransk touch serverade i en mysig och smakfull miljö. När du kliver ner för trappan till Brasserie 1742 möts du av en stämningsfull atmosfär med en sprakande brasa, tända ljus och en upplyst bar av glas. I taket hänger glaskonst signerad Kjell Engman och en trappa ner i själva restaurangen arbetar kökschef Karim Khouani och hans team med att skapa en fantastisk matupplevelse för dig och ditt sällskap. Restaurangen har uppmärksammats i den nordiska upplagan av både GUIDE MICHELIN 2019 med utmärkelsen Plate – för extra bra mat och i White Guide 2019. Vinmagasinet Livets Goda utsåg restaurangen som en av topp 14 i Sverige! Brasserie 1742 är öppet onsdag till lördag, boka bord innan ert besök.

Glasbaren

Avnjut en drink eller en måltid från Glasbarens barmeny, i en unik undervattensmiljö gjord av glas – skapad av Kosta Bodas formgivare Kjell Engman. Känslan som förmedlas i Glasbaren är att man befinner sig under vattenytan. Här simmar fiskar, flyter flaskpost och dyktuber – allt gjort utav glas. Den maffiga 3,5 ton kobaltblå baren är Kosta Boda Art Hotels naturliga samlingspunkt. Missa inte att prova Glasbarens spännande signumdrink som påminner om den glödande glasmassan, serverad i en liten glasugn!

Konferens, event & bröllop

Kosta Boda Art Hotel kan konferensupplevelser och erbjuder ett brett utbud av konferensaktiviteter och lokaler. Vad sägs om en guidad visning av Glashotellet, outdoor-aktiviteter eller glasblåsning? Glashotellet är med sin fantastiska miljö en perfekt plats att anordna en fest, ett möte eller varför inte ett bröllop på? Vi har erfaren personal som hjälper er med planeringen.

Om Kosta

Kosta ligger i hjärtat av Glasriket, mellan Växjö och Kalmar. I Glasriket finner du många mysiga glashyttor att besöka och glaskonst att beundra. Kosta erbjuder idag en mängd upplevelser. Du kan bland annat se glaset ta form på nära håll i glashyttan, prova på att blåsa glas själv hos Kosta Glascenter, se konstglas i världsklass på Kosta Boda Art Gallery, bo på unika Kosta Boda Art Hotel eller njuta av den vackra naturen och alla djur i Kosta Safaripark. Kosta Outlet erbjuder shopping för hela familjen med hundratals varumärken till riktigt bra priser. Kosta Outlet anordnar bl.a. barndagar, black friday-event och artistuppträdanden. På vintern välkomnas besökarna av fem miljoner juleljus, lagom till att den populära julmarknaden invigs.
För mer information om Kosta, besök Destination Kosta.

Varmt välkommen till Kosta, hjärtat av Glasriket!   

Historik om Glashotellet i Småland

Kosta Boda Art Hotels resa började egentligen redan år 1742 då Kosta glasbruk grundades av två generaler utsedda av kung Karl XII
vars uppgift var att anlägga ett glasbruk. Detta lade grunden till det som kom att bli en av Sveriges mest kända produkter – det svenska glaset & sedermera Kosta Boda Art Hotel, ett unikt showroom och hotell där den svenska glaskonsten skapad av Kosta Bodas världskända formgivare visas upp och upplevs.

Kosta Boda Art Hotel är hotellet som exploderar i färg form och njutning, tillverkat i glashyttan ett stenkast bort, designat av världsberömda formgivare från Kosta Boda. Många som kommer hit kommer för historien, konsten och glaset men också för vårt prisbelönta spa. Den utomordentliga maten är kärleksfullt tillagad på lokala råvaror och den småländska gästfriheten där inget lämnas åt slumpen. Andra kommer för inspirerande möten, spännande utflykter i Glasriket men en sak har de alla gemensamt, de åker härifrån fyllda av härliga minnen från en upplevelse som inte lämnar någon oberörd.

Vi tror att det är just helheten som gör upplevelsen, välkommen att dela den med oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

You have Successfully Subscribed!