Glasbaren – en unik glasinspirerad undervattensmiljö.
I Glasbaren serveras drinkar & maträtter från barmenyn.
Hotellets naturliga samlingspunkt där den 3,5 ton tunga kobaltblå baren av glas är i centrum. Kosta Bodas formgivare Kjell Engman har skapat en unik miljö med glasfiskar som simmar i vatten, bordslampor skapade som stora flaskor och vackra glasstalaktiter som hänger gnistrande ned från taket. Här slår du dig ner på en uppvärmd och belyst glasstol samtidigt som du njuter av en drink i något av Orrefors vackra kristallglas och beställer in en bit mat från barmenyn.
Välkommen till en fantastisk miljö – av glas!
OBS – under julafton och nyårsafton är Linnéa Art Restaurant och Glasbaren abonnerat till hotellets gäster samt bordsbokningar från kl 17.00
Barmeny
Förrätter / Lättare rätter
Stör Caviar (30 gram) 670 KR
Serveras med Brioche, gräddfil och variation på lök
Trevlig kombination med champagne och snaps
Svensk löjrom (40 gram) 295 KR
Serveras med Brioche, gräddfil och variation på lök.
En klassisk kombination, Champagne + Svensk löjrom
Ostron 40 KR /ST
Serveras med citron, havssalt och vingrette
……..
Huvudrätter / Större rätter
Svensk Entrecôte (200g) 445 KR
Serveras med rostade grönsaker, pommes frites och tre sorters såser
180g Hamburgare/Vegan 235/210 KR
Cheddar, bacon, lök, tomat, pickles, sallad, hamburger-dressing, pommes frites och tryffeldipp.
Bookmaker sandwich 295 KR
Ryggbiff, dijonsenap, sallad. Serveras med äggula, pommes frites samt pepparrot.
Glasbarens fisk- & skaldjursgryta 325 KR
På gräddig hummerfond serveras med grillat surdegsbröd samt aioli
Club Sandwich 255 KR
Svensk majskyckling, honung och senaps dressing, bacon, tomat och sallad serveras på rostat foccaciabröd
Kosta Bodas räksmörgås 225 KR
150 gr handskalade räkor serveras med majonnäs, ägg, citron och dill , serveras på tekaka från Kosta bageri
Ceasarsallad med kyckling och bacon 215 KR
Romansallad, ceasardressing, krutonger, kapris, oliver och tomater.
Ceasarsallad med halloumi 205 KR
Romansallad, ceasardressing, krutonger, kapris, oliver och tomater.
……..
Barnmeny
Chicken Nuggets 95 KR
Barn Hamburgare 155 KR
Biff, pommes, bröd
Pasta Bolognese 125 KR
Dessert
Glass 95 KR
Pannkakor 95 KR
Serveras med grädde och sylt.
Crème Brûlée 135 KR
Kökets urval av Ostar 165 KR
Serveras med marmelad samt fröknäcke.
Musikunderhållning
Utvalda fredag & lördagar är det
musikunderhållning i Glasbaren.
Välkommen!
Öppettider / Opening hours
Öppettider
Måndag 16:00 – 23:00
Tisdag 16:00 – 00:00
Onsdag 16:00 – 00:00
Torsdag 16:00 – 00:00
Fredag 15:00 – 01:00
Lördag 12:00 – 01:00
Söndag 12:00 – 23:00
Kontakt & Bordsbokning / Contact & Reservations
Vi tar inte emot bordsreservationer i Glasbaren för färre än 10 personer.
Bordsreservation för minst 10 personer
Kontakta restaurangen:
hovmastare@kostabodaarthotel.se eller 0478-348 40
Kosta Boda Art Hotel är en kontantfri anläggning.
Glasbarens signumdrink ”1742” – i form av en liten glasugn. Den heter 1742 eftersom det var då som det började produceras glas på Kosta glasbruk, som förövrigt är Sveriges äldsta aktiva glasbruk.
Glasbaren är designad av formgivaren Kjell Engman
Glasbaren är skapad av formgivaren Kjell Engman som kom till Kosta från Stockholm redan 1978. Kjell har dykt mycket och därifrån kom inspirationen till Glasbaren.
– Tanken är att det ska kännas som att befinna sig under vatten när man är här. När man dyker och tittar upp känns vattenytan som en spegel. Därför är taket kromat och böljande.
Symboliken fortsätter med barens stengolv, där bord står utplacerade som skärgårdsöar och glasstalaktiterna i taket föreställer solens strålar som bryter vatten ytan.