Close

Kjell Engman

Outtröttlig glaskonstnär med gränslös fantasi och berättarglädje. Kjell har designat hotellets spektakulära glasbar och den fantastiska inomhusmiljön i poolområdet.        

”Mitt skapande utgår från livets cirkel. Jag vill forma glas som känns, som talar till alla våra sinnen. Utnyttja brytningarna och ljuset. Skapa bilder och berätta. Jag drivs av själva sökandet där nyfikenheten, mystiken och mytologin är viktiga inslag. Glaset, den levande massan är min följeslagare.”

Outtröttlig glaskonstnär med gränslös fantasi och berättarglädje som får fritt utlopp i såväl bruks- som konstglas. Kjell Engman hämtar inspiration från djurriket och musikens värld. Han arbetar ofta med större installationer där han även använder sig av element som ljud och ljus. Kjell Engman är flitigt anlitad för offentliga utsmyckningar både nationellt och internationellt.

Kjell har designat hotellets kanske mest kända rum: Glasbaren! Den tre ton tunga baren av koboltblått glas, hotellets naturliga samlingspunkt. Miljön i baren är en undervattensmiljö; här simmar fiskar, sjögräs och stallakiter, allt gjort av glas! 

Läs mer om Kjell Engman på Kostaboda.se